בישראל מביעים התנגדות לדרישת נשיא ארה"ב ג'ו ביידן להפסקות אש הומניטריות ברצועת עזה, בטענה כי הזמן ישמש את חמאס להתארגן נגד חיילי צה"ל – מה שעלול להוביל לפגיעה בהם.
בתגובה לדרישתו של ביידן, ח"כ דני דנון (הליכוד) כתב הבוקר בחשבון ה-X (לשעבר טוויטר) שלו: "כבוד הנשיא ביידן, אנחנו מעריכים את תמיכתה של ארה"ב – אבל בדיוק כפי שארה"ב לא עצרה במלחמתה נגד הרוע של אל-קעידה, כך אין סיבה שגם אנחנו נעצור מול מחבלי חמאס. כל הפוגה משמעותה זמן למחבלים להתארגן ולפגוע בכוחותינו. אסור לנו לעצור את הלחימה – אפילו לא לרגע אחד".
כבוד הנשיא ביידן, אנחנו מעריכים את תמיכתה של ארה״ב - אבל בדיוק כפי שארה״ב לא עצרה במלחמתה נגד הרוע של אל-קעידה, כך אין סיבה שגם אנחנו נעצור מול מחבלי החמאס. כל הפוגה משמעותה זמן למחבלים להתארגן ולפגוע בכוחותינו. אסור לנו לעצור את הלחימה - אפילו לא לרגע אחד.
— Danny Danon 🇮🇱 דני דנון (@dannydanon) November 8, 2023
גם ראש מכון משגב, ראש המל"ל לשעבר מאיר בן שבת, הביע התנגדות לדרישה, והזכיר את המחיר ששילמה ישראל על הפסקות אש "הומניטריות" במבצע "צוק איתן" בשנת 2014. "חמאס ינצל את הפסקת האש כדי להיערך ולפגוע בכוחותינו. הפסקת האש תאפשר לשפר את התמונה שבידיו, לזהות נקודות תורפה והזדמנויות מול כוחותינו, למלכד מבנים וצירי תנועה, ולשנע לוחמים ואמצעים", הזהיר בן שבת, שהוסיף: "כזכור, במהלך 'צוק איתן' שילמנו מחיר דמים יקר בהפוגה הומניטרית שהתקיימה בחסות האו"ם. כאשר חטופינו מוחזקים ברצועת עזה ללא גישה של הצלב האדום וללא זכויות הומניטריות בסיסיות, לא נכון לאפשר הפוגות כאלה".
גם במטה משפחות החטופים והנעדרים הביעו התנגדות נחרצת להפסקות אש, שלא יובילו בהכרח לשחרור החטופים מרצועת עזה. "לא תהיה הפסקת אש הומניטרית בלי התקדמות לשחרור החטופים", נמסר מהמטה. ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב גם הוא לדברים השבוע, באומרו כי "לא יהיו הפסקות אש בלי החזרת החטופים. לא לצורך שיחות – רק בהחזרתם".
תחקיר המחדל בכפר עזה: הקיבוץ נכבש בתוך שעה, לוחמים פצועים פונו לפני אזרחים
מצוקה ברצועת עזה: אחרי סגירת המעברים - מחירי המזון עלו בעשרות אחוזים
פרסומת | החזר על טיסה שבוטלה
גורמים ישראלים ל"ניו יורק טיימס": חמאס יסרב לשחרר את מרבית החטופים ללא סיום המלחמה
דיווח ערבי: "השיחות על הפסקת האש בעזה עומדות בפני סיבוכים הולכים וגוברים"
בשלב הזה, עמדת ישראל היא נגד הדרישות של ארה"ב להוביל להפסקות אש זמניות. לפי הדרג המדיני, כל הפסקה כזו תתקבל רק בתמורה לשחרור מלא של החטופים, היא תהיה זמנית בלבד ולאחריה תתחדש הלחימה.