חם מהתנור: הסינבון המקורי נחת בתל אביב, האם הקסם עובד?

הרשת האמריקנית עם מאפי הקינמון-שמרים המזוגגים, מנסה את מזלה שנית בישראל • אנחנו הגענו לתמוך, לזלול ובעיקר להבין - האם הפעם זה יצליח?

הגענו לטעום את הסינבון בקניון עזריאלי

ארצות הברית משפיעה על חיינו לא רק בזירה הביטחונית, אלא גם בעולמות התרבות והקולינריה. אחרי שפרסמנו כאן לראשונה על הגעתה של רשת סינבון לקניון עזריאלי בתל אביב (בעוד כחודש תצטרף אליה גם גלידת קרוול), בסוף השבוע שעבר זה קרה, וכבר הספיק לייצר באזז ברשתות החברתיות.

מיהרנו להגיע לסניף החדש (השני בארץ, הראשון בקניון הקריון בקריית ביאליק), כדי לנסות את הלהיט האמריקני שמצליח, לפחות לעת עתה, לכבוש גם את הישראלים, וחוץ מלייקים וצפיות מתבטא גם - איך לא, בתורים ארוכים של לקוחות סקרנים.

סינבון, בדיוק בזמן לחורף, צילום: Brandbook Cinnabon

מה אוכלים?
זה הסיבוב השני של רשת סינבון בישראל (הראשון היה ב-2011), וכיום היא מציעה שלושה סוגי סינבון בשלושה גדלים שונים: קלאסי (במילוי סוכר וקינמון ובזיגוג שמנתי), צ'וקובון (במילוי שוקולדי לצד זיגוג וסירופ שוקולד) וקרמל פקאנבון (הנוסח הקלאסי בשילוב קרמל ואגוזי פקאן).

בנוסף, התפריט מציע סדרת משקאות קרים על בסיס קפה שנקראת "צ'ילאטס" – שייקים על בסיס חלב בטעמי סינבון, תות, מנגו וקרמל לאטה. כמו גם משקאות חמים קלאסיים (קפה לסוגיו), דילים מובנים בסגנון "קפה ומאפה", משקאות מוגזים בטעמים ואייס קפה במגוון טעמים.

נאפה במקום על פי המתכון המקורי, צילום: יח"צ

כמה זה עולה לנו?
המחירים בתפריט נעים בין 22 שקלים לסינבון קלאסי בגודל סטנדרטי, ועד ל-26 שקלים לסינבון קרמל פקאן בגודל הקלאסי. המשקאות המיוחדים עולים בין 12 ל-26 שקלים, בהתאם לרמת השחיתות וכמות התוספות. משקה מוגז בטעמים יעלה לכם 17 שקלים בסניף, וקפוצ'ינו קטן נמכר ב-14 שקלים.

איך השירות?
מלבד התור הארוך, שעלול ליצור מראש חוסר סבלנות מסוים בקרב הלקוחות, השירות עצמו הוא מאוד קורקטי ופרקטי – כזה שאינו יוצא מגדרו אבל גם לא מאכזב, אם לא מצפים ליחס חם.

רצינו גם גלידה, צילום: Brandbook Cinnabon

בשורה התחתונה – מה חשבנו?
הסינבון התל אביבי מציע לישראלים תפריט מנחם של מאפים מתוקים, שנדמה שהגיעו אלינו בדיוק בזמן. אחרי למעלה משנה של מלחמה מייגעת ועם כניסתו של החורף הקר, אין דבר שעושה הרגשה מתוקה כמו פחמימה שיצאה בזה הרגע מהתנור. אל המשבצת הזאת נכנסת די בקלילות הרשת האמריקנית לסניף בעזריאלי – ונדמה שזה היה הימור מוצלח למדי. התורים מדברים בעד עצמם, גם ביום ראשון לפני שעות הצהריים.

איכות המנות מציעה תמורה יפה לכסף. נהנינו מהאיזון שבין הבצק לממרח (המילוי) גם במקרה של הסינבון הקלאסי וגם בטעימה של סינבון השוקולד. הזילוף המפורסם שמר על צורה אסתטית למרות הטמפרטורה החמה של המאפה עצמו, והסינבון כולו היה טרי ומפנק, בדיוק כפי שקיווינו שיהיה.

באשר לתפריט המשקאות שהרשת מציעה, מצאנו כי השילוב שבין המרירות של הקפה למתיקות של התוספות (ובהן ערימת הקצפת), יוצר ארומה נכונה ועשירה של טעמים. האפקט של האייס הקר והמרענן מאפשר ניגודיות לצד המאפה החם והמתוק, ויחדיו הם מייצרים תמונה שלמה ומפנקת שקל לאמץ.

הסינבון האמריקני בתל אביב, צילום: יח"צ

פחות אהבנו:
את התורים, איך לא. וגם את העובדה שהגלידה הרכה של קרוול עדיין לא הגיעה לסניף (הגענו עם ציפיות).

קניון עזריאלי תל אביב, קומה 2
שעות פעילות - לפי שעות פעילות הקניון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר