איתי ורדי בן ה-27 נסע שלשום (שני) ברכבת עמוסה באנשים, ונדהם לגלות שעל אף שאין כמעט מקום ברכבת – קרון שלם (שתי קומות) היה שמור לעובדי אלביט בלבד.
"אני נוסע די הרבה בקו בין באר שבע לתל אביב, בתור סטודנט בבאר שבע, וכמו בימי חול אחרים – גם הפעם יצא לי לנסוע בשעות העומס", הוא מספר. "זה היה בשעה 17:30 בערך. בשאר הקרונות ראיתי אנשים שנדחסים ברכבת מפוצצת לגמרי, ותוך כדי שאנשים צועקים שאין להם מקום לשים את האופניים שלהם – אני רואה בקרון ליד שני סדרנים עם וסט צהוב, שחוסמים את המעבר לקרון ריק", ורדי נזכר.
"כשנוסעים שאלו אם אפשר להיכנס לקרון הריק, הסדרנים אמרו להם שזה מיועד לעובדי אלביט, ושצריך להציג תעודת עובד של החברה. הם טענו שזה קרון ספייר שאלביט רכשו, כדי שיהיה מקום לעובדים שלהם מבלי לפגוע כביכול בשאר הנוסעים", מסביר ורדי. "זה תמוה ולא תקין בעיניי, כי הרכבת קורסת מעומס – ואם יש מקום אקסטרה, אז למה מוכרים אותו לחברות פרטיות?" הוא תוהה. "זו תחבורה ציבורית, ואם גם במסגרתה אנחנו נידחק לשוליים, זה לא הגיוני. היה אולי עובד אחד של אלביט שישב בקרון ההוא, אז זה אפילו לא שהקרון ההוא היה מלא".
אז מה עשית?
"במקרה מצאתי בסוף מקום ישיבה, וירדתי בתחנת השלום בתל אביב", ורדי אומר. "אבל זה עצבן אותי, אז החלטתי לפרסם את זה".
מרכבת ישראל נמסר בתגובה: "מדובר בקרונות שהועמדו לטובת עובדי חברת אלביט, כחלק משירות להסעת המונים אשר השתמש בשירותי הרכבת, לטובת הגעה לאירוע חברה בסמוך לתחנת ת"א האוניברסיטה. זאת, לטובת צמצום גודשי תנועה באיזור גוש דן, שללא שימוש ברכבת - היו גוברים משמעותית. זאת, בדומה למתן שירות שניתן למשחקי כדורגל עמוסי אוהדים, הופעות בפארק הירקון, פסטיגל ועוד. הקרונות המדוברים נשמרו לעובדי החברה בשל היותם מועסקים על ידי חברה בטחונית, העוסקת בתחומים רגישים. ארבעת הקרונות המדוברים הופעלו בארבע רכבות בלבד (מתוך כ-600 ביממה), וברכבות שנסעו נגד כיוון העומסים (אל ת"א בשעות אחה"צ, כאשר העומסים מאפיינים רכבות בכיוון הנגדי). בהתאם, הרכבות המדוברות לא היו עמוסות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו