עיריית תל אביב פרסמה היום (שני) הסברים מעודכנים על מדיניות החנייה המחודשת שלה במדרכות הצבועות בכחול לבן ובחניונים העירוניים השונים הפזורים ברחבי העיר. בעירייה מציינים כי החוק אושר במליאת מועצת העיר כאשר כעת הוא ממתין לאישור משרד הפנים אשר אחריו הוא ייכנס אל הפועל בינואר 2025.
על פי העדכון החדש החל בינואר 2025 יידרשו תושבי העיר לשלם עבור חנייה ברחוב שאינו באזור מגוריהם. עם זאת לתושבים בעלי תו חניה, שחונים מחוץ לאזור החניה שלהם תינתן ההנחה המירבית שחוק ההסדרים מתיר לתת לתושבים: 30 אחוז מתעריף מבקר, והם ישלמו 8.70 שקלים במקום 12.40 שקלים לשעה במרכז העיר; ו-4.90 שקלים במקום 7 שקלים מחוץ למרכז העיר.
בנוסף לכך מציינים בעיריית תל אביב כי כדי להקל על התושבים מספר אזורי החניה להם מחולקת העיר יוכפל. כיום קיימים שבעה אזורי חניה (חמישה אזורים ושני תתי אזורים) ואלה ישונו ל-14 אזורים. כלומר, לכל תו יהיו 13 אזורים שבהם חניה בכחול לבן תהיה בתשלום. בנוסף מספר תווי החניה לכל משק בית יוגבל לשניים, כשמינואר 2025 תיגבה אגרה שנתית מתחדשת של 500 שקלים על כל תו חניה שני.
בכל הנוגע לחניוני אחוזות החוף – תעריפי החניה יעלו ב-25 אחוז, כך שמחיר שעתי למבקרים יעמוד על 20 שקלים במקום 16 שקלים, ומחיר יומי למבקרים יעמוד על 30 שקלים במקום 24 שקלים. שעת הכניסה החד-פעמית לחניונים אלה כחניוני לילה תידחה משעה 16:00 לשעה 18:00. אולם שיעור ההנחה לתושבי העיר בחניוני אחוזות החוף (75 אחוז) יישאר ללא שינוי.
העדכון הנוכחי מגיע על רקע חבות שהמדינה הטילה, במסגרת חוק ההסדרים של 2021, על רשויות מקומיות אשר בתחומן יותר מ- 40,000 תושבים. החבות הזו כוללת איסור על מתן פטור לתושבים מתשלום אגרת חניה, אלא אם מדובר באזור החניה, שבו הם מתגוררים. בעקבות הקביעה הזו, על ידי חוק ההסדרים, הוסיפה מועצת העיר מספר תקנות משלימות, כך שהן יסדרו טוב יותר את כללי החנייה בעיר.
בהודעה מטעם עיריית תל אביב ציינו כי "עדכון התעריפים נעשה תוך כדי הקפדה על כך שמחירי החניה יהיו זולים מאלה שנדרשים בחניונים הסמוכים ותוך שמירה על תעריפים מוזלים עבור תושבות ותושבי העיר".
המטרה: לאפשר יותר מקומות חנייה בעיר
עדכון המדיניות של העירייה נובע מכך שמספר מקומות החנייה בתל אביב מצטמצם במהירות. ביחס לכך אומרים נציגי העירייה כי "החניה הציבורית בעיר שמצטופפת במהירות הייתה תמיד, ועדיין נשארת, משאב שבמחסור. במצב כיום, בו החניה ברחוב ניתנת בחינם לכל תושבי העיר ללא הגבלה, ישנם פערים גבוהים בין היצע לביקוש, בעיקר באזורים הפופולריים. בנוסף לכך, המצב מעודד 'אחסון'של רכבים פרטיים ברחוב לתקופות זמן ארוכות וקיום משקי בית שיש בהם שלושה תווי חניה – ואף הרבה יותר מכך. כך יורדים משמעותית התחלופה של החניה ברחוב, והיצע החניה הפנוי לתושבי האזור".
"התוצאה היא מסעות חיפוש ארוכים של חניה ברחובות העיר, הראשיים והקטנים כאחד, שיוצרים עומסי תנועה מיותרים ופליטות של מזהמים לאוויר", כך נכתב בהמשך ההודעה. "את המצב המורכב הזה יש לנהל בצורה של מדיניות מסודרת מבוססת נתונים, שתווסת את הביקושים אל מול ההיצע, כפי שנעשה בכל הערים המתקדמות בעולם".
כמו כן ציינו כי "ניהול משאב החניה הציבורי יאפשר להשלים את פיתוח רשת האופניים, לייצר תחבורה ציבורית ברמה בין לאומית, לשדרג את תנאיי ההליכה ביצירת מדרכות רחבות ובנטיעת עצים, ובהוספת רחובות מוטי הליכה ועוד".
עוד נאמר בהודעה כי "לצד אלה, עדכון המדיניות יביא לחלוקה הוגנת יותר של משאב החניה הציבורית המוגבל בעיר, ובכך יקל על תושבות ותושבי העיר במציאת חניה קרובה לבית. בנוסף לכך, הוא יסייע בעידוד השימוש באמצעי תחבורה חלופיים לרכב הפרטי בנסיעות פנים עירוניות, בהפחתת שיעורי הבעלות על רכב פרטי במרחבים, שבהם יש שירות טוב של תחבורה ציבורית ובהפחתת עומסי התנועה וזיהום האוויר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו