למי מאיתנו זה לא קרה? הזמנתם אוכל מבחוץ כמו פיצה או כנפיים, השארתם את מה שנשאר על השיש, וכעבור כמה שעות - הרעב התעורר מחדש, וכעת אתם שואלים את עצמכם האם זה עוד לגיטימי לנשנש מהם שוב או לא. האם למעשה יש זמן מסוים שאחריו אסור כבר לאכול את השאריות ואם כן - בכמה זמן מדובר?
לשאלה הזו, מתברר כעת, יש תשובה די חד משמעית אותה מספקת חוקרת האוכל כריסטין שינדלר, בעלת מעבדת בטיחות מזון בניו יורק, "גם אם הסביבה בבית שלכם מבוקרת מבחינה אקלימית ולא חם בה - המנעו מאכילת מאכלים, כולל פיצות ומטבלים, ששהו מעל שעתיים מחוץ למקרר", אמרה בשיחה עם פוקס ניוז.
שינדלר, שעוסקת בסיוע למסעדות לזהות חיידקים מסוכנים באוכל שלהן, מציינת שבבתים אין לנו את היכולת להגן על המזון באופן שבו מסעדות עושות זאת. לכן, היא מסבירה שכל סוג של אוכל, מבושל או מעובד, שהושאר בחוץ מעל שעתיים צריך להיזרק.
"בכל סוגי המאכלים יש כלל זהב פשוט המבוסס על מחקרים ומדע מדוייק, על פי הכלל הזה מאכל ששהה בחוץ מעל שעתיים יש לזרוק ולא לאכול, כך שפיצה שנשארה בחוץ לילה שלם חייבת להיזרק גם אם היא נראית טובה לאכילה".
בכל הנוגע לצורת אחסון האוכל במקרר קיימת המלצה ברורה - לאחסן אותו במיכלים רדודים שמאפשרים התקררות מהירה שלו כך שחיידקים לא יוכלו להתפתח בתוכו עד שהוא מתקרר.
כלל חשוב נוסף לאוכל שנשמר במקרר, לדבריה: "לעולם אל תשמרו שאריות בקירור יותר משלושה או ארבעה ימים. אם בכל זאת אתם רוצים לאכול שאריות אז חממו אותן אל מעל ל-74 מעלות צלזיוס. בכל מקרה אם יש לכם ספק סביב השאלה האם האוכל טוב עדיין לאכילה או לא אז לכו על בטוח ותזרקו אותו".
בסוף דבריה ציינה המומחית כי "יש שיגידו כי מדובר בזהירות יתר והגזמה. אבל הסטנדרטים האלו הם תוצאה של מחקר מקיף ואיסוף נתונים מרחבי העולם. לכן מדובר בכלל אמין גם אם הוא נראה מוגזם".