פרקליטות המדינה הגישה היום (שלישי) לבית משפט השלום בת"א תביעת דיבה לפי חוק איסור לשון הרע, בשם ראש שירותי בריאות הציבור, הד''ר שרון אלרעי-פרייס, נגד יוספה ברק-טמיר, על סך 250 אלף שקל.
מכתב התביעה עולה כי ברק-טמיר הפיצה פרסומים כוזבים ופוגעניים ברשתות החברתיות בגנותה של ד"ר אלרעי-פרייס, תוך שימוש בבני משפחתה לרבות בנה הקטין.
מכתב התביעה עולה כי הפרסומים הם חלק ממסע שיטתי להכפשת שמה של ד"ר אלרעי-פרייס, מתוך מטרה להשפיע באופן פסול על תפקודה ועולים לכדי רדיפה אישית של ממש. בפרק זמן של שבועיים וחצי פרסמה הנתבעת למעלה מ-60 פרסומים שקריים ופוגעניים בעניינה של ד"ר אלרעי פרייס ובני משפחתה.
"לא נסבול שפה גסה": יו"ר ועדת החוקה מתייחס לקללה שנאמרה בזמן דברי ד"ר אלרעי-פרייס (ארכיון) // צילום: ערוץ הכנסת
מהודעת הפרקליטות נמסר כי "פרסומים שקריים אלו מהווים פגיעה מכוונת בשמה הטוב של התובעת ובמקצועיותה כראש שירותי בריאות הציבור, ויש בהם משום ניסיון לפגוע בעיסוקה ובמקצועיותה במטרה לערער את אמון הציבור בהנחיות מקצועיות של המשרד במהלך מגיפה.
"חשוב להדגיש, אין מחלוקת שביקורת כלפי עובדי מדינה היא לגיטימית ואף חיונית לשם תפקודן התקין של רשויות השלטון, גם בזמן מגיפה עולמית, לרבות הבעת ביקורת ביחס לפעילות החיסונים, גם אם לא תמיד היא מתאפיינת באיפוק ובנימוס. אבל מכאן ועד להשתלחות אישית וכוזבת נגד עובד ציבור ובני משפחתו - היא חציית גבול שלא ניתן לעבור עליו לסדר היום".
יוספה ברק-תמיר מסרה בתגובה: "מדובר בתביעת השתקה, שכן אני תבעתי את משרד הבריאות לעניין אי חיסונו של בנה. היועמ"ש ופרייס מנסים להשתיק אותי. עדיין בטרם נתקבלה התביעה בידי והכותרות החלו זועקות כי מדובר ב'מתנגדת חיסונים'. זוהי הוצאת דיבה, לא מזמן התחסנתי לשפעת. בכוונתי להגיש תביעה שכנגד ובה ילוקטו כל הנאצות של גב' פרייס נגד ציבור רחב. בנוסף, אדרוש כי הדיונים ישודרו, שכן זכות הציבור לדעת".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו