תכירו את אוסקר וייס, מתאבק מקצועי בן 22, שאומן תחת השמות הגדולים בתעשייה

מאמנים כמו כוכבי WWE גונתר(לשעבר וולטר), טיילר בריז ושון ספירס, מאמני Performance Center של WWE אלכסנדר ג'יימס ודרו גולאק, ומאמני ההיאבקות בארץ, מהראן עבדול חאי, מריאנו גולדמן, גרי רויף, עדי הורוביץ, כריס קורבין ועוד.

אוסקר וייס צילום סטודיו בר שחר(barshaharpd)

בשיתוף אוסקר וייס

היום הוא רוצה לקחת את הקריירה שלו לרמה בינלאומית.

קצת רקע לדרך שעבר:

אוסקר נולד ילד למשפחה עם 7 אחים ואחיות, אב ואם.

הוא מספר שבין זיכרונות הילדות הכי משמעותיים שלו היו אחיו הגדולים ממנו ב10 שנים, יושבים איתו במשרד של אבא לראות את ריי מיסטריו נגד רנדי אורטון, נגד קורט אנגל, ומנסים אחד על השני, וגם עליו את המהלכים.

זה היה מנהג של שנים, עד שאחד אחרי השני כולם עזבו את הבית ונשארו הוא ואחותו האחרונים בבית.

בגיל 7, אביו נפטר מסרטן. למרות שהרופאים נתנו לו 3 חודשים, הוא החזיק מעמד 3 שנים. את העקשנות אוסקר מספר כי הוריש לו.

לאחר תקופה זו, נוצר נתק גדול מהיאבקות. וייס לא ראה או התעסק בתחום שנים, עד חטיבת הביניים, כשפגש לראשונה את טיי קלוד. השניים גילו מחדש את ההיאבקות באותו טווח זמנים, מה שהפך את הנושא למכנה משותף ביניהם, מה שלבסוף גרם לשניים לנסות את זה בעצמם.

השניים החלו להתאבק בשנת 2017.

כבר בגיל 15, היה אוסקא נוסע ברכבת מכרמיאל, לארגון ההיאבקות AWO בנתניה פעמיים בשבוע. 

כאשר החל את האימונים שלו, המאמנים שהיו צמודים אליו היו מהראן עבדול חי, מריאנו גולדמן ועדי הורוביץ.

אוסקר מספר: “כשהתחלתי להתאמן הייתי קצת בשוק מהנפילות. כאבי רוח, סחרחורות, שרירים תפוסים. כל אלו נשמעים שליליים, אבל משום מה, לי זה הרגיש שהרווחתי אותם.”

כעבור זמן מה, עשה אוסקר את המופע הראשון שלו.

“זה זיכרון שלא אשכח”. אוסקר מספר כי בקהל ישבו הרבה אנשים שזיהה מסצנת ההיאבקות. כמה וכמה מתאבקים ומאמנים שלימים למד להכיר יותר לעומק. אוסקר דרך רגל לראשונה במופע, מתאבק לא מנוסה. טרנינג וחולצה שחורה, שיער ארוך ומבנה גוף דק. כשהגיע למקום, אוסקר מספר על מקרה בו מצא אותו אחד ממאמניו, עדי הורוביץ, ובידו מכנס היאבקות קצר ומגפיים. “אני רוצה שיהיה לך את זה” הוא אמר. הסט הזה היה הלבוש זירה הראשון של עדי, ולפיו הוענק לו מהמאמן שלו, גרי רויף. אוסקר מוסיף ואומר: “הביטחון שהרגע הזה נתן לי היה בלתי נתפס.”

הגיע הזמן לקרב שלו. “יצאתי מבעד לוילון אל תוך שקט רועם.”

ילד בן 15 לא מאיים ולא מוכר, לא בדיוק יעשה את אותו רעש כמו ברסלמניה. 

היריב שלו ג’ייק מייהאם, שהיה כפול ממנו בגודל יצא. ובעיניים של הקהל, מובן מאליו שלקרב הזה יש תוצאה אחת.

הפעמון מצלצל, הקרב מתחיל, וקורה משהו מעניין.

“למרות שג’ייק כפול ממני בגודל, וידו על העליונה, אני מצליח לגרום לקהל להאמין לרגע. להיות עם תקווה. מגיע שלב בקרב שאני מכניס כמה מהלכים ואני שומע את הסנטימנט בקהל משתנה.”

“זה הרגע שהתאהבתי בהיאבקות באמת. אין הרגשה כזאת בעולם. להפיק רגש טהור ולדבר לקהל בצורה ויזואלית, זאת מעלה.”

אוסקר נשאר עם הawo מספר שנים. היו הם עושים אימונים פעמיים בשבוע ומופעים פעם בחודש, ולפיו, השיפור ניכר. ב2018 אוסקר לקח חלק מההפקה שהרימו awo בקזבלנקה שבמרוקו, בה נשלחו מספר מתאבקים לעיר פז – להתאמן בזירה שהוקמה במיוחד, בכדי ליצור אירוע ייחודי.

אוסקר וייס צילום סטודיו בר שחר(barshaharpd)

.

אך אוסקר מספר כי אחד הרגעים הכי משמעותיים, דווקא היה לפני המופע.

כאשר היו בעיר פז, באימונים במחסן בו הזירה הוקמה, החליט מהראן(בעלי הawo) לפתוח את הדלת של המחסן ולתת לאנשים לצפות. הגיעו כלכך הרבה אנשים לצפות עד שהמחסן התמלא, ופתאום הפך המקום למעין מופע רחוב לאנשי פז. “לדעתי האנרגיה שם הייתה הרבה יותר כיפית מהרבה מופעים, בגלל שאלו לא בהכרח היו אנשים שידעו מה הם רואים, הם פשוט נשאבו לתוך הרגש.”

לאחר שחזרו ממרוקו, מספר אוסקר על אירוע בשם סורבייבל. באירוע זה הוכתר להיות האלוף הבלתי מעורער של awo.

רגע זה, מעבר לסיפור שמתגלם מול עיניהם של הקהל, הוא רגע של הוכרה כלשהי. מעבר לעלילה הנכתבת, הוא צורה בה האירגון אומר לזוכה “כל הכבוד, עשית עבודה טובה.”

“בשבילי הרגע הזה של ההכתרה הרגיש כאילו מה שאני עושה הוא לא לחינם. אני משתפר מאירוע לאירוע ונותן את המקסימום, ורואים את זה.”

אך באותה תקופה, סיפור מחוץ לזירה קורה, שיהיה משמעותי לא פחות עבור אוסקר.

“החדר שלי בבית היה צמוד לחדר המחסן. כדי לסדר מחדש את החדר הייתי צריך להעביר דברים מהמחסן וחזרה.”

בעשייה זו, מצא אוסקר תעודת זכייה באליפות שלא זיהה. כאשר שאל את אמו, אמרה לו שאביו היה מתעסק בהיאבקות יוונית רומית חלק ניכר מחייו הצעירים. “מסתבר שכל הזמן הזה, גם את ההיאבקות ירשתי ממנו בלי לדעת.”

לאחר כל חוויות אלו, קיבל בדואר צו גיוס, אך עם ההתרגשות להתגייס, עולות גם חששות. האם כל המלאכה שנעשתה עד כה תהיה לחינם? אוסקר מחליט שלא יתן לזמן שנותר ללכת לטמיון.

“החלטתי לטוס באוקטובר 2019 לגרמניה, ללמוד בבית ספר הנחשב ביותר באירופה להיאבקות: WXW.”  בית הספר הגרמני להיאבקות הוקם ונוהל ע”י המתאבק Walter, שלימים נהפך להיות מתאבק WWE Gunther. איתו, בצוות לימדו מספר מאמנים, ביניהם המתאבקת קילר קלי, והמאמן אלכסנדר ג’יימס, שגם הוא לימים יוחתם ע”י wwe ויהפוך להיות מאמן בפרפורמנס סנטר, ויאמן את הדור הנוכחי של המתאבקים בחברה.

“הידע שקיבלתי בבית ספר הזה היה מעל ומעבר.

כל משפט שג’יימס אמר היה בעל ערך עצום. כל חימום ותרגילי תנועה של קלי היו עצומים. כל התשה של וולטר הייתה עצומה.”

עם אוסקר במחזור, עלו שמות משמעותיים; ליירה ואלקיריה, שכעת מככבת בWWE RAW ליילה, שמוחתמת לחברה השניה בגודלה בעולם AEW

לדעתו, זה לא צירוף מקרים.

“המחזור הזה של התלמידים זכה במאמנים מדהימים שלא היו שם קבוע. לקבל את קלי ואת ג’יימס היה מתנה, ומי שידע להכיל את הטיפים וההכוונה הפך למתאבק טוב יותר פי כמה וכמה.”

כאשר חזר לארץ, התגייס לחיל השריון להיות נהג מבצעי בגזרת לבנון, ובזמן זה, החלה גם תקופת הקורונה. בגלל הסיטואציה מספר כי במשך חודשים רבים לא חזר הביתה, ולא יכולתי לעסוק בהיאבקות שכה אהב.

כשתקופה זו נגמרה, מספר אוסקר שכבר לא היה למה לחזור. AWO נסגר זמנית, ונפתח מחדש רק במועד מאוחר בהרבה, והIWL שעמד כנגדו נסגר גם הוא.

בזמן כל זה, עבר מהצפון למרכז, דבר שעוד יותר גרם לקושי.

עבר זמן רב עד שיכל היה לחזור להיאבקות, כמעט שנה. אך כשהawo חזרו לאימונים קבועים, זה היה מעין נקודת אור. “למרות שבגלל השירות הצבאי, לא יכולתי להגיע להרבה מהאימונים, האימונים שכן יכולתי היו מרכז עולמי.”

כאשר המגיפה נרגעה מעט, ב2022, ארגון ההיאבקות IPWA הכריזו על מופע היאבקות בשם רסלמצווה בסינמה סיטי. למרות הרבה מתאבקים טובים שהיו מועמדים להופיע, נבחר אוסקר להופיע ולעשות קרב זוגות.

“האווירה באולם הייתה מחשמלת.”

צריך להבין כי בדרך כלל, הפקות ההיאבקות בארץ הן צנועות, אבל אוסקר מספר: “המופע בסינמה סיטי הרגיש כמו חיה אחרת. במה, אורות, הפקה גרנדיוזית וזה נתן אווירה מדהימה, גם לקהל וגם למתאבקים, וזה נשאר בין המופעים האהובים עליי עד היום.”

בסוף שנת 2022 סיים את השירות הצבאי שלו, אך מצב המופעים בארץ לא היה טוב במיוחד. מופעים הצטמצמו לאחד או 2 בשנה והאימונים לפעמיים בחודש. אוסקר ידע שיצטרך שינוי דרסטי כדי להמשיך ולהשתפר, ובגלל זה בדיוק, החליט לעשות את המעבר ולטוס לארה”ב, לבית הספר של מתאבקי wwe טיילר בריז ושון ספירס.

אוסקר קבע את המהלך שנה מראש, אך בשביעי באוקטובר קרה האסון הלאומי.

באותה שבת של ה7 באוקטובר, כמו עוד מאות אלפי ישראלים גויס אוסקר למילואים.

במלחמה, שובץ כנהג משא מבצעי בחיל הלוגיסטיקה מאותה שבת, עד תחילת מרץ. כמעט חצי שנה.

בנקודה הזאת, לאחר תום המילואים. ידע שהיה חייב לטוס באותו רגע.

3″ ימים לאחר השחרור שלי, עליתי על מטוס לפלורידה.”

ב18 למרץ החל בית הספר להיאבקות של טיילר ושון. אוסקר מציין כי לימדו את כולם הכל מ0, בין אם זה הנפילות הכי בסיסיות או המבנה של קרב ופסיכולוגיה מתקדמת. הם לא השאירו מקום לספק.

איתם, הגיעו בתור מאמנים אורחים הרבה מתאבקי wwe נוכחיים ולשעבר;

מרסדס מונה(סשה בנקס), זיה לי, קיאנה ג’יימס, סזארו, צ’ארלי דמפסי ועוד מתאבקים רבים.

ובהיותו כבר בפלורידה, לא הספיק לו הבית ספר האחד, והחליט לנצל את זמנו הפנוי את כמה שאפשר, והלך לסמינרים של מתאבקים מוכרים, כמו דרו גולאק, ג’יי לית’ל ומאט סיידל.

אוסקר וייס צילום סטודיו בר שחר(barshaharpd)

.

אוסקר מסכם

“למדתי היאבקות מהטובים בתחומים, עברתי מסעות רבים והמון זמן בדרכים. ניסיונות שונים בשבילי להגיע לנקודה שאני לא קורא לזה תחביב. זה העתיד שלי, ואני יכול והולך לקחת את זה למקום בינלאומי, בצורה הכי מקצועית שיש.”

כאשר שאלנו את אוסקר לאן הוא מתכנן להגיע הוא אמר:

“המטרה שלי היא להגיע לפסגת האומנות. להמשיך ללמוד כמה שיותר, ולהתקדם בשלבים ולבסוף להתאבק בשביל wwe. תמיד אמרתי לאחים שלי שאטיס אותם לראות אותי מופיע ברסלמניה.”

“אבל החלום שלי הוא לקחת את כל זה, וההשפעה שמגיע עם זה, ולהשקיע אותה בסצנה בארץ.”

אוסקר חולם על לפתח את הארגונים המקומיים, לתת השראה לארגונים נוספים, ליצור שוק תחרותי וקהל רחב שיאהב את הספורט כי יהיה לו ייצוג.

“אני יותר ממזמין אתכם להצטרף אליי למה שהולך לבוא, בגלל שכל המסע עוד לפני, ואתם הקוראים, אתם בעלי ההשפעה. אם אתם מאמינים במה שאני מייצג ותראו תמיכה לאורך הדרך, החלום שלי הוא המציאות הקרובה.”

האמור בכתבה זו כולל תוכן ומידע מסחרי / שיווקי באחריות המפרסם ומערכת ישראל היום אינה אחראית למהימנותו

 

בשיתוף אוסקר וייס

כדאי להכיר