לקול צעקות ההורים: עדויות במשפט הגננת המתעללת מ"גן הזוועות" ברמלה . צילום: גדעון מרקוביץ

"נכנס לגן ילד שמח - ויצא משם כחיה נרדפת": עדויות במשפט הגננת המתעללת מ"גן הזוועות" ברמלה

כתב האישום המקורי הוגש לבימ"ש המחוזי בלוד ובו הואשמה ליטל ברסי בעבירות חמורות של תקיפת קטין, גרימת חבלה, שידול לתקיפה ועוד • בדיון העידו הורי פעוטות: "בכל יום דרשנו תשובות והיא טענה שבדקה והכל היה תקין - עכשיו הילד עם בעיות נפשיות"

ליטל ברסי (43), מנהלת הפעוטון "המשפחתון של טולי" ברמלה, שקיבל את הכינוי "פעוטון הזוועות" הורשעה בחודש יוני 2022 בעבירות של תקיפת קטין והפרת חובת דיווח במסגרת הסדר טיעון.

לקול צעקות ההורים: עדויות במשפט הגננת המתעללת ליטל ברסי // ירון דורון

כתב האישום המקורי הוגש לבית משפט המחוזי בלוד, ובו היא הואשמה בעבירות חמורות של תקיפת קטין בידי אחראי הגורמת חבלה של ממש, תקיפה סתם, שידול לתקיפה ועוד. במסגרת הסדר הטיעון הועבר התיק לבית משפט השלום בפתח תקווה. הסדר הטיעון לא כלל הסכמה על העונש, שייגזר על ברסי.

ברסי נמנעה מדיווח על המעשים

בדיון בו הודתה ברסי והורשעה אמרה התובעת בתיק, כי הפרקליטות דורשת לגזור מאסר משמעותי על ברסי: "המאשימה תעתור למאסר של שנתיים בפועל, מאסר על תנאי ופיצוי לקטינים. ההסדר מקובל על נפגעי העבירה".

הפעוטון "טולי" ברמלה, צילום: ללא

ב"המשפחתון של טולי" היו פעוטות בין הגילאים שלושה חודשים עד שלוש שנים. ברסי שימשה בעלים ומנהלת הגן, ואף הייתה בעצמה גננת בגן.

על פי כתב האישום המקורי נגדה, במהלך השנים 2020-2018, בהיותה מנהלת הגן, ברסי הייתה מודעת לאווירה האלימה, בין היתר, על ידי כך שעודכנה מספר רב של פעמים על ידי הורי הקטינים בדבר סימני חבלה על גופם. כמו כן הייתה עדה לאירועים שבהם סייעות נקטו אלימות ותקפו קטינים, ואף עודכנה על כך מצד סייעות אחרות.

הגננת המתעללת ליטל ברסי בבית המשפט, היום, צילום: גדעון מרקוביץ

על אף זאת, נמנעה ברסי מדיווח על המעשים לגורמים הרלוונטיים, ואף נהגה בעצמה בצורה כוחנית כלפי הפעוטות. כך למשל, במספר הזדמנויות אחזה בפעוטות בחוזקה מהמותן או מהכתפיים והושיבה אותם בכח על הכיסא. במקרה אחר הנחתה סייעת לקשור פעוט לכיסא ללא יכולת לזוז. במסגרת הפרשה הוגשו כתבי אישום גם נגד הסייעות בגין נקיטת אלימות כלפי הפעוטות.

"החיים שלנו הפכו למירוץ של בדיקות"

בדיון היום העידה גולדי וסרציאר, אמא של אחד הילדים: "הבן של התחיל לחזור לעתים קרובות עם עיניים אדומות מבכי. לא פעם היו סימנים כחולים על גופו. הוא החל לסרב להיכנס לגן. הוא החל לצלוע. לצד הסימנים האלה גם ההתנהגות שלו השתנתה והוא החל להרביץ לאחים שלו. הוא סבל מהתקפי חרדות וזעם. הוא היה נתקף בבכי. בכל יום דרשנו מליטל תשובות בתור מנהלת הגן והיא טענה שהיא בדקה והכל תקין בגן".

הגננת המתעללת ליטל ברסי בבית המשפט, היום, צילום: גדעון מרקוביץ

"בעלי החליט לבדוק במצלמות הגן ומשם חיינו השתנו. אני התעלפתי ולא יכולתי לצפות. הטיחו בילד שלי מכות בראש בידיים ועם חפצים. זרקו לו לפנים חפצים. משכו לו בשיערות, סטרו לו. דחפו אותו בכוח על ילדים אחרים כשכולם כואבים ובוכים. לא היתה יד אחת להושיע. היא טענה שהיא לא ראתה ולא שמעה. היא אפילו איימה בתביעות דיבה. לא התנצלה ולא לקחה אחריות".

הורה של אחד הפעוטות בבית המשפט, צילום: גדעון מרקוביץ

"החיים שלנו מאז הפכו למירוץ של בדיקות, טיפולים וטיפול פסיכולוגי. הילד אובחן כסובל מפוסט טראומה והוא לומד בגן מיוחד. כל הבית נהרס, כל המשפחה נהרסה. אנחנו לא אותם אנשים. שמחת החיים שלנו נעלמה. הבן שלנו נכנס ילד שמח לגן ויצא משם כחיה נרדפת".

"הוא היה קם בלילה ומרביץ לעצמו"

מירי נדאטו, אמא של ילד בגן, העידה בבכי: "אחרי תקופה בגן התחלנו לשים לב לשינויים. הוא היה קם בלילה בבכי ומרביץ לעצמו בראש. חזר מהגן עצבני והחל להרביץ לאחרים. הרביץ לבובות, בעט וטרק דלתות. הוא היה צועק. הוא נהג לדפוק את ראשו בשולחן".

הורי הפעוטות זועקים בבית המשפט, צילום: גדעון מרקוביץ

"אמרתי לליטל שמשהו נראה לי מוזר. היא אמרה שזה הגיל וצריך להציב לו גבולות. בתקופת הקורונה שלא היה גן ראינו שיפור בהתנהגות. כשהגן נפתח שוב ראיתי ששוב הוא מתנהג באלימות, קם בלילה ומרביץ לעצמו בראש. לאחר גילוי הפרשה התחלנו טיפול פסיכולוגי. באחד המפגשים הוא שיתף את הפסכילוגית על מה שהוא עבר בגן. הוא אובחן כסובל מפורט טראומה".

"השנה הוא לא עלה לכיתה א כמו כל החברים שלו. הוא קיבל סייעת שתסייע לו עם הכעסים. רמת התפקוד שלו נמוכה וסובל מהפרעות נפשיות. הוא עדיין מתעורר בבהלה בלילות ועדיין בורח לו פיפי בלילה למרות שהוא כבר בן שש".

"החיים שלנו השתנו לחלוטין. פעם אחר פעם פניתי לליטל בעלת המעון והעליתי את החששות שלי. היא כל הזמן שיקרה לי והשתיקה את החששות שלי. כל זה כדי שאשאיר את הילד במקום שהוא חווה התעללות יומיומית".

המשפט יימשך בתחילת נובמבר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו