פריך, עונתי, מרענן: בסלט הזה יש כל מה שצריך

עידו פיינר עושה את זה שוב ומוכיח שעם טיפול נכון בירקות ושילוב מדויק של חומרי גלם - גם הסלט הכי פשוט יהפוך למעדן

סלט שומר ובצל צלוי. צילום: איתיאל ציון

במסעדת עמק בראסרי של השף עידו פיינר, הוא נותן במה לחומרי גלם מקומיים, ומוכיח פעם אחר פעם, שכשעובדים עם חומרי גלם איכותיים, גם המנה הפשוטה ביותר - יכולה להיות חגיגה של טעמים.

בהפקת מתכונים חורפית, במיוחד ל"ישראל היום", משתף אותנו פיינר במספר מתכונים, המבוססים על מנות המוגשות במסעדה, בהתאמה לבשלנים ביתיים. הקו המחבר בין כל המתכונים של פיינר, הוא אותו קו מנחה שמוביל את המסעדה - חומרי גלם איכותיים וטריים, בעונתם.

אז היה לנו מתכון לסלט כרוב עם דובדבנים מסוכרים, היה מתכון לפסטה פטריות משגעת וגם מתכון לתבשיל ארטישוקים ירוקים. כעת, רגע לפני שנעבור למתכון האחרון - למנה העיקרית, קבלו עוד סלט מרענן וכיפי - של שומר ובצל צלוי.

"השומר והבצל הצלוי זה הבסיס של הסלט, אבל אפשר על זה להוסיף ולשנות מה שרוצים, כך גם במסעדה, לפעמים אנחנו מגישים את הסלט הזה כמו שהוא, ולפעמים אנחנו מוסיפים לו דג נא", אומר עידו.

סלט שומר ובצל צלוי, צילום: איתיאל ציון

סלט שומר ובצל צלוי

מצרכים ל-4 סועדים:

  • 2 שומר, שטופים ופרוסים דק ללא הגזע
  • 2 בצלים סגול קלופים, חצויים, ופרוסים דק
  • 1 צרור רוקט או אורוגולה
  • 1 תפוז קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 כף עלי בזיליקום
  • 1 כף עלי פטרוזיליה
  • 1 כף עלי זעתר
  • 1 כף עלי שמיר
  • 1 כף עלי כוסברה
  • מלח
  • פלפל שחור

לוויניגרט:

  • 50 מ"ל שמן זית
  • 1 כפית דבש או סילאן
  • מיץ מחצי תפוז
  • כף חומץ יין אדום
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית חרדל

להגשה:

  • 3 כפות לאבנה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הוויניגרט בצנצנת עד לקבלת אמולסיה אחידה.
  2. מלהיטים מחבת ברזל עם כף שמן זית ומקפיצים בה את השומר והבצל לדקה בלבד. מורידים לתבנית קרה (הבצל והשומר אמורים לקלב צריבה קלה ולהישמר פריכים).
  3. מעבירים לקערת ערבוב עם שאר המרכיבים, מוסיפים את הוויניגרט, מלח ופלפל.
  4. מסדרים את הלאבנה על צלחת הגשה, מניחים את הסלט ומגישים. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר