בקרון רכבת ישן ברמת הגולן מצאנו בית מאפה עם קסם מיוחד

בין שדות ההדסים הריחניים במושבה החקלאית קדמת צבי נמצא "סמסם", בית מאפה המבוסס על תוצרת מקומית וחקלאות האיזור • עכשיו כשהשקט חזר לאיזור והצפון פורח, אל תפספסו ביקור כאן בנסיעה הבאה שלכם צפונה

סמסם בקדמת צבי

אחרי למעלה משנה של מלחמה קשה, אפשר להכריז בשמחה שהצפון שוב פורח. מילולית ומטאפורית כאחד. בתקופה הזו של השנה, שהכל ירוק סביב, פריחת השקדיות בשיאה, וגם הכלניות והרקפות נותנות את אותותיהן, ויכול להיות שאפילו נזכה לשלג אמיתי בסופ"ש הקרוב, הקהל הישראלי שמח לשוב ולפקוד את האיזור, ואת העסקים שהתגעגעו כל כך ללקוחות.

אחד מאותם עסקים הוא בית המאפה "סמסם" בקדמת צבי שברמת הגולן. את החלל שהשאירה אחריה, בלבבות רבים של המטיילים באיזור, מאפיית "מטרלו" שפעלה לא רחוק משם, בקיבוץ עין זיוון, ונסגרה לצמיתות בעיצומה של המלחמה, נראה בחודשים האחרונים שסמסם מצליחה למלא.

בית המאפה "סמסם" בקרון רכבת ישן, צילום: יעל לאור

את בית המאפה, שפועל מתוך קרון רכבת ישן, הקימו גונן אבידור (שגם מצא ושיפץ את הקרון בעצמו, כמו גם את כל שולחנות וכסאות העץ במקום), יחד עם גיסתו נועם שרון שאחראית על הצד הקולינרי, בדיוק לפני שנתיים, בתחילת 2023. כך שהמקום הספיק לפעול כתשעה חודשים, עד שפרצה המלחמה.

במהלך המלחמה, אבידור ושרון סרבו לסגור את המקום, והוא שירת בעיקר את תושבי האיזור, "אנשים כאן בגולן ממש חיפשו את המקום הזה לצאת, ומבחינתנו הם אלו שעזרו לנו לשרוד את התקופה הזאת", מספר אבידור, כמו גם חיילים רבים שנשלחו להגן על הגבול הצפוני, בזכותם הפך הבורקס של בית המאפה לאחת ממנות הדגל כאן, ובצדק. 

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Yael Laor‎‏ (@‏‎yaellaor‎‏)‎‏

בסמסם תמצאו מאפים מעולים, חלקם משתנם בהתאם לתקופות השנה ולעונה, "הרעיון הוא להתבסס כמה שיותר על תוצרת מקומית, על יצרנים מקומיים מהממים והכל מיוצר כאן מאפס". ואכן, שמן הזית, הדבש, הגבינות שמייצר תושב המושבה, וכך גם כל שאר התוצרת - מהסביבה, גם הירקות והפירות המשובצים במאפים ובכריכים בצורה נפלאה, התירס במאפה הפולנטה, הפטל הטרי, התות האפגני והירוקים. 

חוץ ממבחר המאפים המשתנה (הללו נגמרים יחסית מהר, בעיקר בסופי שבוע, אז כדאי להקדים), יש תפריט שניתן להזמין ממנו של מנות המוכנות רק ברגע ההזמנה כמו למשל כריך מלחמניית בריוש שמן זית עם סלק וגבינת רבולושון, או לחמניית בריוש שמן זית עם ריבת עגבניות וגאודה, יש גם בייגל פרא במילוי מנגולד, קישוא ובצל ירוק, וכמובן בורקס סמסם, במילוי של ריקוטה, גבינה מלוחה, סומק וזרעי כוסברה. כדי לאזן את כל המאפים האלו יש גם סלט פריך ומרענן, הכל כמובן טרי ונקטף כאן באיזור.

בסבוסה גולנית, צילום: יעל לאור

בגזרת המתוק, בנוסף למאפים, אפשר להזמין מהתפריט עוגת גזר ותבלינים לצד קרם שמנת, בסבוסה גולנית יוצאת דופן, ואפילו עוגת גבינה באסקית. חוץ מקפה משובח ושתייה קלה, יש כאן גם חליטה קרה עם מלא ג'ינג'ר, חומץ תפוחים מייפל ולימון סחוט, משקה ששלוק אחד ממנו יגרום לכם להרגיש בריאים יותר. 

המקום מוקף בשדות הדסים ריחניים ואי אפשר שלא להישבות בקסמו היייחודי של המקום מיד עם ההגעה, הכל בוטיקי, אינטימי ובעבודת יד, ויש כאן קסם שיכול להתרחש רק בצפון. כמה כיף שהוא חזר אל חיינו. 

סמסם
מושבה חקלאית, קדמת צבי
רביעי - שישי: 08:30-14:00
050-720-4631

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר