מלוואח יוגורט זה הדבר הכי גאוני שאתם יכולים להכין בשבת בבוקר

אתם יודעים מה יותר טוב ממלוואח? מלוואח יוגורט כמובן

מה יותר טוב ממלוואח? מלוואח יוגורט. צילום: ליאת נעמי שירית

בואו נהיה כנים, זה לא בדיוק המלוואח הקלאסי, אבל מרגיש לי שזה בדיוק השדרוג שהוא היה צריך - טעם. הרי מה יש במלוואח? קמח מים ושומן, אז אנחנו הוספנו יוגורט, הטעם העשיר שלו בא לידי ביטוי בעדינות שמחמיאה למלאווח.

חגיגה של שבת בבוקר, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילה לפני שמתחילים:

  • מכיוון שסמיכות ומרקם היוגורט, משתנה בין מותגים שונים, חשוב לשים לב - אם היוגורט דליל, משמע יש בו הרבה נוזלים, יש מצב שלא צריך להוסיף מים. אם היוגורט שלכם סמיך מאד, משמע יש בו מעט נוזלים, יש צורך להוסיף כמה כפות של מים (כל פעם כף) כדי ליצור בצק. אם הבצק שלכם דביק - קמחו קלות את המשטח ואת המערוך, אבל בעדינות - לא להטביע את הבצק בקמח.
  • המלוואחים במחבת תופחים יפה אבל מיד כשמוציאים אותם מהמחבת הם נופלים. אפשר לשמור עליהם תפוחים אם נשמור אותם חמים בתנור מחומם.
  • מתכון בהשראת המלכה Smitten Kitchen.
מלוואח יוגורט, צילום: ליאת נעמי שירית

מלוואח יוגורט

חומרים לבצק

  • 2 כוסות, 260 גרם, קמח + עוד לקימוח המשטח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס יוגורט (לא דל שומן)
  • 2-4 כפות מים (לפי הצורך)
  • 100 גרם חמאה מומסת (אם רוצים לטבען את המתכון ניתן להמיר במחמאה, חמאה טבעונית או שמן זית בטמפרטורת החדר) לשימון הבצק והמחבת.

אופן ההכנה:

  1. שמים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והיוגורט בקערה אחת. בעזרת כף עץ מערבבים היטב את החומרים עד שנוצרים גושים גדולים.
  2. ממשיכים ללוש עם הידיים. תרגישו אם הבצק זקוק לנוזלים, אם כן, מוסיפים כל פעם כף אחת עד שתרגישו שהבצק יכול להתגבש יפה לכדור. אנחנו רוצים את הבצק קצת דביק, זה בסדר.
  3. מעבירים את הבצק למשטח סיליקון או למשטח מקומח קלות וממשיכים לעבד את הבצק עד שלא נותרים חלקים יבשים בתוך הכדור.
  4. שמים את הקערה הפוכה על הבצק (אנחנו יוצרים מיני תא התפחה) ונותנים לבצק לנוח בין 30 ל-45 דקות.
  5. חלקו את הכדור ל-8 חלקים שווים (זה יוצר 8 מלוואחים קטנים, אם בא לכם יותר גדולים חלקו ל-4). ראו תמונות מטה.
  6. לוקחים חלק אחד, מרדדים אותו למלבן גדול ככל האפשר עם מעט חמאה, מגלגלים את המלבן לגליל מהצלע הארוכה שלו. מגלגלים את הגליל סביב עצמו לצורה של שבלול. מניחים בצד וחוזרים על התהליך עם שאר החלקים.
  7. משמנים קלות את השבלולים ומכסים אותם עם קערה הפוכה. נותנים להם לנוח כחצי שעה.
  8. בינתיים מחממים את התנור לחום של 150 מעלות.
  9. מועכים כל שבלול ל"פיתה" עם הידיים (בעדינות, שלא תוציאו את כל האוויר), בעדינות ובעזרת מערוך רדדו את הפיתה לגודל של בערך 13 ס"מ.
  10. על חום בינוני-נמוך (נוטה יותר לנמוך) מחממים מחבת, משמנים אותה קלות, מניחים את המלוואח, משמנים אותו קלות עם מברשת בחמאה. מכסים את המחבת במכסה ומטגנים עד שהמלוואח מקבל צבע יפה (תמתינו בסבלנות לצבע הנכון, האדים לא נותנים למלוואח להישרף מהר), כשצד אחד מוכן, הופכים אותו ומטגנים את הצד השני. שמים את המלוואח המוכן בתנור.
  11. חוזרים על התהליך עם שאר החלקים.
  12. מושלם עם חמאה ודבש או סלסה ירוקה או אדומה.

 
מסובך לכם? אתם יכולים לנסות את המתכון לשקשוקה טורקית מקושקשת או את המתכון לסלט ביצים ותפו"א

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר