רכבי היורדים לסיני הושחתו: "פנצ'רו לי את כל הצמיגים, שברו את המראות"

אלמונים פגעו ברכבים של יורדים לסיני שחנו בחניות ברחבי העיר • "חזרנו מסיני ומצאנו גלגלים מפונצ'רים ושלט על האוטו 'פה זה לא חניון לעוברים לסיני'", סיפרה אלונה • מנהל דף פייסבוק פופלארי בקרב המטיילים: "התנהלות עיריית אילת - כוחנית ושערורייתית"

רכב שנפגע על רקע חושות בסיני , ג'ואנה ביג'ו, מתוך פייסבוק
רכב שנפגע על רקע חושות בסיני, צילום: ג'ואנה ביג'ו, מתוך פייסבוק

יורדים לסיני שהשאירו את רכביהם בתניות ברחבי העיר אילת חוזרים אליהם לאחר הטיול ומוצאים אותם מושחתים. העיירה סגרה שטחים נרחבים בעיר לחניית המטיילים והשאירה חניון בתשלום, רחוק מהגבול שלא עונה על דרישות היורדים - כך שהם נאלצים לחנות בחניות התושבים בעיר.

סוגיית החנייה ברחובות העיר אילת על ידי נופשים שעוברים לחצי האי סיני מקבלת תפנית, בעקבות שלוש תלונות במשטרת אילת של נופשים שחזרו מחופשה בסיני ומצאו את רכבם עם גלגלים מפונצ'רים והשחתה של מראות ואביזרים. הרכבים חנו בחניות המסומנות באפור ומותרות לחנייה בשכונות מגורים בעיר.

"מצאנו שלט על האוטו 'פה זה לא חניון'", צילום: פייסבוק

נופשים שירדו לסיני מתלונים על תקלות חוזרות ונשנות במדחנים בחניון לטווח ארוך, מדחנים שהציבה עיריית אילת לרשות העוברים לסיני. כמה מהנופשים סיפרו כי בשל העובדה שהם התקשו לשלם במדחן בכרטיס אשראי את העלות היומית, הם התייעצו עם נהגי מוניות מאילת ואלו הפנו אותם להחנות את הרכב בחניות אפורות ברחבי העיר.

אלונה כהן, שאלמונים פנצ'רו את גלגלי רכבה והשחיתו את המראות, סיפרה כי פנתה למשטרה: "חזרנו מסיני ומצאנו גלגלים מפונצ'רים ושלט על האוטו 'פה זה לא חניון לעוברים לסיני'".

נופשים בסיני, צילום: EPA

בפוסט שפרסמה בחשבון הפייסבוק שלה כתבה אלונה: "אין לי מילים, חוזרים מחמישה ימים בדהב, היישר למכוניות שבורות, פנצ'רו את כל הצמיגים, שברו את שתי המראות, לנו ולמשפחה שאיתנו. וכל זה בגלל חניה אפורה. וכל מי שחושב להגיב פה משהו בסגנון של תפסיקו לתפוס חניות של אפור, אז אל, פשוט אל. אין משהו שמצדיק פשע כזה, כזו אלימות, ושלושה ילדים בוכים שאין להם איך לחזור הביתה, וצריכים להבין בגיל כלכך צעיר שיש רוע כזה בעולם".

בעיריית אילת דוחים את הטענה בדבר מדחנים לא תקינים וטוענים כי בחניון לטווח ארוך יש מקום ל-2,000 רכבים והתשלום הוא 25 ש"ח ליום. "כל המדחנים עובדים, בחניון יש מדחן שניתן לשלם במטבעות, במזומן וכן בכרטיס אשראי מלבד כרטיס דיינרס", נמסר מהעירייה. החל מ-24 לספטמבר עד אמש בחצות יצאו לסיני 64,649 איש. מרבית הנופשים הגיעו לאילת ברכבים פרטיים. זאת בנוסף לכ-60 אלף נופשים שמתארחים במלונות באילת ובדירות אירוח, כמעט כולם הגיעו עם רכב פרטי, כך שחניון ל-2,000 רכבים כלל לא מספיק.

"התנהלות עיריית אילת היא שערורייתית וכוחנית. בניין העירייה", צילום: מורי חן

עו"ד גיא שילו, מנהל דף הפייסבוק "אוהבי סיני" אמר: "התנהלות עיריית אילת מול קהילת אוהבי סיני היא שערורייתית וכוחנית. פעולותיה בקיץ החולף, להכרזת כל שטח עפר ריק (גם באמצע שום מקום) וכל מדרכה אפורה - כאיזור אסור לחנייה בשעות הלילה (בכדי לקנוס כל רכב אחת ליממה) - אינן מידתיות, חורגות מכללי מינהל ציבורי תקין ובעיקר מצטיירות כהתעמרות באזרח הקטן.

"בה בעת, העירייה מתנערת מאחריות וה'פתרון' בעיניה הוא חניון יחיד בתשלום - שכלל אינו מתפקד: מספר מדחנים תקולים לאלפי רכבים, מבולגן, חסום, נטול תחבורה ציבורית ונמצא במרחק קילומטרים ממעבר הגבול.

בדואי עם גמלים בסיני, צילום: EPA

"ספק אם התנהלות זו והשיקולים הפסולים שמאחוריה, יעמדו במבחן משפטי של סבירות ושל פגיעה שאינה עולה על הנדרש בזכויות יסוד. העובדה שתושבי אילת החליטו לקחת את החוק לידיהם, ולהשחית רכוש - היא עליית מדרגה מסוכנת ותוצאה של עליהום בחסות העירייה, נגד היוצאים לסיני".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר