יש המבורגר חדש בעיר | צילום: גיל אבירם

קראנצ'י, עשיר בטעם ועסיסי? ההמבורגר החדש שאתם חייבים להכיר

וגם: הבר שמארח את הפסטיבל הססגוני מניו אורלינס, מסעדת השף שנפתחת למשתה צרפתי, שיטת הצלייה המיוחדת מקולורדו עושה עליה ובית קפה חדש עם ניחוחות מקוסטה ריקה - מדור חדשות האוכל בטיול מסביב לעולם

השף אסף שטרן ממסעדת MESSA ברחוב הארבעה 19 בתל אביב, בחר להקדיש את החודש המורכב שעובר עלינו בישראל לדיאלוג ודו-קיום. לשם כך הוא גייס את חברו והקולגה שלו, השף חמודי אבולעפיה, בן למשפחה המפורסמת מיפו, להצטרף אליו למטבח. בתאריך 21 בפברואר, במסגרת חגיגות 18 שנים למסעדה, הם יבשלו יחד ארוחה בהשראת המטבח עליו גדל אבולעפיה - אוכל ששורשיו נטועים במטבח הערבי של יפו. כל מנה שתוגש בארוחה תביא לידי ביטוי את ההבדל בין אזור לאזור במזרח התיכון, אם בניואנסים, בשם, בתבלין שהוחלף או בחומר גלם שהתווסף.

במסגרת הארוחה יהיו, למשל, "פתיחת שולחן שכונת אבו ג'מיל" שכוללת: קישוא בלאדי עם גבינת שנקליש וסומק טרי, מטבל חצילים ופטל שחור שחור, קישקה שאמייה, ועוד (86 שקלים); או קובנייה של טרטר בקר, פלפל מתוק וחריף, מ'טוומה (ממרח לבנוני) ובייגל על גריל פחמים (78 שקלים).

שף חמודי אבולעפיה, צילום: אסף קרלה

המשתה הצרפתי מגיע לתל אביב: שף תומר עמדי (ממקימי "מחניודה" של השף אסף גרניט בירושלים) מגיע להתארח במסעדת ARIA של השפים מושיקו אברהם וגיא גמזו, השוכנת ברחוב נחלת בנימין 66. יחד הם יבשלו את הקלאסיקה הצרפתית של פעם בערב מיוחד שיכלול חמישה סבבים של מנות. במהלך הערב, שיתקיים בתאריך 21 בפברואר, שולחנות מסעדת הביסטרו העדכנית יעוטרו במפות לבנות ובנרות. הארוחה שמחירה 450 שקלים לאורח, תכלול מנות כמו: "קרפעלך דה אלזס" עם ארטישוק וחמאה לבנה; מוסר ים אפוי בחמרה עם ויניגרט, טרגון ועגבניות מגוררות; תבשיל אוסובוקו טלה מסורתי עם לפתות ויין לבן; ועוד.

מושיקו אברהם באריא, צילום: אסף קרלה

לא כל מסעדה בישראל זוכה להאריך ימים, בטח שלא עשורים. לכן הישג של 20 שנות פעילות הוא בהחלט ראוי להערכה. את ההישג הזה חוגגת השנה מסעדת "בן חמו בשרים" הכשרה ברחוב ויצמן 1 באור עקיבא, עליה מנצחת המסעדנית, לימור בן חמו. מסעדת הבשרים אותנטית ובה שיפודים פרוסים לתצוגה ונתחי הבשר תלויים במקרר היישון. חמו עצמה גדלה לתוך עולם הבשר - מסבא וסבתא, שפתחו קצביה בעיר לפני 60 שנה, היא למדה הכל - גם איך לתפור את הטחול הממולא, מנה מסורתית ממרוקו, שנחשבת עד היום למנת הדגל במסעדה. לכבוד יום ההולדת של המסעדה, מציעה חמו במהלך פברואר מנת טעימות המורכבת מנתח של טחול ממולא, נקניקיית מרגז, שקדים, ספק (נתח קצבים) וקציצה מרוקאית (190 שקלים). אפשר ליהנות מהמנה לצד סלטים וקנקן תה מסורתי.

טחול ממולא של בן חמו בשרים, צילום: גיל אבירם

יש המבורגר חדש בעיר - הכירו את "סמאשבורגר עד העצם" - רשת מסעדות המבורגרים חדשה של איש העסקים אייל רודוב. כפי ששם הרשת מרמז, הקונספט של המקום הוא "סמאש", תהליך הכנה שהומצא בדנוור בקולורדו. מדובר בקציצת בשר עגולה שמועכים על פלנצ'ה לוהטת בעזרת מכשיר מתכת (סמאשר) לוהט אף הוא. תהליך שמטרתו לייצר קציצת המבורגר פריכה, עסיסית ועשירה בטעם. הרשת צפויה לפתוח שבעה סניפים. הראשונים הם בתל אביב בכתובות רוטשילד 31, אבן גבירול 21 ובמתחם ביג בכפר סבא. בין נבחרת הסמאשים בתפריט: "מיין סמאש" עם חסה, עגבניה, בצל סגול, מלפפון חמוץ ורוטב סמאש (36 שקלים); "אלבמה סמוקי סופר סמאש" עם קורנביף מעושן, חסה, עגבניה, סלט קולסלאו, מלפפון חמוץ ורוטב סמאש (46 שקלים).

אלבמה סמוקי סופר סמאש עם הרטבים המיוחדים, צילום: גיל אבירם

אם בא לכם לשבת לרגע בבוטיק קפה קטן אפוף ניחוחות של טחינה וחליטת פולים, כדאי שתדעו - MAE, בית הקלייה הוותיק הארטיזנלי שפועל כבר למעלה מעשור, פותח בית קפה חדש במבנה טמפלרי משומר בלב מתחם שרונה בכתובת דוד אלעזר 17, תל אביב. במקום אפשר להתפנק על כוס קפה מזנים שונים של פולים אותם מייבאת MAE ישירות מחקלאים מקולומביה וקוסטה ריקה. מוצע בו גם תפריט פטיסרי שנוצר בשיתוף מאפיית "אפוי" של השף רז רהב.

קפה MAE, צילום: נועם פריסמן

פסטיבל "דרום אדום", האירוע שחל מדי שנה במהלך חודשי פריחת הכלניות בצפון הנגב עם מגוון פעילויות, מארח זו השנה השביעית את תיירות רהט. בימי שישי ושבת עד סוף חודש פברואר, אפשר ליהנות בפסטיבל מהשפע הקולינרי שיש לעיר להציע - סיורים קולינריים ברחבי העיר ובשוק העירוני, סדנאות אמנות וקולינריה, ארוחות בדואיות בבתים מארחים, קבב לשבת שיציעו הקבביות של רהט, ועוד

מגלובה - מאכלים בדואים בפסטיבל "דרום אדום", צילום: רגב כלף

אם יש עיר שיודעת לשמוח ולחגוג באמת, זאת ניו אורלינס באמריקה. בבר המסעדה בושוויק, ששוכן בנחלת בנימין 28 בתל אביב, החליטו להרים את הכפפה ולארח את קרנבל "מרדי גרא" - אירוע התרבות האייקוני שצובע את רחובות ניו אורלינס. "מרדי גרא" הוא קרנבל שלרוב מתפרש על גבי שבועיים של חגיגות המשלבות תהלוכות, תחפושות, מוסיקה, אוכל טוב והרבה מאוד אלכוהול. ועכשיו בחזרה לתל אביב - בושוויק יארח את הקרנבל כבר שנה שניה ברציפות בתאריך 21 בפברואר החל משעה 18:00. בתוכנית: הופעה חיה של רביעית ארנון דה בוטון במופע ג׳אז שמח, והופעה של דיג׳יי גיא אביטל עם מוסיקה בסטייל ניו אורלינס. מה שותים? לצד המנות שמציע בושוויק יהיה תפריט קוקטיילים מיוחד בשיתוף קוניאק קורווזייה - אקרמן שכולל למשל:  French 75 - קוניאק קורווזייה VS, סוכר קנים, לימון ויין מבעבע ( 52 שקלים).

קוקטיילים בבושוויק, צילום: בן יוסטר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...