אחת הארוחות הטובות ביותר של חגיגות סוף השנה לא חיכתה כלל לסוף השנה, אלא הסתפקה בשלושה ימי פופ אפ חד פעמיים במקום קטן עם כמות סועדים מצומצמת. אם חסכתם קצת לחגיגות סוף השנה אבל עדיין לא החלטתם איך לחגוג, קבלו המלצה חמה לארוחת חג נוטפת אלכוהול איכותי ונוצצת כמו כוכב מישלן, בילוי מושלם והזדמנות פז לטעום ממעשה ידיו של שף ארז אוחיון. היום (שלישי) הוא היום האחרון בו המסעדה פועלת, כך שכל הקודם זוכה.
• מבצעים מעולים במסעדות בכל הארץ
אוחיון מעוטר המישלן עד לסגירת מסעדתו באיטליה בשל משבר הקורונה, חבר לשפים אוראל קמחי (פופינה) ומושיקו גמליאלי (בר 51, מונא) ליצירת ארוחת חג בת 12 מנות. וודקה בלוגה לקחה תחת חסותה את האירוע כולו, והתוצאה מפעימה. זה המקום לציין שהמחיר אינו זול, 880 שקלים לזוג, אבל התמורה בהחלט מצדיקה את ההשקעה.
הארוחה, שניכר כי הרבה מחשבה הוקדשה ליצירתה, מורכבת מארבעה חלקים, ואת כל חלק מלווה קוקטייל אחר על בסיס וודקה בלוגה. הוודקה משולבת גם בחלק מהמנות, אם כמרכיב במנה עצמה ואם כצ'ייסר ליד הביס, ומבטיחה אווירה חגיגית לכל אורך הערב, משלב הפתיחים ועד לקינוחים.
תשומת הלב לפרטים והכישרון האדיר של שלושת השפים ניכר כבר מהפתיחים המעולים, כאשר הקרוקט דג עם איולי בויאבז מרשים במיוחד. רק תנגסו בעדינות, כי התוכן רותח. גם הקוקטייל הראשון של הערב "Pink Sky" בונה ציפיות, עם ארומה פירותית מזמינה. המוס כבד ברווז שמגיע עם סלסת אפרסמון לוקח את השילוב הקלאסי של פטה כבד עם ריבה למקום שמח וצבעוני יותר, כמו כל הארוחה החגיגית.
גם לעיצוב ולכלי ההגשה הוקדשה מחשבה רבה. לא די שטעמו של הטרטלט עם קציפת תפו"א, שוקולד לבן וכמהין יפתיע אתכם, גם הגשתו בקופסת עץ יפה עם עלים צבעוניים שמעטרים את כולה יתפוס את תשומת לבכם. זה גם יתפוס את כל המקום על השולחן, אבל הטעם מצדיק את הדרמה.
אחת המנות המקסימות ביותר באירוע, הן משום שהיא נאה וחיננית והן משום שהיא אוצרת בתוכה קסם מתפוצץ בפה, היא "עגבניית בלאדי מרי" שמוגשת עם צ'ייסר. כל הטוב שיש בבלאדי מרי מוגש בביס עגול קטנטן, רק לא לשכוח להסיר את העלה לפני שמכניסים לפה.
אמנם רוב הארוחה מושתתת על דגים, אך גם חובבי הבשר ירוו נחת כאשר תגיע לשולחן מנת הטלה המפורק בבישול איטי עם ירקות שורש – מנה מנחמת ועשירה שבגודל אחר יכולה היתה להיות ארוחה שלמה ומספקת מאוד.
לסיום יוגשו לשולחן שני קינוחים מתוחכמים ומתחכמים – האחד עם דלעת וערמונים והשני קומפוט עם חיטה קלויה. שתי המנות האלה לא זועקות "קינוח", אלא ממשיכות את קו הארוחה כולה ונותנות לחומרי הגלם לדבר, בלי תוספות מיותרות וללא טעם בודד שמשתלט על הכל, כמו בהרבה קינוחים סטנדרטיים.
הפופ אפ מתקיים בבולטהופ, התערוכה 3, תל אביב. להזמנות – Beluga.co.il.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו