האם כלים מסיליקון בטוחים לשימוש במטבח?

בשנים האחרונות, אבזרי בישול ואפייה מסיליקון צברו פופולריות אדירה • יתרונות השימוש בהם רבים וברורים, אבל האם באמת בטוח להכניס אותם למזון שלנו?

עוגת שוקולד רימון. צילום: איתיאל ציון

כשזה מגיע לבישול, שימוש בכלים הנכונים יכולה לעשות את כל ההבדל בין חוויה מהנה לחוויה מלחיצה. בין האפשרויות הרבות שקיימות, סיליקון הפך לאלטרנטיבה פופולרית בעולם כלי הבישול והאפייה. אבל עד כמה זה בטוח לבשל איתו?

עד כמה בטוחים כלי בישול מסיליקון?

כדאי או לא?, צילום: איתיאל ציון

כלי אפייה מסיליקון צברו פופולריות בגלל העמידות וקלות השימוש שלהם. הגמישות של הסיליקון הופכת אותו לקל לאחסון והוא אינו תופס הרבה מקום, תכונה מושלמת במטבחים קטנים. אבל האם הוא בטוח מספיק כדי להיות כלי פעיל בבישול ואפייה?

"באופן כללי, כן", אומרת התזונאית הקלינית והתפקודית ארין פארך, MS, CNSc, לאתר של מרת'ה סטיוארט. "הסיליקון ידידותי יותר לסביבה מאשר אפשרויות חד פעמיות, אינו מכיל PFOA או PTFE שנמצאים בכלי בישול עם ציפוי נון-סטיק, עמיד בפני שריטות ויכול להתמודד עם חום גבוה".

לורן מרבלה, פרופסור להנדסה כימית באוניברסיטת קולומביה, אמרה: "מוצרי סיליקון נחשבים בטוחים, כל עוד משתמשים בטמפרטורות מתאימות ומקפידים לנקות אותם היטב, למניעת הצטברות חיידקים".

הכלים שלכם ישרדו כדי לספר, צילום: GettyImages

עם זאת, יש כמה מגבלות בטיחות שחשוב לקחת בחשבון. "מחקרים מצביעים על כך שחלק מהסילוקסנים (כימיקלים המשמשים בייצור סיליקון), עלולים לדלוף למזון בטמפרטורות גבוהות. למרות שבדרך כלל זה בטוח, כדאי לשים לב לאופן השימוש בו", אומר פרק.

סיליקון נחשב לעמיד עד טמפרטורה של 232 מעולת צלזיוס. שימוש בחום גבוה יותר, עשוי להוביל לפירוק של החומר. לצורך השוואה, כאשר מבשלים על אש בינונית, מגיעים לטמפרטורה שנעה בין 150 ל-175 מעלות, כך שכף או מרית מיסליקון ישרדו בגבורה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר