הקונגרס האמריקני צפוי לעסוק בפעם הראשונה בהפרות של הסכם השלום מצד מצרים, זאת בעקבות כניסה עקבית של כוחות צבא מצרים לסיני. הסוגיה הרגישה תידון תחילה בפורום סגור של חברי המפלגה הרפובליקנית לקונגרס, שיתכנס בסוף השבוע בוושינגטון.
בכינוס, המכונה retreat, חברי הקונגרס מעצבים את המדיניות שלהם ובוחרים את נושאי המיקוד לשנתיים הקרובות. לאחר מכן נערכים שימועים ומועלות הצעות חוק בהתאם לנושאים שנבחרו.
מנוגד לנספח הביטחוני של הסכם השלום מ-1979
ל"ישראל היום" נודע כי אחד הסעיפים נוגע לדאגה מההיקף הגדל והולך של כוחות צבא מצריים בסיני, במנוגד לנספח הביטחוני של הסכם השלום מ-1979. בסעיף שיעלה לדיון, נכתב כי "מצרים מפרה באופן מהותי את הסכמי קמפ דיוויד, באמצעות הזזה של כוחות וקידום של טנקים לתוך סיני. זהו איום אסטרטגי על הגבול הדרומי של ישראל, וזוהי באופן ספציפי אחריות של ארה"ב, כמי שערבה להסכם".
בסעיף שיעלה לדיון אף יש קריאה לבחון את הסיוע הכלכלי שארה"ב מעניקה למצרים, בשל הכנסת הכוחות שלה לסיני.
"יש להעריך מחדש את המימון האמריקני למצרים על סמך ההסכמים האלה. יש לאתגר את מצרים באמצעות הצבת לוח זמנים להסגת כוחותיה מחצי האי", נכתב עוד בהצעת המדיניות.
את האישור לדון בנושא הרגיש נתן יו"ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון, לאחר שגורמים פרו ישראליים הפנו את תשומת ליבו לנושא. בישראל רבים מוטרדים מהתעצמות הצבא המצרי, מהכנסת הכוחות לסיני ומהגדרת "איום הייחוס" לצבא המצרי כ"איום ממזרח".
גורם בכיר בצה"ל אמר לאחרונה לישראל היום כי סיני מהווה אזור חיץ מספק למקרה הלא סביר שמצרים תחליט להפוך לתקוף את ישראל.
בישראל נזהרים מאוד ממתיחת ביקורת על מצרים ואף מציינים כי המדינה הענקית תלויה אנרגטית באספקת גז מישראל.
עם זאת, היקפי התחמושת שנמצאו ברצועת עזה במהלך המלחמה ועוצמת האש של חמאס במתקפת הפתע, העלו תהיות באשר לתפקיד שמילאה – אם באופן רשמי ואם תוך עקיפת החוק – בהתחמשות של חמאס לאורך השנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו