ארוחה מפעימה: לסגור שנה בת"א עם כוכב מישלן

לא מוגזם לומר שמדובר באחת הארוחות הטובות ביותר בישראל, ונותר רק להצטער על שמדובר בפופ אפ קצרצר • השף הישראלי מעוטר המישלן ארז אוחיון יחד עם שפים אוראל קמחי ומושיקו גמליאל, הרכיבו ארוחת 12 מנות מרהיבה • זה לא זול, אבל לא כל יום חוגגים סוף שנה

עגבניית בלאדי מרי , Ohad Gigi
עגבניית בלאדי מרי, צילום: Ohad Gigi

אחת הארוחות הטובות ביותר של חגיגות סוף השנה לא חיכתה כלל לסוף השנה, אלא הסתפקה בשלושה ימי פופ אפ חד פעמיים במקום קטן עם כמות סועדים מצומצמת. אם חסכתם קצת לחגיגות סוף השנה אבל עדיין לא החלטתם איך לחגוג, קבלו המלצה חמה לארוחת חג נוטפת אלכוהול איכותי ונוצצת כמו כוכב מישלן, בילוי מושלם והזדמנות פז לטעום ממעשה ידיו של שף ארז אוחיון. היום (שלישי) הוא היום האחרון בו המסעדה פועלת, כך שכל הקודם זוכה.

מבצעים מעולים במסעדות בכל הארץ

אוחיון מעוטר המישלן עד לסגירת מסעדתו באיטליה בשל משבר הקורונה, חבר לשפים אוראל קמחי (פופינה) ומושיקו גמליאלי (בר 51, מונא) ליצירת ארוחת חג בת 12 מנות. וודקה בלוגה לקחה תחת חסותה את האירוע כולו, והתוצאה מפעימה. זה המקום לציין שהמחיר אינו זול, 880 שקלים לזוג, אבל התמורה בהחלט מצדיקה את ההשקעה.

מימין: ארז אוחיון, מושיקו גמליאל, אוראל קמחי, צילום: שוקה כהן
שף מושיקו גמליאל בפעולה,

הארוחה, שניכר כי הרבה מחשבה הוקדשה ליצירתה, מורכבת מארבעה חלקים, ואת כל חלק מלווה קוקטייל אחר על בסיס וודקה בלוגה. הוודקה משולבת גם בחלק מהמנות, אם כמרכיב במנה עצמה ואם כצ'ייסר ליד הביס, ומבטיחה אווירה חגיגית לכל אורך הערב, משלב הפתיחים ועד לקינוחים.

תשומת הלב לפרטים והכישרון האדיר של שלושת השפים ניכר כבר מהפתיחים המעולים, כאשר הקרוקט דג עם איולי בויאבז מרשים במיוחד. רק תנגסו בעדינות, כי התוכן רותח. גם הקוקטייל הראשון של הערב "Pink Sky" בונה ציפיות, עם ארומה פירותית מזמינה. המוס כבד ברווז שמגיע עם סלסת אפרסמון לוקח את השילוב הקלאסי של פטה כבד עם ריבה למקום שמח וצבעוני יותר, כמו כל הארוחה החגיגית.

וודקה תשמח לבב אנוש,
שילוב מושלם של כבד ומתוק. מוס כבד ברווז עם סלסת אפרסמון, צילום: Ohad Gigi

גם לעיצוב ולכלי ההגשה הוקדשה מחשבה רבה. לא די שטעמו של הטרטלט עם קציפת תפו"א, שוקולד לבן וכמהין יפתיע אתכם, גם הגשתו בקופסת עץ יפה עם עלים צבעוניים שמעטרים את כולה יתפוס את תשומת לבכם. זה גם יתפוס את כל המקום על השולחן, אבל הטעם מצדיק את הדרמה.

טארטלט עם קציפת תפו"א, שוקולד לבן וכמהין, צילום: Ohad Gigi

אחת המנות המקסימות ביותר באירוע, הן משום שהיא נאה וחיננית והן משום שהיא אוצרת בתוכה קסם מתפוצץ בפה, היא "עגבניית בלאדי מרי" שמוגשת עם צ'ייסר. כל הטוב שיש בבלאדי מרי מוגש בביס עגול קטנטן, רק לא לשכוח להסיר את העלה לפני שמכניסים לפה.

אמנם רוב הארוחה מושתתת על דגים, אך גם חובבי הבשר ירוו נחת כאשר תגיע לשולחן מנת הטלה המפורק בבישול איטי עם ירקות שורש – מנה מנחמת ועשירה שבגודל אחר יכולה היתה להיות ארוחה שלמה ומספקת מאוד.

קינוח שלא זועק "קינוח",

לסיום יוגשו לשולחן שני קינוחים מתוחכמים ומתחכמים – האחד עם דלעת וערמונים והשני קומפוט עם חיטה קלויה. שתי המנות האלה לא זועקות "קינוח", אלא ממשיכות את קו הארוחה כולה ונותנות לחומרי הגלם לדבר, בלי תוספות מיותרות וללא טעם בודד שמשתלט על הכל, כמו בהרבה קינוחים סטנדרטיים.

הפופ אפ מתקיים בבולטהופ, התערוכה 3, תל אביב. להזמנות – Beluga.co.il.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר