אולי שמעתם שאכילת יותר מדי ביצים תגרום לרמות כולסטרול גבוהות, שקשורות לשלל ליקויים בריאותיים. אלא שמחקר חדש מצביע על כך שבקרב מבוגרים, אכילת ביצים תומכת בבריאות הלב ואף מפחיתה את הסיכון למוות בטרם עת.
החוקרים בחנו נתונים ממחקר גדול ומתמשך שעקב אחר מבוגרים ומצבם הבריאותי. במחקר השתתפו יותר מ-8,000 אנשים, והמדענים בחנו את המזונות שהם אכלו, כמה משתתפים מתו במשך שש שנים ומאילו סיבות, באמצעות מסמכים רפואיים רשמיים.
החוקרים אספו מידע על התזונה באמצעות שאלון מזון, שכלל שאלה לגבי התדירות שבה אכלו המשתתפים ביצים בשנה האחרונה.
בסך הכל, אנשים שצרכו ביצים פעם אחת עד שש פעמים בשבוע היו בעלי הסיכון הנמוך ביותר למוות במהלך תקופת המחקר. זאת בהשוואה למי שלא אכלו ביצים, או שצרכו אותן בכמות נמוכה מאוד. למעשה, גם אכילת ביצים יומית לא העלתה את הסיכון למוות.
המחקר הוא למעשה ניסוי קליני מתמשך, גדול, אקראי, ומבוקר פלצבו, שכולל יותר מ-19 אלף משתתפים באוסטרליה ובארה"ב.
ביצים מהוות מקור טוב לחלבון, ומכילות ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית, חומצות שומן בלתי רוויות, ויטמינים מסיסים בשומן (A, D, E ו-K), כולין ומינרלים.
המחלוקת בנוגע לביצים מסתכמת בתכולת הכולסטרול שלהן, ובאופן שבו הוא קשור לסיכון למחלות לב. חלמון ביצה גדול מכיל כ-275 מ"ג כולסטרול - קרוב לגבול היומי המומלץ של צריכת כולסטרול.
בעבר, אנשי מקצוע רפואיים הזהירו כי אכילת מזונות עשירים בכולסטרול, כמו ביצים, עלולה להעלות את הכולסטרול בדם ולהגביר את הסיכון למחלות לב, אבל מחקר חדש יותר מראה שהגוף לא סופג כולסטרול תזונתי היטב, כך שלכולסטרול תזונתי אין השפעה רבה על רמות הכולסטרול בדם. במקום זאת, מזונות שמכילים שומנים רוויים ושומני טראנס משחקים תפקיד מרכזי ברמות הכולסטרול.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו