כנס ה-IAC: "כל יהודי אמריקה אוהבים את ישראל"

הכנס השנתי של הקהילה הישראלית־אמריקנית יצא לדרך • מנכ"ל הארגון: "יש ויכוחים על העתיד, אבל ברור שזה עתיד משותף"

כנס IAC (ארכיון), צילום: אי.אף.פי

הכנס השנתי של ארגון הקהילה הישראלית־אמריקנית (IAC) יצא לדרך אתמול בפלורידה, ארה"ב, תחת הסיסמה "ישראל. ביחד."

הכנס הוא מפגן כוח חשוב, שכן זו הפעם הראשונה שאירוע גדול של ארגון יהודי-אמריקני חוזר למתכונת שאינה וירטואלית מאז פרוץ מגיפת הקורונה. עם זאת, יינקטו אמצעים מיוחדים כדי למנוע הדבקה, בין השאר על ידי יצירת אירועים "היברידיים" שכוללים בדיקות, ואירועים תחת כיפת השמיים.

כ-2,800 איש צפויים להשתתף באירוע במלון Diplomat Beach Resort, וביניהם דמויות מוכרות מהציבוריות האמריקנית והישראלית. מושב הפתיחה צפוי לכלול שיחה בין עורך "ישראל היום" בועז ביסמוט לבין ח"כ ניר ברקת מהליכוד, ושיחה בין הפרשן והמגיש יואב לימור לבין שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן. המארגנים מקווים שהכנס יהיה הזדמנות נוספת להציב את ישראל כגורם מאחד בקהילה היהודית, ולתת משנה תוקף לכך שישראלים שגרים בארה"ב הם "גשר חי" למדינה.

הכנס יארח פאנלים בנושאים שונים, בהם סוגיית החרם על ישראל בארה"ב, תכנים אנטי־ישראליים במערכת החינוך האמריקנית, אחדות העם היהודי ומדינת ישראל, וכן איום הגרעין האיראני.

בין היתר, ינאמו בכנס שר הביטחון גנץ, השגריר ארדן, קונסול ישראל בניו יורק אסף זמיר, ודמויות מפתח בארה"ב כגון חבר בית הנבחרים האמריקני מניו יורק ריצ'י טורס.

תקשורת שר הביטחון

מנכ"ל הארגון שהם ניקולא, ששוחח עם "ישראל היום" לקראת הכנס, אמר כי הישראלים שגרים בארה"ב כבר לא רק ישראלים לשעבר שצופים מהצד. לדבריו, הם חלק אינטגרלי מהחיים הציבוריים של יהדות צפון אמריקה, ודוגמה לכך היא ההובלה של הארגון בתקופת מבצע שומר החומות.

"מדובר בעתיד משותף"

"זה לא סוד, בטח בשנתיים האחרונות (של הקורונה), שיש המשך נסיגה בקהילות היהודיות־אמריקניות מהזיקה לישראל, וה־IAC ממלא בחלק מהמקומות את הפער הזה", אמר ניקולא. "מצד אחד, הכנס שלנו מעודד דיונים וגם ויכוחים לגבי מה שצריך לעשות היום ואיך העתיד צריך להיראות, אבל ברור שמדובר בעתיד משותף. המכנה המשותף הוא שכולם אוהבים את ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר