לא משנה כמה זמן אתם מרתיחים את הביצה המבושלת שלכם, אתם בטוח מעריכים את הפשטות שבהכנתה. אבל כמו כל מאכל, גם לה יש תאריך תפוגה – יעיד כל מי שאי פעם שכח ביצה כזו עד שהיא כבר התקלקלה.
כדי לדעת אם עדיין אפשר לאכול את הביצים המבושלות שהכנתם, פשוט סמכו על האינסטינקטים שלכם: היא מסריחה, אפילו מעט? אל תתלבטו – והשליכו אותן לפח. אבל אם אתם לא סומכים על חוש הריח שלכם, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לזהות אם הביצים שהכנתם מקולקלות.
• מסתבכים עם הכנת אורז? כך תעשו את זה בצורה מושלמת
• טעות יקרה: רכשו שתי כוסות קפה – וחויבו באלפי דולרים
• רוצים שהעוגה שלכם תצא מושלמת? אתם חייבים להימנע מהטעויות האלה
צבעים מגוונים
ביצים לא מבושלות יכולות להישאר במקרר במשך 5-3 שבועות, אך לפי מינהל המזון והתרופות של ארצות הברית – יש לצרוך ביצים שהורתחו בתוך שבוע. הסיבה לכך היא שתהליך הבישול שהן עוברות מחליש את חוזק הקליפה, מה שעלול לגרום לבקטריה להיכנס אל הביצה ולזהם אותה.
ומה בנוגע ל"טבעת" הירוקה שלפעמים מופיעה מסביב לחלמון? זו נוצרת בעקבות תגובה טבעית של הברזל בביצה והמימן הגופרי שבחלבון – זה בסך הכל אומר שהביצה בושלה יתר על המידה, כך שהיא לא מסוכנת. מה כן מסוכן? אם על הביצה מופיעים לפתע נקודות חומות, שחורות או ירוקות – במקרה כזה, אל תתלבטו אפילו לרגע, והיפטרו מהביצה בהקדם האפשרי.
אז איך תוכלו לאחסן כמו שצריך ביצים שבושלו? ובכן, עליכם להכניס אותן למקרר בתוך שעתיים מרגע סיום הבישול – אחרת, פשוט תזרקו אותן לפח. אם תרצו, אתם יכולים גם להכניס אותן למקפיא יחד עם הקליפה, ולקלף אותה רגע לפני שתרצו לאכול את הביצה. עם זאת, קחו בחשבון שהקפאה של ביצה מבושלת עלול לגרום לחלבון שלה להפוך לצמיגי ולקבל מרקם לא נעים.