למה לא כדאי להשתמש במיקרוגל? אלה הדרכים הטובות ביותר לחמם שאריות

מהו האופן הנכון ביותר לחימום צ'יפס כך שיישאר פריך ואיך תחיו פסטה ביום שלמחרת? • כותבת ספרי הבישול, קייסי ברבר, הסבירה מהן הדרכים הנכונות לחימום שאריות • ואל תמהרו לזרוק את המיקרוגל - יש גם כמה מאכלים שהוא מושלם עבורם

חימום במיקרוגל , GettyImages
חימום במיקרוגל. צילום: GettyImages

ידעתם שבערך שליש מהמזון בעולם נזרק מיד אחרי ארוחה אחת ולא ממוחזר? הבזבוז הזה פוגע בסביבה ומביא להוצאות ענק על אוכל. בעקבות המציאות הזו, החליטה קייסי ברבר, כותבת ספרי בישול ובעלת מגזין האינטרנט Good Food Stories, להסביר באתר CNN איך אפשר לאכול שאריות מאתמול מבלי שהטעם יפגע. באמצעות השיטות שלה, תתפלאו לגלות שטעמם של המאכלים עשוי אפילו להתעצם.

לפניכם העצות שלה לשדרוג שאריות בקלות:

לא הכל מתאים למיקרוגל

"שיטת החימום במיקרוגל נעשית על ידי הנעת מולקולות המים בתוך האוכל. הדבר דומה לחימום הידיים על ידי שפשוף שלהן זו בזו. באותה צורה, ברמה המולקולרית, גלי המיקרו מניעים את המולקולות של המים וכך מחממים את האוכל", מסבירה המומחית.

עוף בגריל, צילום: לירון אלמוג

לדבריה, הבעיה המרכזית בצורת החימום הזאת היא שלא נוצרת במסגרתה בכלל תגובת מאייר שלמעשה גורמת להשחמה ופריכות של האוכל. מהסיבה הזאת, לא נקבל מחימום במיקרוגל עוף בעל ציפוי עור פריך או בגט צרפתי עם קרום קשיח ואם נחמם פיצה, צ'יפס או כל דבר אחר שיש בו מולקולות מים, ככל הנראה נתאכזב כי התוצאה תהיה מאכל רך, ורפוי שאין בו שום פריכות.

"המסקנה היא שמיקרוגל לא צריך להיות ברירת המחדל בחימום אוכל מחדש. עדיף במקום זאת לנסות לשחזר כמה שאפשר דווקא את צורת הבישול המקורית" אומרת ברבר.

יש גם כמה מאכלים שרצוי להימנע מלחמם במכשיר

כך הגבינה על הפיצה הפריכה תחזור לבעבע 

שחזור המנה מיטבי יותר על ידי חימום בטוסטר אובן, בסיר טיגון ללא שמן (אייר פרייר) או במחבת. "אמנם מדובר בחימום איטי יותר, אבל התוצאה היא הרבה יותר טעימה" מציינת ברבר.

ברוב תנורי הטוסטר אובן יש כמה פונקציות של חימום מעבר לתהליך הקלייה הפשוט. לכן הם מתאימים מאוד לחימום אוכל מחדש. אם תרצו לחמם למשל פיצה, עדיף לעשות זאת בהם, כך הגבינה תבעבע ותושחם עוד קצת. עדיף לחמם כך גם שאריות עוף, פלטת ירקות (אנטיפסטי) ושאריות נוספות.

פיצה נפוליטנית, צילום: הילה דודאל

"החום בטוסטר שומר על החלבונים כך שהם יהיו שוב עסיסיים ולא מיובשים או בעלי מרקם גמיש של גומי" מסבירה קייסי ברבר. המומחית גם ציינה כי סיר טיגון ללא שמן יכול לעשות את אותה עבודה, אך יש למצוא בו את הטמפרטורה המתאימה ביותר לאוכל הממוחזר.

מחבת

אם מתחשק לכם לחמם שוב פסטות, רטבים כמו קארי, מאכלים מוקפצים ותבשילים כאלה ואחרים, צורת חימום מומלצת היא במחבת. באופן הזה תוכלו להוסיף מעט מים או מרק לכלי בו אתם מחממים ולכסותו במכסה. חממו את המאכל תוך כדי בחישה לפי הצורך והוסיפו מים לפי הצורך.

פסטה מאתמול, צילום: איתיאל ציון

"חימום בצורה הזאת יחזיר את המאכל לחיים ממש" אמרה ברבר וסייגה את הדברים בקשר לסוג מאכלים שמצריך טיגון קצת שונה. "מזונות עם לחם - אל תחממו שוב עם מים, אלא רק עם כמות קטנה של שמן - כך תחזור הפריכות של הציפוי למאכל".

מה כן מתאים למיקרו?

ההסתייגות מבחירה במיקרוגל כברירת מחדל, לא אומרת שאין מאכלים שאפשר לחמם במיקרו. לדברי ברבר אפשר לחמם במיקרוגל מאכלים שמים הם אחד המרכיבים המרכזיים בהם. למשל מרקים ותבשילים. המיקרו מושלם גם לחימום ירקות מאודים עתירי מים או מזונות עמילניים כמו אורז. "העמילן שבמאכלים האלו מתגבש במקרר וחימום במיקרוגל מחדיר שוב לעמילן מים ומחזיר אליו את המרקם הקרמי והרך", היא מסבירה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר