רשת מסעדות יוקרה ביפן רכשה דג טונה בודד במחיר אסטרונומי של 1.3 מיליון דולרים, כך פרסמו כלי תקשורת במדינה, לאחר המכירה הפומבית היוקרתית של תחילת השנה.
קבוצת "אונודרה", רשת של מסעדות יוקרה זוכות מישלן, הודיעו כי שילמו 207 מיליון יין עבוד דג טונה כחולת סנפיר אחד, במשקל כולל של 276 קילוגרמים ובגודל של אופנוע. מדובר בסכום השני בגובהו בו נמכר דג מסוג זה, כשהשיא עדיין מוחזק על ידי דג שנמכר בשנת 2019.
A bluefin tuna was sold for 207 million yen ($1.3 million) at the first tuna auction of 2025 at Tokyo's Toyosu fish market. Sushi restaurant chains often compete to win the first auction so they can receive global/domestic media attention.pic.twitter.com/g2iQYn4vSw
— Jeffrey J. Hall 🇯🇵🇺🇸 (@mrjeffu) January 5, 2025
רשת המסעדות הנוצצת מחזיקה בשיא המחירים ששולמו עבור דגים בודדים במשך חמש שנים ברציפות, דבר הנחשב תואר של כבוד בעולם המסעדנות היפני והזדמנות לחשיפה תקשורתית נרחבת.
"הטונה הראשונה שנרכשת בשנה החדשה יכולה להביא מזל טוב", אמר שינג'י נגאו, בכיר ברשת המסעדות היוקרתית. "המשאלה שלנו היא שאנשים יתענגו על הדג הזה ושתהיה גם להם שנה נהדרת", הוסיף הבכיר.
בשנה שעברה שילמה המסעדה 960 אלף דולרים על דג טונה בודד במהלך מכירת השנה החדשה של שוק הדגים הסיטונאי טסוקיג'י. מחיר השיא שנתקבל עבור דג בודד במכירה פומבית ביפן ניצב על 2,100,000 דולרים במכירה פומבית שהתרחשה בשנת 2019.
הדג, שמשקלו עמד על 276 קילוגרמים, נרכש על ידי מי שכונה "מלך הטונה" של יפן קיושי קימורה שמפעיל את רשת הסושיות "זנמאי" באתרים שונים ברחבי יפן. במהלך מגפת הקורונה צללו מחירי הטונה במכירות הפומביות ברחבי יפן ורק בשנתיים האחרונות החלה התאוששות משמעותית של הענף וחזרה למחירים שקדמו למגיפה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו