"המצב ההומניטרי ברצועה מידרדר": המחסור במים בעזה עלול להוביל למגפות

נציגי האו"ם מתריעים בפני מחסור במי שתייה כי רוב המתקנים המשמשים להתפלה נסגרו • 70% מהעזתיים לא משיגים מים נקיים • "מצוקת הסולר משמעה מחסור במי שתייה וליקויים בשירותי ביוב ותברואה"

משאיות הדלק של אונר"א  , אי.אף.פי
משאיות הדלק של אונר"א . צילום: אי.אף.פי

ראש המל"ל, צחי הנגבי, התייחס היום (שישי) בהצהרתו בקריה בתל אביב, לסערה שעוררה ההחלטה להכניס דלק לרצועת עזה, והסביר כי נעשתה לצורך הפעלת מתקני מים ושפכים של האו"ם - ולמנוע בכך התפשטות מגפות, שלדבריו עלולות לפגוע לא רק באזרחים העזתים אלא גם בלוחמי צה"ל שפועלים ברצועה

בעזה התריעו בסוף השבוע מפני מחסור במים ראויים לשתייה. נציגים הפועלים ברצועה מטעם סוכנות אונר"א של האו"ם אמרו ביום חמישי כי רוב המתקנים המשמשים להתפלת מים נסגרו וכי 70% מהתושבים לא משיגים מים נקיים.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      פלשתינים בעזה פורצים למרכזי חלוקת הסיוע של אונר"א

      "המצב ההומניטרי ברצועת עזה מידרדר בצורה דרמטית, היום יותר גרוע ממה שהיה אתמול. יש עשרות אלפי תושבים שעומדים בתורים כדי להשיג מים נקיים שכבר לא ניתן למצוא או מים ראויים לשתייה", אמר היום לכלי תקשורת ברצועה דובר סוכנות אונר"א, עדנאן אבו חסנה.

      מצוקת הסולר משמעה מחסור במי שתייה

      "יש מי ביוב שנשפכים ברחובות בכמה אזורים ברצועה. לגבי הסולר, נכנסו 23 אלף ליטר לרצועה בתנאי שהם ישמשו אך ורק עבור המשאיות, וזה אומר שאנחנו לא יכולים להעביר את הדלק הזה לכל מתקן שהוא, לרבות המתקנים שקשורים לאונרא להתפלת מים, כמו גם בתי חולים ומאפיות".

      כמו כן הודיעו כי 76 בארות ושני מתקנים של מי שתיה הפסיקו לפעול, נוסף להשבתת 15 תחנות לשאיבת מי ביוב בשל מחסור בסולר המשמש להפעלתם. הבארות והתחנות המדוברות נמצאות באזורים הדרומיים ברצועה. "מצוקת הסולר משמעה מחסור במי שתייה וליקויים בשירותי ביוב ותברואה", הסבירו.

      פעילות צה"ל ברצועת עזה, צילום: דובר צה"ל

      נציגי אונר"א והאו"ם הוסיפו כי "המחסור במי השתייה ובמים נקיים מעלה את רמת הזיהום במערכת העיכול ומקרי שלשול ב 40%, ועם שירותי הרפואה המוגבלים ומצב הביוב כעת בעזה, מקרים אלה יכולים קטלניים".

      איחוד האמירויות הודיעה מוקדם יותר על החלטתה להקים שלוש תחנות להתפלת מים ברפיח במסגרת הפעולות ההומניטריות לתמיכה בעם הפלשתיני. נמסר כי למתקנים תהיה יכולת תפוקה שתספיק עבור 300 אלף בני אדם בקירוב ביום. זאת נוסף לבית חולים שדה בדרום הרצועה שעל הקמתו הודיעה אבו דאבי בשבוע שעבר.

      מקורות פלשתיניים אמרו ל"ישראל היום" מוקדם יותר השבוע כי איש פתח המודח, מוחמד דחלאן, החי בעשור האחרון באבו דאבי ומקורב לחוגי השלטון שם ובקהיר, יש השפעה ומעורבות בשליחת הסיוע ההומניטרי שמגיע לרצועת עזה.

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר