"אני חוזר בי": הרב דב הכהן קוק קורא לא להפגין מול לשכת הגיוס בטבריה

אין טעם להפגין נגד הצבא אלא נגד בג"ץ בלבד", כך טען במכתבו • בשטח: המשטרה עוצרת אוטובוסים מלאים בבחורים חרדים שעלו לצפון לכיוון ההפגנה בטבריה

מהומות בהפגנת החרדים בתל השומר (ארכיון) , קוקו
מהומות בהפגנת החרדים בתל השומר (ארכיון). צילום: קוקו

הרב דב הכהן קוק חוזר בו ממכתבו שפורסם אתמול (שלישי) וקורא לא להפגין מול לשכת הגיוס בטבריה. "כי אין טעם להפגין נגד הצבא אלא נגד בג"ץ בלבד", כך טען.

אמש, פורסם מכתבו ביחד עם מכתבם של רבנים נוספים, הרב צדקה והרב בוארון, רבנים ספרדים מובילים, שהורו לתלמידיהם לצאת להפגנה מול לשכת הגיוס בטבריה, במחאה על צווי הגיוס שבחורי הישיבות באזור הצפון קיבלו.

"אין להתייצב בלשכת הגיוס". מחאת החרדים בבקו"ם (ארכיון), צילום: יוסי זליגר

היום, במכתב של פרסם, כתב הרב קוקו כי הוא חוזר בו, ויש להפגין מול בג"ץ בלבד ולא מול לשכת הגיוס. "אם תהיה הפגנה מול גן העיר - ניחא, כנגד הצבא - לא", כתב במכתבו. 

הרב קוק חוזר בו ממכתבו שפורסם אתמול (שלישי) וקורא לא להפגין מול לשכת הגיוס בטבריה. כי אין טעם להפגין נגד הצבא אלא נגד בג"ץ בלבד.

לא רק הרבנים הספרדים קראו לצאת להפגין אלא גם אדמו"רים חסידיים. ובשטח, המשטרה עוצרת אוטובוסים מלאים בבחורים חרדים שעלו לצפון לכיוון ההפגנה בטבריה, אך הם לא מוותרים ומנסים להגיע בכוחות עצמם וטרמפים להפגנה בכל מחיר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר