איש אינו רוצה להתאשפז במחלקה פנימית - אבל למקרה שתצטרכו: המחלקות הפנימיות שדורגו כטובות ביותר הן של שיבא (מבתי החולים הגדולים), אסותא אשדוד (מהבינוניים) והסקוטי בנצרת (מהקטנים) - כולם עם ציוני שביעות רצון מעל 90.
בתי חולים נוספים שהציון שקיבלו המחלקות הפנימיות שלהם היה מעל לממוצע הם בילינסון, איכילוב, גליל בנהריה, מאיר, יוספטל, כרמל ובני ציון.
ואילו מחלקות פנימיות זכו לציונים הנמוכים ביותר? הלל יפה (76), פוריה (77) ברזילי (78), קפלן, וולפסון, סורוקה והעמק (79).משרד הבריאות מפרסם היום לראשונה מדד לאיכות ושירות במחלקות הפנימיות בבתי החולים, שמטרתו לעודד את שיפור השירות והאיכות ולהגביר את "הקשב הניהולי" של מנהלי בתי החולים למתרחש במחלקות הפנימיות.לאור תוצאות המדד בתי החולים מקבלים תגמול כספי של בין 1 ל־6 מיליון שקל לבית חולים ובסך הכל 90 מיליון שקל. הכסף מועבר לפי עמידה ביעדי האיכות.
כמה רופאים במחלקה?
מדדים נוספים שנבדקו הם נושאים הקשורים להכשרת האחיות והאחים ובתי חולים שבהם בכל משמרת יש לפחות 0.42 רופאים למיטה במחלקה פנימית.
המחלקות שמאוישות במספר רב יחסית של רופאים הן שיבא (מהגדולים), לניאדו (מהבינוניים) והסקוטי בנצרת (מהקטנים).
בתי חולים שמספר הרופאים במחלקות הפנימיות בהם נמוך במיוחד: שמיר אסף הרופא, יוספטל, לגליל בנהריה, ברזילי, וולפסון והדסה.
משה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות אמר: "כחלק מחיזוק מערך המחלקות הפנימיות, המשרד מעביר תקציב בהיקף של עשרות מיליוני שקלים לשיפוץ המחלקות ולתקנים ייעודיים תוספתיים עבורן".
מהאיגוד הישראלי לרפואה פנימית נמסר: "משרד הבריאות עשה תרגיל לא הגון, בלשון המעטה, כשפרסם בחיפזון את מדד השירות במחלקות הפנימיות כשאינו 'אפוי', וללא תיאום מראש עם האיגוד, שנועד למנוע הפצת מידע עם עיוותים והטיות לציבור".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו