הבקשה האחרונה של רינה די: ביום שישי הקרוב צפוי לחול יום ההולדת ה-16 של רינה די ז"ל, שנרצחה בפיגוע בבקעת הירדן במהלך חול המועד פסח יחד עם אמה לוסי ואחותה מאיה. כעת יצויין היום השמח, שהפך לעצוב, יומיים בלבד לאחר הקימה מהשבעה.
כשבוע וחצי לפני הרצח הנורא, ביקשה רינה משירה סלומון לחגוג לה את יום הולדתה. "היינו יחד באולפנה, אני בשכבה מעליה, ובאותו היום השאלתי לה מחשבון. כשהחזירה את המחשבון היא נשארה לדבר ודיברנו על המשך השנה. היא אמרה 'וואי, יש לי עוד מעט יום הולדת', לקחה את לוח המבחנים וכתבה לי. זה היה סתם, אבל אמרתי לה 'אל תדאגי, אנחנו נחגוג לך. נעשה יום הולדת יפה".
בלוח המבחנים כתבה רינה כי ביום רביעי "לקנות מתנה לרינוש", ביום חמישי "להכין עוגה לרינוש" וביום שישי "יום הולדת לרינה" עם לב מצורף.
לאחר הפיגוע החליטו חברותיה של רינה מתנועת עזרא (חג"ס עזרא אפרת) כי בקשתה האחרונה, שכתבה בבדיחות הדע, תתמלא בצורה יוצאת דופן, ופתחו ביוזמה מרגשת במיוחד: איסוף משחקים שיתרמו לבית ילד ועוגות שיחולקו לחיילים.
"אין חגיגה בלי עוגה", כתבו היוזמות בפרוספקט שפורסם ברשתות החברתיות. "לכבוד יום הולדתה של רינה די הי"ד נאסוף עוגות ועוגיות ונחלק אותם לחיילים היקרים ששומרים עלינו". בנוסף ביקשו לאסוף "משחקים משומשים/חדשים במצב מעולה ואנו נביא אותם לבית ילד כדי שכמה שיותר ילדים יזכו לקבל 'מתנה' לכבוד יום ההולדת של רינה די הי"ד".
"אנחנו רוצים להותיר את החיוך והאור של רינה", מספרת מעיין האבשר. "רינה הייתה אדם ששמה לב לכל בת, ותמיד ראתה את הטוב – בהקלטות אלינו היא תמיד אמרה שהכל יהיה בסדר, הכל יהיה טוב. הגדירו אותה כ'חיוך עם משקפיים' – שהאור שלה הופץ לכל עבר וחיוך עלה לכל אדם שראה אותה. אנחנו רוצים להמשיך את האור שלה".
שירה מספרת כי מבחינתה מדובר בצוואה של רינה. "זו הייתה השיחה האחרונה שלי איתה. בחודש האחרון דיברנו הרבה יותר מהרגיל וראיתי כמה זה חשוב לה. היא ממש רצתה שנחגוג את יום ההולדת וכעת נחגוג לזכרה".
לפרטים נוספים ניתן לפנות למעיין האבשר - 0586009873
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו