עיריית תל אביב הכריזה על שבוע צמצום בזבוז מזון בעיר ועידוד תחום הקיימות לקראת תאריך 12 במרץ, היום הבינלאומי העוסק בצמצום בזבוז המזון ברחבי העולם. במהלך השבוע, שנערך בין התאריכים 12-18 במרץ 2024, תקיים העירייה מגוון אירועים, סדנאות ופעילויות הקשורות לצמצום בזבוז מזון והעצמת הקיימות. כחלק ממנו גם הושק, כאמור, מיזם משותף של העירייה עם ארגון לתת ורשת שופרסל הפועל להצלת מזון לפני השלכתו וחלוקתו לעמותות המסייעות לאוכלוסיות מוחלשות.
הפרויקט פעל במתכונת הרצה כבר שלושה חודשים והצליח להציל עד כה מזון בשיעור של כ-70% מהיעד השנתי.
במסגרת המיזם, אוספת עמותה מזון שתוקפו קצר מכ-10 סניפי שופרסל בעיר תל אביב-יפו. עובדי שופרסל מורידים מהמדפים ומכינים לאיסוף את המזון, שהינו ראוי למאכל, אך לא ראוי לשיווק (מזון שתוקפו עומד לפוג בקרוב, טעות בתווית על גבי האריזה ועוד). עיריית תל אביב-יפו מסייעת במשאבים ולוקחת חלק בעלויות שינוע המזון ותפעול הפרויקט. המזון המוצל מחולק לעמותות הממוקמות בעיר, שהוגדרו בשיתוף מנהל השירותים החברתיים של העירייה ותומכות בתושבי ובתושבות העיר.
יש לציין כי המיזם המדובר נעשה כחלק מהפעילות הארצית של ארגון לתת, כאשר בשנת 2023 הצליחה העמותה להציל מזון בשווי 219 מיליון שקלים.
לפי דו"ח אובדן המזון האחרון של ארגון לקט ישראל, אובדן המזון בישראל בשנת 2022 נאמד בכ-2.6 מיליון טונות, המהווים כ-37% מהיקף ייצור המזון המקומי בישראל. קרוב ל-40% מאובדן ובזבוז המזון בישראל מתרחש דווקא במשקי הבית אצל הצרכן הפרטי, כאשר משק בית ממוצע בישראל זורק לפח כ-14% מההוצאה על מזון. משפחה ממוצעת בישראל זרקה לפח בשנת 2022 מזון בשווי של כ-4,000 ₪ בשנה (שווה ערך לצריכת מזון ממוצעת של חודש וחצי).