X

אוכלים את העתיד: איך גידולי מעבדה ישנו את ארוחת הערב שלנו

כותרת משנה: מבשר מתורבת ועד דגים שמעולם לא שחו באוקיינוס - הצצה נדירה למטבח של המחר, שכבר נמצא ממש מעבר לפינה

המחשה של משפחה אוכלת ארוחת ערב יוקרתית. צילום: Midjourney

מה שנשמע לפני עשור כמו מדע בדיוני הופך למציאות במעבדות ברחבי העולם. בשר שגדל במעבדה, דגים שמעולם לא ראו מים, וביצים שלא הגיעו מתרנגולת - אלה לא תסריטים מסרט עתידני, אלא מוצרים שכבר נמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים.

הטכנולוגיה מאחורי המהפכה פשוטה להפליא: מדענים לוקחים תאי גזע של בעלי חיים ומגדלים אותם בתנאי מעבדה מבוקרים. התאים מתרבים ויוצרים רקמות שזהות לחלוטין לבשר "אמיתי" - אבל בלי לפגוע בבעלי חיים ובסביבה.

היתרונות ברורים:

  • צמצום דרמטי בפליטת גזי חממה
  • חיסכון של 95% במים לעומת חקלאות מסורתית
  • אפס סבל לבעלי חיים
  • הפחתת שימוש באנטיביוטיקה
  • ביטחון תזונתי משופר

האתגרים עדיין משמעותיים: עלויות ייצור גבוהות, אתגרים טכנולוגיים בייצור המוני, והתמודדות עם תפיסות צרכנים. אבל התעשייה מתקדמת במהירות. השקעות של מיליארדי דולרים זורמות לתחום, וחברות ענק מתחילות לגלות עניין.

התחזיות מדברות על שוק שיגיע ל-25 מיליארד דולר עד 2030. רשתות מזון גדולות כבר מתכננות להכניס מוצרי מעבדה לתפריט, ומסעדות יוקרה מתחילות להתנסות בהם.

השלב הבא? חוקרים כבר עובדים על פיתוח "מדפסות מזון" ביתיות שיאפשרו לכל אחד להדפיס את ארוחת הערב שלו בבית.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר