הסלטים. חלק משולחן שישי. צילום: אסף קרלה

מהשולחן בבית: מתכונים לסלטים חגיגיים של יוסי שטרית - ואמא שלו

בכל ארוחת שישי אמי מכינה לפחות שמונה סלטים מבושלים, צבעוניים וטעימים • קבלו שלושה מהם, שמשמחים את הלב ואת הפה • מתכון למטבוחה, מתכון לסלט ז'עלוק (ירקות שרופים) ומתכון לסלט גזר

אחד מהדברים שאני הכי מעריך בארוחת שישי אצל אמי הוא הסלטים. היא אף פעם לא תסתפק בשני סוגים, תמיד יהיו לפחות שמונה. ולא סלטים טריים שנחתכו במקום, אלא מבושלים. כשאני שואל את אמא שלי למה לטרוח כל כך, היא עונה לי: "זה שווה, כי המגוון עושה לנו שמח בשולחן השבת".

במרכז השולחן, מחולקים לצלוחיות כמו במסדר צבעוני, יהיו תמיד סלט חסה, סלט כרוב, מגוון סוגי סלט חצילים, פלפלים קלויים, מטבוחה, פלפל חריף, ז'עלוק, סלט גזר ועוד.

הכנת הסלטים. לפני הדג והחלה, צילום: אסף קרלה

הבעיה הגדולה היא שאני לא עומד בפיתוי ואוכל מכולם, וכשמגיעה המנה של הדג עם החלה, ואחריה המנה העיקרית - אני כבר מלא לחלוטין. הסלטים אמנם פותחים את התיאבון, אך הם גם סוגרים אותו.

הכי כיף לאכול מהסלטים ביום שישי בצהריים. להכין כריך מחלה טרייה או מלחמנייה, למלא אותה בסלטים ולשפוך מעל טחינה - זה עונג שבת אמיתי. שבת שלום!

סלט מטבוחה

צילום: אסף קרלה,

המצרכים:

√ 10 שיני שום פרוסות

√ 2-3 פלפלים חריפים קלויים ומקולפים

√ 10 עגבניות מקולפות (חורצים בעדינות איקס בתחתית העגבנייה ומכניסים למים רותחים לכמה שניות, הקליפה תרד בקלות)

√ 1/2 כוס פפריקה

√ 1/2 כוס שמן קנולה

√ 2 כפות שמן לטיגון

√ 1 כפית מלח

√ 1/2 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הפפריקה בקערה עם שמן הקנולה ומניחים בצד.

2. מטגנים את השום עם הפלפלים הקלויים עד שהשום מזהיב.

3. חותכים גס את העגבניות המקולפות ומוסיפים אותן לטיגון.

4. מנמיכים את האש ונותנים לסיר להתבשל לפחות שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים לפחות בשני שלישים.

5. כשהמטבוחה ממש ריבתית מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל 20 דקות.

סלט גזר

צילום: אסף קרלה,

המצרכים:

√ 10 גזרים מקולפים

√ 2 שיני שום קצוצות

√ 1 פלפל חריף קצוץ

√ 1 כפית כמון

√ 1 כפית פפריקה

√ מלח ופלפל

√ 1/2 לימון סחוט

√ חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. עוטפים את הגזרים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל־40 דקות בחום של 220 מעלות, עד לריכוך (מקובל לבשל את הגזרים במים, אבל הם טעימים יותר כך).

2. חותכים את הגזרים לפרוסות.

3. מטגנים במחבת את השום ואת הפלפל החריף עד שהשום מזהיב.

4. מנמיכים את האש, מוסיפים את התבלינים ומטגנים 5 דקות כדי שהטעמים ייפתחו.

5. מורידים מהאש, מוסיפים את הגזר, את מיץ הלימון ואת הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.

סלט ז'עלוק (ירקות שרופים)

צילום: אסף קרלה,

המצרכים:

√ 3 פלפלים צבעוניים (אפשר גם שושקה)

√ 2 חצילים

√ 2 עגבניות

√ 2-1 פלפלים חריפים

√ 1 בצל

√ שום

√ שמן זית

√ מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. שורפים את הפלפלים, את החצילים, את העגבניות ואת הבצל על הגריל או על הגז ומקלפים (אפשר גם להשאיר מעט מהקליפה).

2. קוצצים היטב את הירקות הקלופים.

3. מטגנים את השום בשמן זית עד להזהבה ושופכים על הירקות הקלויים.

4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...