X

כך תאכלו בטוקיו סושי כמו מקצוענים

טוקיו היא בירת הסושי של העולם, עם אלפי מסעדות המגישות את המאכל הפופולרי הזה • אם אתם רוצים לחוות את הסושי בטוקיו כמו המקומיים, יש כמה דברים שאתם צריכים לדעת

מגלגל סושי, קנג'י פוז'ימוטו . צילום: צילום: טוויטר

טוקיו היא בירת הסושי של העולם, עם אלפי מסעדות המגישות את המאכל הפופולרי הזה.

אבל אם אתם רוצים לחוות את הסושי בטוקיו כמו המקומיים, יש כמה דברים שאתם צריכים לדעת.

נעזרנו ב-ChatGPT ובארד של גוגל כדי להכין את הרשימה.

מצאו את המקדש הסודי שלכם. בטוקיו יש אלפי מסעדות סושי, אבל לא כולן שוות. אם אתם רוצים לחוות את הטוב ביותר, חפשו מסעדה קטנה, אינטימית עם מוניטין טוב. הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לבקש המלצה מחברים או מקומיים.

שבו ליד הדלפק. זה המקום הטוב ביותר לקבל חווית אכילת סושי אמיתית. כאשר אתם יושבים ליד הדלפק, אתם יכולים לראות את השף בפעולה ולשוחח איתו על המנות.

הנהנו לשף. כאשר אתם נכנסים למסעדה, הנהנו לשף כאות כבוד. זה גם דרך להודיע לו שאתם מוכנים להתחיל את הארוחה שלכם.

תזמינו אומקאסה. אומקאסה היא חווית טעימה ייחודית שבה השף בוחר את המנות עבורכם. זה הדרך הטובה ביותר להתנסות במגוון מנות סושי שונות ולהשאיר את הבחירה בידי השף המקצועי.

תאכלו עם הידיים. זה נכון, לא צריך להשתמש במקלות אכילה כדי לאכול סושי. למעשה, זה נחשב לא נימוסי במקומות מסוימים. אז אל תהססו לאכול את הסושי שלכם עם הידיים.

אל תטבלו את האורז בסויה. טעות נפוצה אחת היא לטבול את האורז בסויה. זה לא נכון, כי האורז צריך להיות רך ומתקתק. במקום זאת, טבלו רק את הדג בסויה.

אל תוסיפו יותר מדי וואסבי. וואסבי הוא תערובת של חרדל ירוק, ג'ינג'ר ושמן שומשום. זהו תבלין חזק מאוד, ולכן אין צורך להוסיף יותר מדי. בדרך כלל, השף כבר הוסיף כמות קטנה של וואסבי לחתיכת הסושי.

העריכו את הארוחה שלכם. לאחר שאתם מסיים לאכול, הקפידו להביע את ההערכה שלכם לשף. תוכלו לעשות זאת על ידי אמירת "אואישי" (טעים) או "אריגאטו" (תודה).

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר