סמוטריץ' לנתניהו: "כנס את הקבינט לדיון דחוף על הפקרת ביטחון המתיישבים ביו"ש"

בפנייה ששר האוצר שלח לרה"מ ולשר הביטחון גלנט, הוא קרא לדרג המדיני להנחות את צה"ל "לייצר מרחבי אבטחה רחבים סביב יישובים וצירים, ולמנוע התקרבות של ערבים אליהם" • סמוטריץ', המשמש גם כשר במשרד הביטחון, הוסיף: "הכתובת כבר על הקיר, מדובר בטירוף שאני לא מוכן להשלים איתו עוד"

שר האוצר סמוטריץ' מציג את תוכנית הסיוע , מירי שמעונוביץ/לע"מ
שר האוצר סמוטריץ'. צילום: מירי שמעונוביץ/לע"מ

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שלח אתמול (ראשון) מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון יואב גלנט, בדרישה שאלה יקיימו דיון דחוף בקבינט המדיני-ביטחוני בנושא "המשך הפקרת ביטחון המתיישבים ביהודה ושומרון".

במכתבו של סמוטריץ', המשמש גם כשר במשרד הביטחון, הוא כתב כי הוא פנה אל השניים בשבועות האחרונים מספר פעמים, באופן אישי וכחלק מדיוני הקבינט, בדרישה "לנער את תפיסת הביטחון ביהודה ושומרון בעת הזו, בדגש על הצורך ליצור מרחבי ביטחון סטריליים סביב היישובים והצירים ולמנוע כניסת ערבים אליהם, לרבות לצורך מסיק".

"הדבר חשוב לפחות לשלוש תכליות: ראשית, ביטחון ומניעת התקרבות של ערבים שעלולים לנצל זאת לפיגועים", הוסיף לכתוב. "שנית, תחושת ביטחון בהינתן הרגישות הרבה בציבור וגיוס גברים רבים למילואים, מה שמשאיר נשים וילדים לבד. שלישית,  מניעת חיכוך שעלול להביא להתלקחות הגזרה, דבר שגורם לנו נזק בינלאומי רב".

מכתבו של סמוטריץ' לרה"מ נתניהו ולשר הביטחון גלנט


לדבריו, בדיונים האחרונים שהתקיימו בנושא "נראה היה שהקו הזה מוסכם", וגם טען כי בדיון שהתקיים לפני כינוס הקבינט בשבוע שעבר בשיתוף נתניהו, גלנט, הרמטכ"ל הלוי, ראש השב"כ בר וגורמים נוספים, הנחה רה"מ את הרמטכ"ל לבחון את הנושא – אך לא כך הדבר. "למרבה האבסורד, לא רק שלא שונתה המדיניות, אלא שפיקוד המרכז מפטיר, מאפשר ואף מחייב את ביצוע המסיק, זאת תוך השקעת היקף כוחות רבים למשימה זו", כתב.

השר המשיך לכתוב: "בכל הכבוד, מדובר בטירוף שאני לא מוכן להשלים איתו עוד. לא ניתן לטעון מחד למצוקת כוחות, לדרוש העברת כספים לראות הפלשתינית כדי למנוע הידרדרות שתדרוש כוחות – ואז לבזבז כוחות על אבסורד מסוכן כזה. לא ניתן לטעון שאירועי החיכוך פוגעים במאמצי המלחמה ובלגיטימציה הבינלאומית, ולא לעשות את המינימום הנדרש כדי לצמצם אותם למינימום האפשרי באמצעות יצירת מרחבי אבטחה".

רה"מ נתניהו ושר הביטחון גלנט (ארכיון), צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ


"מישהו הלך לאיבוד והכתובת כבר על הקיר, ובכל הכבוד – אני לא מוכן להיות שותף לזה", הוסיף. "במשך חודשים זעקתי בקבינט ונעניתי בזלזול והשתקה. את המחיר כולנו משלמים היום. לא עוד. לא אסכים לדם נוסף שיישפך על אחריותי ומצפוני בשל התעקשות לא לשנות תפיסות מעוותות ולא להפנים את לקחי אירועי שמחת תורה גם ליהודה ושומרון".

בסוף מכתבו, השר דרש שהדרג המדיני יוציא באופן מיידי הנחיה לצה"ל לייצר מרחבי אבטחה רחבים סביב אותם יישובים וצירים, "ולמנוע התקרבות של ערבים אליהם", וגם לקבוע דיון קבינט שיתקיים השבוע שבו צה"ל "יציג את היערכותו ביהודה ושומרון בצורה מפורטת, ובדגש על תרחיש הייחוס של היפוך קערה מצד הרשות הפלשתינית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר