בלי להסתיר: לראשונה מאז 7 באוקטובר, ספורטאים ישראלים התחרו עם סמל החטופים
אדם אדלמן ורנגרס קירייבס, המייצגים את המדינה באליפות בעולם במזחלות, הבליטו את הסרט הצהוב שהופיע בענק על גבם • "עשינו ככל שביכולתנו להביא את ישראל ואת אחינו ואחיותינו אל שאר העולם"
בפעם הראשונה מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל לאחר טבח 7 באוקטובר, התחרו הלילה (בין שבת לראשון), ספורטאים ישראלים עם הסרט הצהוב המסמל את המאבק לשחרור החטופים, בצורה בולטת במיוחד לעין.
האירוע קרה באליפות העולם במזחלות, הנערכת בלייק פלאסיד, ארצות הברית, שם חברי הנבחרת אדם אדלמן ושותפו רגנרס קירייבס, עלו למסלול עם חליפה מיוחדת שעליה מוטבע הסמל החשוב בקריאה לשחרר את כל החטופים הנותרים מהשבי בעזה.
הצמד הישראלי בפעולה, צילום: רויטרס
אדלמן סיפר ל'ישראל היום': "זה כואב מאוד להיות רחוקים מהמדינה בזמן הזה. אנחנו מרגישים את זה בכל יום. אבל אם אנחנו רחוקים, אנחנו צריכים לוודא שאנחנו עושים ככל שביכולתנו להביא את ישראל ואת אחינו ואחיותינו אל שאר העולם, יחד איתנו. היה חשוב לי שיהיה לי חליפה עם הסרט לאליפות העולם."
עד היום, הספורטאים הישראלים ערכו מחוות כמו גומייה בצבע צהוב או דיברו על 7 באוקטובר בתום התחרות, אך זאת הפעם הראשונה, ועוד באליפות העולם, בה סמל החטופים מופיע בצורה כה מובהקת לעיני כל.
בתחרות עצמה, אדלמן וקירייבס המתחרים במזחלת זוגית ומקווים להגיע למשחקי החורף האולימפיים באיטליה שנה הבאה, מדורגים בתום שני הסיבובים הראשונים במקום ה-25 (מתוך 33 צמדים) בזמן כולל של 1:53.37 דקות.