מאז שנפתחה "עמק בראסרי" במתחם דור אלון במשמר השרון, בניצוחו של השף עידו פיינר, היא מגשימה את ייעודה, להאכיל את אנשי העמק והסביבה. פיינר יצר במקום מסעדת בראסרי נהדרת, שנותנת מקום מכובד לחומרי גלם מקומיים, לאדמה ולעונתיות. בהפקת מתכונים חורפית עם "ישראל היום" לקח עידו את אותם חומרי גלם מקומיים ויצר מהם מתכונים פשוטים ונהדרים, המותאמים גם לבשלנים הביתיים.
הנה הראשון מביניהם.
סלט כרוב ודובדבנים מסוכרים
מצרכים ל-4 סועדים:
- 1 ראש כרוב סיני (ניתן להחליף בכרוב אחר)
- מלח, לפי הטעם, בנדיבות
- שתי כפות מיונז
- שתי כפות דובדבנים מסוכרים קצוצים / חמוצים / צימוקים
- שורש חזרת (אם אין אפשר לוותר)
- מיץ מלימון אחד
- שתי כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- שוטפים את הכרוב ופורסים לרצועות דקות ככל הניתן.
- ממליחים טוב, מוזגים מיץ מלימון אחד, מועכים ולשים את הכל יחד.
- סוחטים חזק ונותנים לרצועות הכרוב לנוח בקערה כשעתיים, פעם בחצי שעה סוחטים שוב ונפטרים מהנוזלים.
- לאחר שעתיים מסננים מהנוזל הנותר, מערבבים יחד עם שאר המרכיבים.
- מסדרים בקערת הגשה ומגישים.