אפליקציות היכרויות הן המקום למציאת דייטים. לשוטר מתחנת פתח תקווה היתה שיטה מפתיעה למצוא נשים בישומונים - כאלה שהתלוננו.
במקרה אחד, הוא חיפש בפייסבוק את פרטיה של אישה שבעלה נעצר והחל להציע לה הצעות, בין השאר הוא קיווה להיות: "הלטיני הראשון שלה". במקרה אחר, הוא הציע לאישה שביתה נפרץ: "בואי לא נישאר זרים, בואי נהיה חברים". באחרונה נגזר עליו עונש של נזיפה חמורה וקנס בסך 3,000 שקלים.
על פי כתב האישום, אזרחית הגיעה לתחנת המשטרה בפתח תקווה והגישה תלונה על אירוע אלימות במשפחה שאירע לכאורה בינה לבין בן זוגה. למחרת, התקשרה למשטרה לברר אודות פרטים הנוגעים לאירוע, והנאשם, אשר ישב באותה עת ביומן התחנה, השיב לשיחתה. עוד באותו היום השוטר איתר ברשת החברתית "פייסבוק" את פרטיה, פנה אליה ושאל לשלומה, הכל במטרה ליצור הכרות אישית עמה לצורך קשר זוגי.
בין השאר, הוא צילצל אליה מספר רב של פעמים ושאל לשלומה, והחל ליצר עימה קשר בזמן שבעלה במעצר. הוא אמר לה כי הוא רוצה שהיא תרגיש בטוחה וכי הוא יכול לייעץ לה, ולמרות שאמרה שהיא אינה מעוניינת בכך, אמר לה באחת הפעמים: "בכיף, אני פה, מקווה שאשמע ממך מהר, שנוכל להיפגש ואהיה הלטיני הראשון, אם את בראש שלי רק תהני". בפעם אחרת, כשהיא אמרה לו שהיא מחכה לחוקרת בתחנה, אמר לה: "אני ער מחכה לך, אני אחרי אימון. בינתיים תספרי על עצמך, כמה אחים אתם? מה חשוב לך בגבר, מה מדליק אותך בגבר?".
במקרה נוסף, התקבל דיווח על חשד להתפרצות לדירה בעיר. השוטר, שהיה אותה עת במשמרת, יחד עם שוטר נוסף, טיפל באירוע. עם סיום הטיפול, עזב הנאשם את המקום וכעבור כשעה וחצי איתר את פרופיל הפייסבוק של המתלוננת ושלח לה בקשת חברות. בד בבד, שלח לה הודעה בפייסבוק: "את מוכרת לי".
משלא נענתה להודעה, השוטר לא ויתר, איתר את דף האינסטגרם שלה וביקש לשלוח לה "עוקב". יום למחרת ולאחר שלא הגיבה לבקשותיו, שלח הנאשם הודעת "וואטס-אפ" למכשיר הנייד שלה ושאל אותה מהיכן הם מכירים. האישה ניסתה להתחמק והשיבה שאינה יודעת מי הוא, ובתגובה ענה השוטר שהוא יודע מי היא, שהיא הבחורה שמסרה מידע אודות האירוע.
בהמשך לכך, שאל לשלומה ואם נרגעה מהאירוע והיא השיבה שהכל בסדר ושבן זוגה הרגיע אותה, וזאת על מנת שיחדל ממעשיו. בהמשך, שלח לה הודעה נוספת: "בואי לא נישאר זרים, בואי נהיה חברים". כאשר היא לא השיבה להודעה זו הוא חדל ממעשיו.
התביעה ציינה כי מתלוננים ומתלוננות הפונים למשטרה מבקשים לקבל טיפול משטרתי, ולא טיפול זוגי. לא מדובר על אתר הכרויות בו כל משתתף מציע את מועמדותו, אלא פניה לשם קבלת טיפול מקצועי בעל גבולות ברורים. השוטר לא השכיל לשמור על גבולות אלו. "גם אם נקבל את טענתו ולפיה פנה למתלוננות בצורה תמימה וכוונתו היתה ליצור קשר משמעותי, הפגיעה בתדמית המשטרה הינה אותה פגיעה", ציינו.
השוטר, מצידו, לקח אחריות על המעשים וטען כי עמד בפני תקופה לא פשוטה בחייו וטעה בכך שערבב את חייו האישיים עם המקצועיים. השופטים ציינו בגזר הדין כי מושכלות יסוד הן שאסור לשוטר לנצל את מעמדו המקצועי לשם קידום ענייניו האישיים. "מדובר בשני כישלונות שונים – רצף שמגלה שלא מדובר בטעות חד פעמית אלא במעין שיטה".
"על כך נוסיף שבאישום הראשון היו לנאשם מספיק תמרורי אזהרה שאותתו על חוסר רצונה של המתלוננת בקשר, והיה עליו להבין שהיא אינה מעוניינת בו כאדם פרטי אלא במה שיכולה להשיג ממנו כשוטר, ובכל זאת, ולמרבה הצער, לא סיים את הקשר באופן מיידי", נכתב בגזר הדין.
ממשטרת ישראל נמסר: "אנו רואים בחומרה כל התנהלות חריגה שלא עומדת בקנה אחד עם נורמות ההתנהגות וערכי הארגון. בעקבות הרשעתו של השוטר בפני בית הדין למשמעת של המשטרה, פוטר השוטר מן החיל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו