הסיכויים למלחמה כוללת עם חיזבאללה בצפון הולכים וגוברים, כפי שהבהירו שר הביטחון והרמטכ"ל, ומלבד עדכון התוכניות המבצעיות - במערכת הביטחון נערכים להשלכותיה על העורף.
לצורך כך, רשות החירום הלאומית עדכנה את תרחיש הייחוס למלחמה בגזרה הצפונית. משרדי הממשלה הונחו להיערך לאפשרות של "עלטה ארצית". כלומר, מצב שבו לפחות 60% מהאוכלוסייה מנותקים מחשמל, לפרק זמן של 24 עד 48 שעות.
"משחק מלחמה"
במסגרת התרחישים הסבירים, קבעו ברשות כי יש להיערך גם להפסקות חשמל אזוריות, שעלולות להימשך כ־72 שעות. שר הביטחון יואב גלנט צפוי לקיים בחודש הבא "משחק מלחמה", שבמסגרתו יציגו כל משרדי הממשלה הרלוונטיים את תוכניותיהם לתרחיש.
הדאגה הראשונה בתרחיש של הפסקת חשמל ארצית היא אזרחים שמחוברים למכשיר או למכונת הנשמה בבית, ותלויים בחמצן לטובת המשך חייהם. בתי החולים מצוידים בגנרטורים, אך יש כ־30 אלף אזרחים שמשתמשים במכונה בבית.
1,000 מהם נחשבים סיעודיים ואינם יכולים להתנייד בלעדיה. 3,000 נוספים נמצאים במצב פחות חמור, ו־26 אלף זקוקים למילוי של בלון החמצן שלהם, כדי שיסייע להם בנשימה. מערכת הבריאות מיפתה אותם, ובמקרה של הפסקות חשמל, מד"א אמור לפנות את מרותקי הבית לבתי החולים.
סוגיה מטרידה נוספת היא הסלולאר. בישראל יש כ־7,500 אתרי סלולאר שיש להם גיבוי של שעתיים. משרד התקשורת מיפה כ־500 אתרי סלולאר שיוכלו לתת מענה אנרגטי לחלק הגדול ביותר של האוכלוסייה, כדי שלא ינותק מהטלפון הנייד.
במסגרת הצגת תרחיש המלחמה צפוי משרד הכלכלה להציג תוכנית "סופר ברזל", שבמסגרתה יוגדרו מרכולים שימשיכו לעבוד גם בהפסקות חשמל באמצעות גנרטורים.
כחלק מעדכון איום הייחוס למלחמה עם חיזבאללה, שנערך ברשות החירום הלאומית בראשותו של תא"ל (מיל') יורם לרדו, הוארך גם משך הזמן הצפוי ללחימה בצפון. לפיכך הוחלט על הגדלת המלאים האסטרטגיים (למשל, כמות הציוד הרפואי). במערכת הביטחון נערכים גם לפינוי המוני מרצון של אזרחים מהצפון, ומעדכנים את תוכנית "מלון אורחים" לאיתור קורת גג למתפנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו