טבעוני לחלוטין וממש כאן: האם הסושי הזה יחולל מהפכה?

העתיד כבר כאן - רשת "אושי אושי" החלה לשלב בסושי שלה דגים מן הצומח • אז מה חשבנו על הטעם? והאם זה באמת יותר בריא?

מה חשבנו על סושי המעבדה של אושי אושי?

תחליף הדג הצרפתי של חברת Olala הגיע לראשונה לישראל, ומוצע כעת ברשת המסעדות "אושי אושי" ברחבי הארץ. רגע לפני שמנות ה"סושי מעבדה" מוגשות לקהל הסועדים, יצאנו לטעום ולבדוק – האם מדובר פתרון ראוי לטבעונים, או שמא זה עוד חיקוי פחות מוצלח?

תחליף הדג מיוצר על בסיס חלבון אפונה, מים ושמן אצות. היבואן טוען כי הוא בריא יותר מהדגים עצמם, נטול כספית אבל מכיל אומגה 3 וגם סיבים תזונתיים. במקביל נטען כי הוא דל בקלוריות אבל עשיר בחלבון, ולכאורה, אמור להיות קרוב לטעמי המקור הימיים.

ה"NOT FISH" מקבל את צבעו הכתמתם מגזר ואת הצבע האדמדם מליקופן עגבניות. התכונות הללו אפשרו לו להיכנס לרשת "אושי אושי" (36 מסעדות ועוד שש בדרך, כולל אחת באופקים), יחסית בטבעיות, כיוון שהמוצר מזכיר מאוד מבחינת נראות את הדבר האמיתי.

לא להאמין שזה טבעוני, צילום: איציק בראל

וכעת - אל מבחן הטעם

בשבוע שעבר קפצנו לסניף דיזינגוף סנטר בתל אביב של הרשת האסייתית, אשר החלה להציע תחליפי מעבדה של הדגים הפופולריים – עימם היא מרכיבה את מה שמתארים שם כ"רולים בריאים יותר וטעימים לא פחות, בהופעת בכורה ישראלית".

אל הרשת העמוסה הגענו בצהרי יום חמישי האחרון, קצת אחרי השעה 15:00, כשמול עינינו כבר חיכו בסבלנות ארבע מנות צבעוניות – כולן מתהדרות ברכיב המסקרן של הדג הטבעוני, בצורותיו השונות.

העתיד כבר כאן, צילום: איציק בראל

בין המנות החדשות שמציעה הרשת ודגמנו - קומבינציית "גרין ניגירי" (שתי יחידות "סלמון" ושתי יחידות "טונה" עם מיונז-וואסבי מלמעלה, בעלות של 48 שקלים), רול "גרין ספיישל" (אינסייד-אאוט ספייסי טונה בטמפורה, אבוקדו, בטטה, עטוף בסלמון, עם ספייסי מיונז וטריאקי, קריספי בטטה, עירית ושומשום – בעלות של 49 שקלים), מאקי "ספייסי טונה" רול מטוגן (48 שקלים), ו"פילדלפיה גרין רול" (תחליף סלמון, גבינת שמנת טבעונית, אבוקדו, מלפפון, בטטה, עטוף בטמפורה ובטטה קריספי עם איולי כמהין וצ'ילי – בעלות של 48 שקלים).

אז מה חשבנו?
בשתיים מהמנות, ה"פילדלפיה גרין רול" והרול "גרין ספיישל", הטעם של דגי המעבדה נטמע היטב בין יתר הטעמים החזקים, שהשתלטו על הביס ועטפו אותו מכל זווית. לטבעונים בקהל שנרתעים מטעם ומרקם של דגים, וסקנים לנסות - היינו ממליצים ללכת דווקא על הרולים האלו - כיוון שהללו כמעט לא הורגשו כאן, הטעמים הדומיננטיים שהרגשנו הם הספייסי מיונז ב"גרין ספיישל" והטעם החמאתי של הבטטה (לצד הקריספיות של הטמפורה) ב"פילדלפיה גרין רול". גם האומאמי של האיולי כמהין הורגש שם היטב – ובעצם הצלחנו לחוש באותן מנות פחות או יותר את הכול, מלבד את טעם דגי המעבדה.

מצליח לשחזר את הטעם הדגי?, צילום: איציק בראל

לעומת זאת, בשתי המנות האחרות – התחליף של הדג דווקא הורגש היטב. במנת המאקי "ספייסי טונה", על אף הכמות הקטנה יחסית ופיזורו כקישוט למנה, התחליף של הסלמון הורגש היטב ומרקמו היה נוכח. הבחירה להשאירו כערימת קוביות חשופות מעל למנה, נתפשה בעינינו כאמיצה – אבל אם טעם של דג נא אינו מדבר אליכם, אולי תעדיפו את שתי המנות האחרות.

ברול נ"גרין ניגירי" המיונז-וואסבי אמנם מתיימר לתפוס מקום מרכזי בין כלל הטעמים, אך מרקמו הבשרני של דג המעבדה – הופך אותה למאתגרת עבור טבעונים שנרתעים מדגים. מי שלא מתחבר במיוחד לדג נא, כנראה לא יצליח ליהנות מהביס, מאחר והחלקלקות יחד עם המרקם החי – אכן מורגשים שם היטב.

בריא יותר?, צילום: איציק בראל

אלא שבשעה שהמרקם אכן מזכיר דג נא באופן כזה או אחר, הטעם היה דומה פחות לטונה ולסלמון, והדג עבד טוב במיוחד בשילוב עם רטבים דומיננטיים וכמה מרקמים (אולי בזכות שהסוו את טעמו).

לביקורת המלאה צפו בוידאו. 

את סושי המעבדה ניתן למצוא בכל סניפי אושי אושי החל משבוע הבא

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר