משמשים. עונתם כה קצרה וכה מבורכת. מיד עם הופעתם של המשמשים בשווקים ואצל הירקנים, נמלא לבי שמחה רבה. אני ממהרת לאפות ולבשל עימם מתכונים אינספור לפני שייעלמו שוב לשנה שלמה.
אז לכבוד הפרי שמסמן בצבעים בוהקים את בוא הקיץ, הנה ארוחה שלמה שכל כולה משמשים עונתיים ונפלאים.
עונת המשמשים: 3 מתכונים עם הפרי האהוב // צילום: גיל קרמר
חזה עוף בצ׳אטני משמש עונתי
רשימת רכיבים ל6 מנות:
1 קילו פילה עוף (או חזה עוף משוטח וחתוך לרצועות)
4 כפות שמן זית
מלח ללי הטעם
לצ׳אטני:
3 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
1/2 פלפל צ'ילי ירוק פרוס
1/2 פלפל צ׳ילי אדום פרוס
1 ק"ג משמשים בשלים ומגולענים
1 כף גרגרי כוסברה קלויים כתושים
1/4 כפית פלפל ארבע עונות גרוס
1/2 כפית תבלין קארי
1 כפית מלח
2 כפות חומץ תפוחים
2 כפות סירופ מייפל טבעי
1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ
.jpeg)
אופן ההכנה:
לצ׳אטני:
בסיר, מטגנים מעט שום וצ'ילי רק עד שמעלה ניחוחות נעימים אך לא מזהיב.
מוסיפים את המשמשים ויתר המרכיבים, למעט הג׳ינג׳ר. מבשלים על להבה בינונית כ־10 דקות, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הג׳ינג׳ר ומבשלים כ־20 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהמרקחת אחידה.
מתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
לעוף:
במחבת רחבה, מחממים שמן זית, מתבלים את נתחי העוף במלח וצולים משני הצדדים עד שמשחים.
מוסיפים את הצ׳אטני לפי הטעם והצורך ומבשלים יחדיו עד שהצ׳אטני עוטף את העוף.
מגישים בליווי אורז לבן.

סלט משמשים קיצי
רשימת חומרים ל-6 מנות:
24 משמשים בשלים
חופן עשבים קצוצים-כוסברה, נענע, פטרוזיליה, בזיליקום
3 ענפי בצל ירוק קצוצים-החלק הלבן והירוק
פלפל צ׳ילי אדום פרוס
לימון סיוט לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
בוצעים את המשמשים לפיסות בעזרת הידיים, אפשר גם לחתוך לרבעים בעזרת סכין.
מסדרים על צלחת הגשה גדולה.
מפזרים עשבי תבלין, בצל ירוק, צ׳ילי.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים מיד.

גאלט משמשים ומרציפן
רשימת חומרים למאפה בקוטר 26 ס״מ:
1/2 חבילת בצק עלים על בסיס חמאה (כ200 גרם)
1/4 כוס סוכר
6 כפות ממרח שקדיה
6 כפות ריבת משמשים טובה
100 גרם מרציפן איכותי
8 משמשים חצויים
אופן ההכנה:
זורים את הסוכר על נייר אפייה המונח על משטח עבודה.
מניחים את הבצק על הסוכר ובעזרת מערוך מרדדים מעט רק על מנת שהסוכר ידבק לבצק.
על פני הבצק, מורחים ממרח שקדיה ומשאירים כ-1 סנטימטר נקי מסביב.
על מקמח השקדיה מורחים ריבה.
מסדרים את חצאי המשמשים כך שהחלק העגול כלפי מעלה.
מפזרים פיסות מרציפן בין הפירות.
מקפלים את שולי הבצק החשופים כלפי פנים כך שיווצר טארט ללא תבנית.
אופים בתחתית התנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות, במשך כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב היטב.
מגישים חם בתוספת גלידה או שמנת חמוצה.