"צבי הנינג'ה: טירוף המוטנטים". צילום: באדיבות yes

קוואבנגה: הפיצה החדשה שהזכירה לנו את צבי הנינג'ה

משקה שיטיס אתכם לעננים, שילוב מסקרן בין חטיף בשר למשקה מיובש ופיצה מוזהבת שתרצו להפקיד אותה בחשבון הבנק שלכם • אלה מאכלים לא שגרתיים בכלל, אז אל תתפלאו שתמצאו אותם במהדורה החדשה של "מוזר על המדף"

פיצה ששווה זהב

מה שהתחיל כהטרלה של 1 באפריל, הפך להשקעה כלכלית לטווח ארוך – בהנחה שלא תאכלו אותה קודם. רשת הפיצריות היפנית Aoki, שבסיסה בעיר נגויה, חשפה בשבוע שעבר "פיצה מוזהבת" – פיצה בוהקת בכותר 25 ס"מ המכוסה בעלי זהב אכילים. אף שלפוסט המקורי ביום המתיחות הבינלאומי לווה ההאשטאג #AprilFools (הכינוי ליום המשעשע באנגלית, ד"פ), בהמשך פורסם כי Aoki אכן תציע את הפיצה המוזהבת למכירה תמורת 40 אלף ין (שהם קצת פחות מ-1,000 שקלים), אבל קחו בחשבון שהרשת תייצר רק יחידה אחת כזו, בשיטת כל הקודם זוכה. למקרה שזהב היא לא התוספת האהובה על הסלייס שלכם, אל חשש: נוסף על דפי הפז האכילים, תגובה הפיצה במגוון תוספות אחרות כמו פטריות, בצל ירוק ואקסטרה מוצרלה.

עובדת בונוס: צבע הזהב מזוהה מאוד עם נגויה, בעיקר בזכות צמד פסלי מפלצות הים המוזהבים (Kinshachi) שניצבים על גג ארמון העיר המפורסם. זו בעצם הסיבה ש-Aoki פיתחה דווקא את המוצר הזה במקום, למשל, פיצת פלסטלינה.

"פיצה מוזהבת" של רשת Aoki היפנית, צילום: יחסי ציבור

צב צבים צבי הפיצה

מדינות המזרח הרחוק לא מפסיקות לספק פיצות הזויות על בסיס קבוע, אבל לנו אין תלונות – בכל זאת, אנחנו צריכים לתחזק מדור שבועי. הפעם נקנח ב"פיצת צב" משוריינת שגיבשה פיצה האט טאיוואן, ולא, אין לה קשר רשמי לצבי הנינג'ה, למרות הדמיון הרב בין המוצר ובין כוכבי האנימציה האהובים. בואו פשוט נגיד שהפיצה נוצרה בהשראת הצבים, ושפיצה האט עיגלה כמה פינות כדי לא לשלם תמלוגים.

אז מה הסיפור של הפיצה הירקרקה הזו? ובכן, לא רק שהיא נראית כמו צב, היא גם  נושאת על גבה מספר לא מבוטל של רכיבים טאיוואניים מסורתיים. החלק המרכזי של ה"שריון", לדוגמה, מתהדר בטעמי צמח הלענה (מאגוורט) וממולא במחית שעועית אדומה – שכן דמפלינג מאגוורט-שעועית אדומה נזלל בטאיוואן ובמדינות אסייתיות נוספות במהלך פסטיבל צ'ינגמינג, המתקיים בתחילת אפריל. מרכיבים נוספים: כוסברה (שפיצה האט, באסיה לפחות, די בקטע שלה לאחרונה), דיסקיות תפוח אדמה ועוד מחית שעועית אדומה, שהפעם ממלאת את גפיו וראשו של הצב הפיצתי (מה שיוצר ביס די מורבידי, אם תשאלו אותנו).

עובדת בונוס: פיצת הצב עוררה מהומה קטנה בטאיוואן, לאחר שלקוחות טענו כי היא מזכירה יותר, לא עלינו, בעל חיים דרוס מאשר צב אמיץ ונחוש. כמו כן, עובד פיצה האט ממורמר במדינת האיים האסייתית התלונן בפומבי שהכנת המוצר לוקחת יותר מדי זמן – מה גם שהתוצאה הסופית רחוקה להידמות לפיצה שנראית בפרסומות. אותו עובד גם הזמין את הוגי הרעיון להגיע לסניפי הרשת ולהכין את הפיצה בעצמם, כדי לחוות את התהליך המתסכל על שריונם.

פיצה האט בצורת צב, צילום: יחסי ציבור

אם לסבתא היו עננים

אין לנו משהו אישי נגד צמר גפן מתוק, הממתק הידוע גם כ"שערות סבתא", "שמבלולו" או אפילו "ימבמבם" אם תרצו. פיסת סוכר מזוקק מדי כמה שנים בהחלט יכולה לעורר רגשות נוסטלגיים חמימים, ובינינו – לפעמים זה בדיוק מה שצריך כדי לשדרג את היום. מצד שני, הרעיון של משקה קפוא בטעם ממתק האולד סקול הזה לא כל כך עושה לנו שכל, כי מה ההבדל בינו ובין מי סוכר שישבו בפריזר?

לא שההסתייגות שלנו מזיזה יותר מדי לברגר קינג האמריקנית, חלילה, שכן הרשת תשיק ב-11 באפריל מהדורה מוגבלת של משקה השמבלולו השובב, ואם תרצו – גם תוכלו לבזוק מעליו "ענן" קצף קר "שייקח אתכם לגבהים חדשים", כך לפי ההודעה לעיתונות של רשת ההמבורגרים הגדולה. תודה, אבל גובה פני הים מספיק לנו במקרה הזה.

עובדת בונוס: "מנת" צמר גפן מתוק אחת כוללת כשליש (!) כוס סוכר. לתשומת לבכם.

משקה קפוא של ברגר קינג בטעם צמר גפן מתוק, צילום: יחסי ציבור

ד"ר ג'ק פפר

מצד אחד יש לנו ביף ג'רקי, חטיף בשר מיובש שפופולרי מאוד בארה"ב. מצד שני, יש לנו את ד"ר פפר – המשקה האמריקני המוגז בעל הטעם הנרכש, שגם לו לא חסרים מעריצים נאמנים. ובאמצע? יש לנו סדרת ביף ג'רקי חדשה בטעם ד"ר פפר, שעליה אחראית חברת Jack Link’s, מיצרניות הבשר המיובש הגדולות בצפון אמריקה.

לדברי החברה, הסדרה החדשה מתגאה ב"טעם מתוק-מתובל ראשון מסוגו", וכוללת שני מוצרים: מקלות בשר מיובש שהושקו כבר בינואר, וג'רקי קלאסי שיגיע לחנויות ביוני. רק אל תנערו אותם קודם, כן? שלא ייצאו הגזים.

עובדת בונוס: ד"ר פפר הוא המשקה הקל הוותיק ביותר בארה"ב, אשר הושק ב-1885 – שנה אחת לפני קוקה קולה.

ביף ג'רקי חדשה בטעם ד"ר פפר, צילום: יחסי ציבור
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו