תפריט "פברואר עולמי" בבנדיקט חזר החודש לכל סניפי רשת מסעדות "ארוחות-הבוקר-במשך-כל-היום", כשהפעם הוא מגיע עם טוויסט אקטאולי במיוחד ואם תשכילו לנצל אותו לטובתכם, תמצאו פה את אחד הדילים הכי טובים שנתקלנו בהם לאחרונה.
הקונספט הגלובלי הזה מתקיים כבר כמה שנים, אם כי בשנה שעברה, על רקע המלחמה, הוא הוסב ל"פברואר ישראלי", כעת הוא שב למסגרת הגלובלית המקורית, שבה מגישים ברשת ספיישלים של מנות בוקר בהשראת מדינות שונות. על רקע עליות המחירים במשק שכולנו מרגישים בכיס, בחרו השנה בבנדיקט לבוא לקראת הצרכן ולהציע את תפריט "פברואר עולמי" במחיר מוזל והוגן של 30 שקלים למנה. האותיות הקטנות: הדיל תקף בימים א' עד ה' בלבד בין 17:00 ל-23:00, והמנות עצמן קטנות יותר מבעבר.
התפריט העולמי כולל תשע מנות. שלוש מהן, דוגמת סקורדליה תפוחי אדמה ובנדיקט אבוקדו, קיים גם בתפריט הקבוע של בנדיקט, ולכן בחרנו להתמקד בשש המנות החדשות ו/או המתקמבקות, שאפשר להזמין רק בשעות שבהן הדיל מוצע.
טעמנו את המנות בסדר אקראי, מה שבדיעבד התגלה כטעות שכן המנות שונות זו מזו בגודלן ובפוטנציאל החלוקה שלהן. אם היינו יודעים את זה מראש היינו פועלים אחרת, ולמרות שכל המנות מוגדרות כפתיחים וכראשונות (ולכן, כאמור, הן קטנות יותר מהמנות המאסיביות שבנדיקט מציעה בדרך כלל), בכל זאת מצאנו כמה שבהחלט יכולות להוות ארוחות בפני עצמן – לעומת מנות אחרות שלכל היותר מתאימות לנשנוש קליל. אל חשש, אנחנו כאן כדי לעשות לכם סדר עולמי.
התחלנו עם מגדל בבל (30 שקלים כמובן) – פרשנות בנדיקטית מרשימה לסביח העיראקי. מדובר בשכבות על גבי שכבות של לביבות תפוחי אדמה מטוגנות ופריכות, פרוסות של חציל מטוגן, עגבנייה צלויה וביצה קשה, בתוספת עשבי תיבול ורוטב טחינה – אבל בלי פיתה. לא צריך פיתה. רצה הגורל שהמנה הראשונה שניסינו התגלתה כטובה ביותר מתוך השש, שבהחלט יכולה לעבוד כארוחת ערב ליחיד. השילוב בין המרכיבים היה מצוין, קצת פיקנטי אבל לא יותר מדי, ותזכירו לנו כמה עולה היום מנת סביח רגילה? בדיוק. אחלה דיל.
נגיסי התהדיג (30 שקלים, כן?), כשמם הם – זוג נגיסים / מקלות אורז ארוכים וקריספיים בשילוב עשבי תיבול בהשראת המנה הפרסית הידועה, אך לא תפוחי האדמה. התהדיגים הונחו על מצע נדיב של לאבנה ושמנת חמוצה מחוזקות בבצל ירוק, כוסברה וצ'ילי, ולמרות שהם היו טעימים מאוד, זו בסך הכל מנה קטנה למדי שלא סוגרת פינה של ארוחה אישית, ומומלצת יותר לחלוקה. היא עדיין מומלצת והיינו מזמינים אותה שוב, רק אל תצפו לשבוע ממנה. מה גם שנשארה לנו הרבה לאבנה בצלחת ולא היה עם מה לנגב אותה.
לעומת זאת, צלעות התירס ברוטב צ'יפוטלה מעושן ופרמז'ן (שוב, 30 שקלים), לא הלהיבו, בלשון המעטה, עד לרמה ששני אנשים (עדיין) רעבים לא סיימנו אותן. הרוטב היה דומיננטי, סמיך ודביק מדי, והביסים הראשונים שלנו היו מלאים בגבינה דומיננטית אפילו עוד יותר – שלגמרי הרסה את הנגיסה. גירדנו את הגבינה והיה קצת יותר טוב, אבל לא עפנו עד מקסיקו, כפי שככל הנראה היתה הכוונה. לוותר.
סלמון קרים צ'יז פנקייק (30 שקלים), קרי – פנקייק שעליו הועמסו גבעה של גבינת שמנת, סלמון מעושן, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז-סלק ורדרד, היה אמור להקפיץ אותנו לרוסיה (ע"ע סלק ובורשט), אבל לא בדיוק עשינו את ההקשר. היא בכל זאת היתה טעימה ומוצלחת יחסית, אם כי גם מושחתת (ע"ע הגבינה העשירה) ומבולגנת (ע"ע הביצה הנוזלית). כן לעיקרית שתסתום אתכם לכמה שעות, לא לשרינג בגלל הלוגיסטיקה החלמונית.
לא נעים להגיד, אבל מקושקשת העננים (אתם כבר יודעים כמה נכון?), שהשאירה אותנו בישראל, התבררה כבסדר מינוס. זו בסך הכל חביתה מקושקשת צ'יזית סבירה שמונחת על גוש חלה – יותר מדי בצק, פחות מדי ביצה, והאמת היא שגם די משעמם. סלט העלים שהוגש בנוסף, לעומת זאת, היה טוב ומרענן.
השגיאה הגדולה שלנו היתה לסיים את הארוחה דווקא עם הפולנטינה – מנת פולנטת תירס קטנה (עם ביצה עלומה, פטריית פורטבלו צרובה, שמן בצל ירוק ופרמז'ן) בחסות איטליה. לא שהיא היתה רעה – להיפך. היא זכתה אצלנו במקום השני, אחרי מגדל הסביח. אבל היא גם היתה כל כך עשירה, קרמית, מושחתת ומפוצצת, ומכיוון שאנחנו כבר היינו די מלאים, הכרחנו את עצמו לסיים אותה בכוח כי חראם לבזבז. טיפ: תתחילו עם הפולנטה והסביח, ותזרמו משם.
בנוסף לכל אלה, כי ברור שחייבים קינוח, ניתן להזמין בשעות המבצע את מנות הפנקייק המכובדות של הרשת ב-30 שקלים, כמו גם סנגריות חמות ומימוזות באותו מחיר.
בשורה התחתונה: "פברואר עולמי" המעודכן של בנדיקט לגמרי שווה את המחיר, בתנאי שתתמקדו במנות המתאימות, תחשבו את מסלול הטיסה שלכם מראש, ובהנחה שיש לכם עם מי להמריא. אתם מוזמנים לראות בביקורת זו כמדריך טיולים, ואפילו לא נבקש מכם לחזור עם טובלרון.
פברואר עולמי, קבוצת מסעדות בנדיקט
ראשון - חמישי, 17:00-23:00, לכל אורך פברואר