חקירת הריגתו הטרגית של יובל קסטלמן, שחיסל מחבל בפיגוע בכניסה לירושלים, נמשכת במצ"ח. חייל מילואים, שתועד יורה בקסטלמן, וחייל בסדיר נחקרים בפרשה, ונשקיהם נלקחו לבדיקה. בשלב זה נבחנות הראיות מבחינה משפטית, פיקודית וערכית. בצה"ל אומרים בהקשר זה כי "חיילים לא אמורים לירות במי שמרים ידיים".
צה"ל ממשיך להרחיב את התמרון הקרקעי שלו בדרום רצועת עזה, לצד לחימה במעוזי חמאס שנותרו בצפון. בתמרון מבצעות תחבולות באופן התנועה של הכוחות, כך שלא תמיד ברור למחבלים מאיזה כיוון מגיעים הלוחמים. זמן ההפוגה נוצל בצה"ל להפקת לקחים ולאיסוף מידע מודיעיני לייעול התקיפות.
בצפון הרצועה פועל צה"ל בג'בלייה, בשג'עייה, אל-עטטרה, זייתון ואזור ביה"ח רנסיתי, שבו חוסלו מחבלים רבים ביממה האחרונה. באזור זה עשה שימוש חמאס במנהרות וחדרי שליטה שנפגעו בתקיפות. במקביל פעל צה"ל נגד אתרי שיגור עוד בטרם הירי, וחלק הושמדו בתקיפות לאחר שיגור טילים לכיוון ישראל.
נוסף על כך, צה"ל פועל בערוצי התקשורת הערביים, על מנת לפרסם את מפת הפינוי העדכנית לתושבים - ולעודד את האזרחים העזתים לעבור לאזורים בטוחים יותר.
מתחילת המלחמה הותקפו מעל 10,000 מטרות בהכוונת כוחות היבשה, כאשר הדגש ניתן לפגיעה משמעותית בתשתית המנהרות ברצועה.
הרמטכ"ל, הרצי הלוי, ביקר היום בבור המבצעים של חיל האוויר וערך התייעצות והערכת מצב לגבי הגברת קצב חיסול הבכירים וייעול התקיפות. בין היתר נלקחים בחשבון מידע מודיעיני ומבצעי על מיקומי החטופים, והיכן צריך להיזהר על מנת שלא לסכנם.
בצה"ל נערכים להמשך לחימה בחודשים הקרובים, ונעשות התייעצויות כיצד למנוע את שחיקת הכוחות ולאפשר להחזיר את המשק לעבודה מלאה במקביל. נשמרת גם האפשרות להזיז עתודות של כוחות לחימה מאזור לאזור.
האונייה שהותקפה היום בים האדום בידי החות'ים לא קשורה לישראל, אך מדובר באירוע שבישראל ינסו למנף כתוקפנות איראנית המופנית כלפי כל העולם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו