אחותו של אביתר דוד על הסרטון: "אין גבול לציניות של מפלצות חמאס"

חמאס פרסם סרטון בו נראים החטופים גיא גלבוע-דלאל ואביתר דוד מאולצים לצפות בשחרור חבריהם משבי • אביו של גיא: "הכריחו אותם לראות את החברים שלהם משתחררים והחזירו אותם למנהרות, אין יותר אכזרי מזה" • שגרירת ארה"ב באו"ם: "זוועות חמאס אינן יודעות גבולות"

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 5:10
Loaded: 0.00%
Stream Type LIVE
Remaining Time 5:10
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected
    אות חיים מגיא גלבוע דלאל ואביתר דוד // רשתות ערביות

    השגרירה המיועדת של ארה"ב באו"ם, אליס סטפנק, גינתה בחריפות את התנהלות חמאס בפרסום הסרטון שבו נראים החטופים גיא גלבוע-דלאל ואביתר דוד צופים בשחרור חבריהם משבי. "זוועות חמאס אינן יודעות גבולות. היחס הבלתי אנושי כלפי החטופים הישראלים החפים מפשע, ששאולצו לצפות באחרים חוזרים הביתה בזמן שהם עצמם הוחזרו לשבי, חושף שוב שזוהי מלחמה בין טוב לרע", אמרה סטפנק.

    אביתר דוד וגיא גלבוע דלאל, צילום: -

    היא ציינה כי היא ישבה שורה אחת לפני שני האחים של החטופים כשצפו בסרטון בזמן שהנשיא טראמפ דיבר והכיר בסבלם. "תחת הנשיא טראמפ, לא ננוח עד שכל החטופים יחזרו הביתה וחמאס יושמד," הדגישה.

    יעלה דוד, אחותו של אביתר, הגיבה: "הם בחיים שמו את שניהם הבוקר בסיטואציה הכי מזעזעת ורעה שיכולה להיות. אין גבול לציניות הדפוקה של המפלצות האלה. אני מעריצה אתכם אחים שלי".

    אילן דלאל, אביו של גיא, התייחס לסרטון: "הכריחו אותם לראות את החברים שלהם משתחררים והחזירו אותם למנהרות, אין יותר אכזרי מזה. זה מראה את הצורך הכי דחוף להוציא אותם משם. הם לא יכולים להמשיך לעבור את זה, זה פשוט לא אנושי." על פרסום הסרטון אמר: "לא הייתה שום התלבטות, ישר נתתי אישור, רציתי שיראו ושיבינו את הצורך להוציא אותם. אולי אלו שמתנגדים לעסקה ישנו את דעתם. שיראו מה הם עוברים שם".

    דלאל הוסיף: "גיא יותר רזה, העיניים שלו מבוהלות אבל זה גיא, הקול והתנועות שלו כמו גיא. אם הייתי יכול ללכת לחבק אותו, הייתי רץ לעזה כדי לחבק אותו, שפשוט יוציאו אותו משם." הוא המשיך: "אני מניח שחמאס אמר להם מה להגיד, הם לא חשופים לתקשורת, אני לא מתייחס לתוכן כי זה לא רלוונטי, מה שמעניין זה תנועת הגוף שלהם, שהם לא פצועים, רזים יחסית ועוברים התעללות פסיכולוגית קשה מאוד. בדיוק היום קיבלנו אות חיים ממנו, לא שמענו כלום על התנאים, אבל רואים עכשיו שהתנאים שלהם היו פחות קשים משל אחרים ואני שמח על זה. אני רק מקווה שלא יצטרכו להשאר שם עוד הרבה זמן. הגיע הזמן להוציא אותם החוצה".

    מטה משפחות החטופים הגיב לסרטון: "63 חטופים מוחזקים בידי בני עוולה כבר 505 ימים. מלבד לתנאים הפיזיים הלא אנושיים בשבי כפי שעולה מעדויות השבים, החטופים חווים התעללות נפשית קשה ואכזרית. נגמר להם הזמן! על ממשלת ישראל והעומד בראשה להאיץ את המו"מ ולהביא להשבתם המידית של כל החטופים, בלי עיכובים ובלי טפטופים".

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר