סקרנות רבה התעוררה ברשת בשבועות האחרונים בעקבות שילוב קולינרי נועז, יש שגידו מתריס, שיצרה מסעדת "נאמי סושי" מגן יבנה. המסעדה, שמשלבת מטבח איטלקי ויפני בימים כתיקונים, לקחה את העניין צעד אחד קדימה (או יש שגידו צעד אחד יותר מדי) והחליטה לשבור את כל המוסכמות ולהציג מנה חריגה, גם ברשת שראתה כבר הכל - פיצה-סושי.
הפיצה-סושי של נאמי סושי, מורכבת מבצק פיצה איטלקי מסורתי, כשמעליו מונחים סוגים שונים של רולים של סושי. השילוב הנועז בין הבצק האיטלקי לסושי היפני, מצליח לעורר תגובות שונות למדי, בין אלו המכתירים אותו כגאונות קולינרית לאלו הגורסים כי מדובר בחילול הקודש בריבוע - של שתי המסורות הקולינריות.
אנחנו מודים שהסקרנות גברה עלינו (וגם, מישהו צריך לעשות כאן את העבודה הקשה), ושמנו פעמינו לכיוון גן יבנה, בניסיון לפצח את התעלומה הקולינרית, שם פגשנו את גילי חגאג, העמד מאחורי המקום, יחד עם שותפו שלומי סביקה.
וכעת - למבחן הטעם
ניסינו שני סוגים של פיצות סושי. הראשונה - נפוליטנה עם סושי טמפורה. אין ספק שקורה כאן משהו מעניין, היא קלילה יותר ממה שציפינו, משהו בשילוב של הפיצה עם האורז של הסושי מזכיר קצת ארנצ'יני. סך הכל מדובר בחוויה קולינרית מאוזנת שלא חרגה לטריטוריות מוזרות מדי. הטמפורה הוסיפה קראנצ'יות קלילה שהצליחה להשתלב עם הפיצה בהרמוניה מעניינת.
הפיצה השנייה, לעומת זאת, עם רוטב שמנת וסושי פוטו מאקי, התגלתה כניסיון פחות מוצלח. רוטב השמנת טשטש למעשה את עדינות הסושי, ויצר שילוב שהרגיש יותר כמו תאונת טעמים מאשר יצירה קולינרית מכוונת, המרכיבים נאבקו זה בזה במקום להשלים זה את זה.
אם לסכם את החוויה מדובר בניסיון יצירתי להרחיב את גבולות המטבח המסורתי, אך הוא דורש עוד עיבוד והתאמה על מנת להפוך מרעיון מעניין למנה באמת מושלמת. מה שבטוח, את הבאזז שלהם הם הצליחו לעשות.
נאמי סושי,
הרצל 42, גן יבנה
ראשון - חמישי: 11:00 עד 23:00, שישי סגור, שבת נפתח לאחר צאת השבת
052-8826060
כשר