בראשות דרום אפריקה: תשע מדינות מקימות את "קבוצת האג" למאבק בישראל

"ננקוט בצעדים אפקטיביים כדי לסיים את הכיבוש הישראלי של מדינת פלשתין", נכתב בהצהרה של הקבוצה, בה חברות מדינות מאסיה, אפריקה ואמריקה הלטינית • המטרה: לכפות את מימוש צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט ולמנוע מכירת נשק לישראל

נציגי המדינות של הברית האנטי-ישראלית בהצהרה בהאג. צילום: אי.אף.פי

נציגים מתשע מדינות התכנסו אתמול (שישי) בהאג, הולנד, כדי להודיע על הקמת מה שהם כינו "קבוצת האג", כדי להיאבק בישראל בזירה הדיפלומטית. מי שמובילות את המהלך הן דרום אפריקה, שהגישה את התביעה נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי לצדק (ICJ) ומלזיה. חברות נוספות בקבוצה: בוליביה, בליז, דרום אפריקה, הונדורס, נמיביה, סנגל, צ'ילה, קובה וקולומביה.

מטרתה המוצהרת של הקבוצה היא לכפות את מימוש צווי המעצר של בית הדין הבינלאומי הפלילי (ICC) נגד בכירים ישראלים ואת החלטותיו של בית הדין הבינלאומי לצדק (ICJ), אלו הקשורות למלחמה בעזה ואלו הקשורות בשליטה של ישראל ביהודה ושומרון. בנוסף, הצהירו המדינות שהן מתכוונות להיאבק במכירת נשק לישראל – ולמנוע עגינה של ספינות שעשויות לסייע בכך.

מי שעוד נכחו בכנס הייסוד של הקבוצה, הם שגריר הרשות הפלשתינית בהולנד ומנהיג הלייבור הבריטי לשעבר ג'רמי קורבין, שנודע בדעותיו האנטי-ישראליות ובכך שבתקופתו המפלגה התמודדה עם שערוריות אנטישמיות בשורותיה.

מנהיג הלייבור הבריטי לשעבר ואיש השמאל הקיצוני ג'רמי קורבין בהאג, צילום: Getty Images

"ננקוט בצעדים אפקטיביים כדי לסיים את הכיבוש הישראלי של מדינת פלשתין ולהסיר את המכשולים למימוש זכותם של הפלסטינים להגדרה עצמית", נכתב בהצהרת המדינות.

ראש ממשלת מלזיה אנוואר איברהים אמר כי מטרת הקבוצה היא לא להעניש את ישראל, אלא לכפות עליה את החלטות בתי הדין הבינלאומיים. מבין תשע המדינות, לישראל אין יחסים דיפלומטיים רק עם מלזיה, קובה, בליז ובוליביה – כאשר האחרונות ניתקו את היחסים עם ירושלים בזמן המלחמה.

בתוך כך, בליז, מדינה קטנה במרכז אמריקה, הצטרפה לתביעה של דרום אפריקה נגד ישראל בהאג. מאז שהוגשה התלונה של דרום אפריקה, דן בית הדין בבקשות של המדינה להורות לישראל לעצור את המלחמה בעזה. בחודש יולי הקרוב תגיש ישראל את כתב ההגנה שלה נגד טענות דרום אפריקה לרצח עם בעזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר