ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי פרייס, אמרה היום (שלישי) בכאן 11: "יש לנו הרבה מאוד בדיקות, ואנחנו לא מצליחים להגיע לכולן. אני לא יודעת בדיוק מהו מספר המאומתים בכל יום, מניחה שבין 40 ל-50 אלף".
עוד אמרה: "אנחנו במספרים מאוד גדולים, ואי אפשר שרופא ישחרר כל אחד. ברור שכשעושים קיצורים יש סיכוי שמוציאים החוצה אדם שמידבק. ברגע ששינינו את ההנחיות ויש כאן וריאנט שמידבק במהירות, זה ברור לי שלא נדע על כל מאומת חדש".
לראשונה בעולם: המחקר הראשון ביעילות החיסון הרביעי יצא לדרך בשיבא // צילום: דוברות שיבא
על המחקר של שיבא בעניין החיסון הרביעי, אמרה: "לא הייתה טעות לחסן את האוכלוסייה מעל גיל 60 בחיסון הרביעי. את החידוש על המחקר של שיבא (שהחיסון יעיל בהדבקה מול הדלתא, אך לא מספיק טוב מול ההאומיקרון; מ.י) מאתמול אני מכירה מהתקשורת". חשוב לציין כי ל"ישראל היום" נודע שמנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, עודכן לפני פרסום התוצאות בתקשורת.
על השאלה אם לאור תוצאות המחקר של שיבא, משרד הבריאות יחליט לא להרחיב את המנה הרביעית לכלל האוכלוסייה - השיבה: "גם עכשיו אנחנו לא מרחיבים. אמרנו מלכתחילה שבשלב הזה החיסון הרביעי מיועד לאוכלוסייה בסיכון, וגם לא התנינו את התו הירוק במנה הרביעית. אם תהיה אינדקציה שהחיסון הרביעי יעיל, אז אולי נחליט להרחיב לכלל האוכלוסייה".
על ההחלטה לקצר את ימי הבידוד לחמישה, אמרה: "יש החלטות שהן מדיניות, לא הכול ראייה מקצועית נטו, צריך איזונים".
על מה שאמרה פרופ' עידית מטות, אמרה: "אנחנו לא במלחמה איתה. כולנו במגיפה הזו ביחד, ויש הרבה לחץ. מותר למתוח ביקורת ולחלוק על הבחירות שלנו. אנחנו חייבים לבדוק ולבודד, אנחנו לא יכולים לנעול בבית את האוכלוסייה שבסיכון. אי אפשר לטמון את הראש בחול".
פרופ' גילי רגב יוחאי, מנהלת היחידה למניעה ובקרת זיהומים בבית החולים שיבא, סיפרה בראיון ל"ישראל היום" על ממצאי ניסוי החיסון הרביעי: "באופן חריג אנו מוציאים את התוצאות כבר בשלב הזה, לפני פרסום מסודר ובשל העניין הציבורי הרב".
עוד אמרה: "אנחנו שבועיים אחרי ש-154 אנשים קיבלו מנה רביעית של פייזר, ושבוע אחרי מנה רביעית של מחקר מודרנה. המנה של פייזר העלתה נוגדנים בצורה יפה בהחלט. ראינו עלייה אחרי שבוע, ועוד עלייה קטנה אחרי שבועיים לרמה שהיא קצת יותר גבוהה ממה שראינו אחרי החיסון השלישי, אך זה לא מספיק עבור האומיקרון.
"ההחלטה לתת את החיסון לאנשים הפגיעים כנראה הייתה נכונה. זה נותן מעט יתרון, אך לא מספיק כדי לתת את החיסון לכל האוכלוסייה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו