אחת המתנות היפות של העת הזו היא היכרות מחודשת עם ארץ ישראל ופניניה. בלי להתכוון נדרשנו להתבוננות פנימית ולריכוז המשאבים בבית. ואצלנו, בבית הלבנטיני שלנו, כה יפה, טעים וטוב.
כבר חודשים רבים שאנחנו עוקבים בשקיקה אחר משקים חקלאיים קטנים המגדלים גידולי פאר ותפארת. עכשיו כשפירות העונה בשיאם וחודש אוגוסט מזמן ברוב עסיס וטעם את ספטמבר, זהו הזמן המדויק לשיר שיר הלל לתאנים.
הפרי המבושם, המפתה והנפלא הוא אחד מסמליה התנ"כיים של ישראל, והוא כה נהדר. לכבודו יצאתי למשק מלמד אשר בכפר הנגיד כדי לחפש תשורות מן השדה אשר ילוו באופן מופתי את הפרי אשר אינו צריך דבר.
שדות המשק עדיין מוריקים ועלי קייל ירוקים נאספו אל הסל, כך גם צרור עלי ארוגולה מעקצצים, צרור אספרגוס דקיק גבעול ופרח, דלוריות קטנות ועגולות חמוקיים וגם במיה עונתית ומיוחדת.
כבדי עוף אורגניים היישר מהלול של אריק מלמד הצטרפו לחגיגה, ואפילו לחמיו המשובחים של אדון שיפון הנאפים מדי יום במשק הפכו לקרוטונים פריכים.
סלט משק מלמד

רשימת חומרים ל־4 מנות:
√ 1 צרור ארוגולה
√ 1 צרור קייל
√ 1 צרור אספרגוס קיץ דקיק
√ 8 תאנים בשלות ויפות
√ 20 יח׳ במיה, רצוי תאילנדית
√ שמן זית לפי הצורך
לקרוטונים:
√ לחם משובח וישן
√ שמן זית לפי הטעם
√ תבלין זעתר משובח
לרוטב:
√ 1 כוס שמן זית
√ ¼ כוס חומץ תפוחים או חומץ שרי
√ מיץ לימון סחוט
√ 2 שיני שום כתושות
√ 2 כפיות דבש משובח
√ 1 כפית חרדל דיז׳ון חלק או גרגירים
√ מלח לפי הטעם
√ פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. חותכים את הקייל לרצועות.
2. בוצעים את התאנים לפיסות.
3. קוטמים את האספרגוס ושומרים את הראשים.
4. חותכים את הבמיה לאורכה ומקפיצים במחבת חמה עם שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, מניחים להצטנן מעט.
5. בינתיים מכינים קרוטונים: מסירים את ה״קשה״ מן הלחם וחותכים לקוביות או בוצעים לפיסות, זולפים מעל שמן זית ומתבלים בתבלין זעתר.
6. מייבשים בתנור בחום בינוני של 170 מעלות במשך כ־8 דקות.
7. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
8. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים בעדינות ברוטב.
תאנים עם יוגורט כבשים, קרמבל וסירופ תימין

רשימת חומרים ל־4 מנות
√ 12 תאנים בשלות ויפות
√ 8 כפות יוגורט כבשים
לקרמבל:
√ 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
√ 1/2 כוס סוכר דמררה
√ 1/4 כוס קמח
√ 1 כפית אבקת אפייה
√ 1/2 כוס שקדים טחונים
√ 1/2 כוס אגוזי פקאן
לסירופ תאנים:
√ 3/4 כוס מים
√ 3/4 כוס סוכר
√ 6 גבעולי תימין או תימין לימוני
אופן ההכנה:
1. לסירופ: בקלחת קטנה מבשלים את כל מרכיבי הסירופ במשך כ־15 דקות על להבה בינונית עד שמצטמצם והופך לסירופ, מסננים החוצה את גבעולי התימין.
2. לקרמבל: במעבד מזון או בעזרת האצבעות מעבדים את כל מרכיבי הקרמבל לפירורי בצק.
3. מפזרים באופן אחיד את הקרמבל על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות, במשך 12-10 דקות עד שהקרמבל מזהיב היטב.
5. בהגשה: בוצעים את התאנים
לפיסות, מסדרים מעל יוגורט כבשים ועליו זולפים סירופ תימין, מפזרים פירורי קרמבל בנדיבות ומגישים.
כבד עוף עם תאנים ודלורית

רשימת חומרים ל־4 מנות:
√ 600 גרם כבדי עוף טריים ונקיים
√ שמן זית לפי הצורך
√ 6 בצלים קטנים קלופים וחתוכים לפלחים
√ 2 יח' דלורית קטנה ומוצקה חתוכה לפלחים
√ 8 תאנים בשלות
√ זרעי כוסברה גרוסים לפי הצורך
√ מלח לפי הטעם
√ פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. אם הדלורית קטנה אין צורך בקילוף, מסדרים את פלחי הדלורית בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. יוצקים שמן זית, מתבלים במלח, פלפל וזרעי כוסברה גרוסים וצולים בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ־20 דקות עד להתרככות.
2. מחממים שמן זית במחבת וצולים את פלחי הבצלים עד שמשחימים, מוציאים ושומרים בצד.
3. מחממים עוד שמן זית במחבת וצולים את כבדי העוף, מתבלים במלח ופלפל וצולים עד למידת הצלייה הרצויה.
4. לקראת סוף הצלייה מוסיפים קרעי תאנים ואת הבצלים הצלויים ומקפיצים יחדיו.
5. מוסיפים את הדלורית הצלויה ומגישים.