הפיצה השווה מהעוטף מגיעה עם הפוד טראק למרכז

מבשלת הבירה הישראלית שהפכה לשוק עבור חקלאי הדרום, אירוע יין מקומי מסוגנן בלב יפו העתיקה ומרקים בשילובים שמעולם לא דמיינתם בירושלים • שישה אירועי אוכל מיוחדים שתומכים בחקלאים ובתוצרת ישראלית

הפיצה שהפכה לשם דבר , לי ברק
הפיצה שהפכה לשם דבר. צילום: לי ברק

יריד חקלאים ייחודי במבשלת בירבזאר

מבשלת ביר בזאר בשיתוף עמותת "לקט ישראל" מקיימים מאז תחילת המלחמה יריד חקלאי התנדבותי במרכז המבקרים החדש של המבשלה בכפר דניאל בכל יום שישי בין השעות 10:00-14:00. כמחצית מהתוצרת ביריד מגיעה מאזור עוטף עזה. "המיזם נועד לייצר לחקלאים מקסימום הכנסה במינימום עלות ואפס התעסקות", מסבירים מנהלי המיזם.

את האירוע מתפעלים מתנדבים ובחצר המבשלה מתקיימים במקביל גם יריד אומנים ועסקים שנפגעו מהמלחמה, פוד טראקים וסיורים חינמיים במבשלה. בין המשקים המשתתפים: משפחת אלון, משק אופק, משק דולינגר, עלים בגבעה, דבש גל און, משק פלדמן, משק נחום ועוד רבים וטובים.

במטרה לסייע לחקלאי העוטף, הבעלים של בירבזאר, ליאור וייס, החליט להסב את המבשלה החדשה במהירות לשוק חקלאי. חדרי הקירור הושמשו לאחסון תוצרת, המלגזות עברו לשנע משטחי ירקות במקום משטחי בירה, ומרכז המבקרים הוסב גם הוא עבור היריד המכירתי. המשאיות של המבשלה אוספות בחינם את התוצרת מהשדות ולכל חקלאי מוצמד מתנדב שעומד איתו בקשר ומתפעל עבורו את הדוכן בשוק של שישי. הכסף מהמכירות עובר ישירות לחקלאים ללא עלות או פערי תיווך.

יריד מתנדבים בבירבזאר, צילום: גל קולוג

הפיצה מהעוטף מתארחת בחוצות שפיים

פוד טראק הפיצה הנפוליטנית "פיצה הביתה", שהפך לשם דבר בקרב יישובי עוטף עזה, מגיע להתארח במתחם חוצות שפיים. לאחר שפונו מביתם על גבול מצרים, אריאל ולי שרעבי חוזרים לעשות את מה שהם יודעים לעשות הכי טוב, פיצות נפוליטניות איכותיות מבצק משובח, ותוספות מפתיעות.

כמו עסקים רבים בדרום, גם פעילותם של הזוג הזה נעצרה בעקבות המלחמה ועכשיו מתחם "חוצות שפיים" מארח אותם במתחם הפוד טראקס הידוע שלו, שכולל גם פיש אנד ציפס, בשר מעושן, אוכל דרוזי, רי בר ועוד. בין הפיצות תוכלו ליהנות למשל מפיצה אדמה עם חמאת שום, פטריות, בצל סגול, מוצרלה, בזילקום - 48 שקלים או ירוק וארטישוק - רוטב שמנת עם פסטו, מוצרלה, עגבניות שרי, ארטישוק - 58 שקלים

פיצה הביתה מתארחים במתחם חוצות שפיים ביום שישי 1 בדצמבר, בין השעות 10:30-15:00

אירוע יין ישראלי במלון The Jaffa

מלון The Jaffa ביפו העתיקה משיק סדרת אירועים שיערכו במהלך חודש דצמבר בכל יום שישי ויאגדו מגוון ספקים מעולמות האירוח והלייף סטייל להתכנסות שכל מטרתה תמיכה בעסקים המקומיים. האירוע הראשון יתקיים ביום שישי הקרוב ויהיה כולו בסימן יין ישראלי. הוא יכלול מכירת יינות, בר ועמדה של השף קונדיטור אלון שבו.

הדוכנים יוקמו בצ'אפל שבמלון, חלל מרהיב ששימש בעבר בתור מנזר האחיות של סנט ג׳וזף. בחלל המסוגנן ניתן יהיה לרכוש יינות ייחודיים ממגוון יקבים. כל יקב יתרום בקבוקי יין שיפתחו וימכרו בכוסות בבר של הצ'אפל.
בין היקבים המשתתפים באירוע: קאסטל, מרגלית, טוליפ, פלטר, יקב יפו, פלאם, יקב ננה ממצפה רמון, יקב מואה ממושב צופר שבערבה. חלק מהכנסות האירוע יתרמו לעמותת "עלם" שכל חזונה הוא לסייע לבני ובנות נוער הנמצאים במצבי סיכון.

ימי שישי 10:00-15:00

החלל המיוחד, צילום: עמית גירון

יקב קסטל מארח את יקב הרי גליל

יקב קסטל, הממוקם ביד השמונה סמוך לירושלים, יארח ביום שישי בתאריך 1 בדצמבר את יקב הרי גליל, שבימים אלה סגור למבקרים בשל קרבתו לגבול לבנון. במסגרת האירוע, החל משעה 10:00 בבוקר באווירה חורפית ועוטפת, יערכו היקבים מסלולי טעימה יוצאי דופן המשלבים את מגוון היינות משניהם. לצד אלה ניתן יהיה ליהנות ממנות הפוד טראק המפורסם והמפנק של איתיאלה היאט, זוכת מאסטר שף.

הכניסה בהרשמה מראש 50 ₪ לאורח – מתוכם 10 ₪ יופנו בתרומה לחיזוק מפוני הגליל והדרום, ו-40 ₪ יוחזרו למימוש כרטיסיות יין באירוע.

מרקים במלון ענבל

תכינו את הכפות: עם בואם של הימים הקרים והגשומים והרצון העז באוכל מנחם ומחמם החליטו במלון ענבל הירושלמי לפתוח את המקום לחורף של מרקים.
באירוע תמצעו היצע של עשרות מרקים, הכולל קלאסיקות כמו בצל ביין ומינסטרונה, שילובים אסייתיים כמו דלעת אסיאתית עם ג'ינג'ר וחלב קוקוס או מרק בוטנים אפריקאי עם אורז ופפריקה. כל המרקים מבוססים על תוצרת חקלאית מקומית, בדגש על חקלאות מישובי העוטף - תפוחי אדמה מקיבוץ מגן, בטטות מפרי גן, עגבניות ממושב מבטחים לצד שרי מניר עם וחסות וירק מקיבוץ זיקים.

חורף של מרקים מתקיים החל מה- 27 בנובמבר ועד סוף מרץ, בימים ראשון-חמישי, במתכונת של הגשת עצמית וללא הגבלה, במחיר של 87 שקלים לאדם. זאת, בשעה שהמלון מארח בימים אלה אורחים מפונים מיישובי קו העימות בצפון, תושבי העוטף ומשלחות סולידריות שמגיעות מרחבי העולם להביע תמיכה בישראל בעת הזו.

הארוחה כשרה ומתנהלת בסגנון אכול כפי יכולתך ובשירות עצמי.
ימי פעילות: א'-ה' בשעות 12:00-22:00

מגוון מרקים מחממים, צילום: איתמר גינזבורג

יריד אוכל ואמנים במגדל דוד

מגדל דוד, מוזיאון ירושלים, יקיים יריד יוצרות ויוצרים מירושלים ומיישובי קו העימות מהצפון ומהדרום המתארחים בעיר. היריד יתקיים רגע לפני חנוכה, ביום שישי, 1 בדצמבר בין השעות 9:30 – 15:00. עשרות היוצרים והיוצרות המשתתפים בו יציעו למכירה את מרכולתם: סופגניות בוטיק, ריבות וממרחים, בירות, גבינות ומוצרי מעדניה, ציורים והדפסים, קוסמטיקה טבעית, עבודות עץ ויצירה ועוד. בין השאר, מבשלת בירה שפירא תשיק ביריד את מהדורת החורף החדשה שלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר