68 מקרי תמותה משפעת נרשמו מנובמבר 2024, מתוכם אחד מתחת לגיל 18, שניים מגיל 19-34 והיתר בני 65 ומעלה, כך עלה מנתונים של המרכז לבקרת מחלות במשרד הבריאות שהוצגו היום (שלישי) בוועדת הבריאות של הכנסת. הנתונים, המקיפים 13 בתי חולים - כמחצית מבתי החולים בישראל - מצביעים על כך שעוצמת השפעת בחורף זה היא הגבוהה ביותר ב-13 השנה האחרונות.
בתחילת השבוע האחרון הגיע שיעור ההתחסנות נגד שפעת ל-17%, כאשר רוב המאושפזים בטיפול נמרץ או מוגבר (כ-180 איש) לא התחסנו. מספר האשפוזים משפעת בעונה הנוכחית עמד על 2,058, בהשוואה ל-1,765 בתקופה המקבילה אשתקד. פרופ' אהרונה פרידמן מהמרכז לבקרת מחלות ציינה כי "התחלואה שעלתה דחפה אנשים להתחסן", והוסיפה כי "בשיעור ההתחסנות בקרב ילדים ובקרב נשים הרות יש עליה משמעותית".
"תבנית עונת 2025-2024 אינה חריגה ביחס לעונות אחרות", מציינת פרופ' פרידמן. "ישנה יותר תחלואה חמורה משפעת B בילדים מאשר במבוגרים, וישנה התאמה גמנומית של החיסון לזנים הפעילים בישראל".
"אנו רואים עומסים במחלקות הפנימיות ובטיפול נמרץ", אמרה ד"ר סיגל ליברנט טאוב, סגנית ראש אגף הרפואה במשרד הבריאות. "אנחנו לא רואים השנה יותר עומסים בהשוואה לשנה שעברה למרות המספרים שהוצגו. כשבית חולים מגיע לעומס במלר"ד אנחנו מסיטים אמבולנסים למשך כמה שעות לבית חולים אחר. וכאשר יש עומסים במחלקות אשפוז אנחנו משתדלים לסייע כמה שניתן".
יו"ר ועדת הבריאות בכנסת, ח"כ יוני משריקי, התייחס אף הוא לנתונים ואמר: “אנחנו בעיצומו של חורף מאתגר, ויש חובה להתמודד מיידית עם העלייה בתחלואה, במיוחד בקרב האוכלוסייה המבוגרת. כבר לפני שלושה חודשים קראתי לקופות החולים ולמשרד הבריאות לעודד התחסנות נרחבת, ואני שב ודורש ממשרד הבריאות למצוא פתרון להנגשת החיסון המוגבר לאוכלוסייה המבוגרת, בין אם באמצעות מימון תואם או מבחן תמיכה, כדי להבטיח את בריאות הציבור".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו