לעיתים קרובות אנחנו מוצאים את עצמנו שוקעים במחשבות כבדות. כובד הראש, המחשבות והדאגות עלולים להשתלט עלינו ולמנוע מאיתנו להרגיש חופשיים. אנחנו מרגישים כבולים. הדרך שאנו צועדים בה קשה. על גבנו מונחות, במיוחד בשנה האחרונה, משקולות של מתח, עצב ותסכול, שמקשות עלינו מאוד להרים ראש ולחייך.
מה שבכל זאת יכול להותיר לנו פתח לתקווה הוא הידיעה שכל יום טומן בחובו הזדמנות חדשה. כל רגע הוא אפשרות להתחיל מחדש. זו לא רק קלישאה - זו מציאות שלמדנו להכיר אותה טוב יותר בתקופה האחרונה. דברים שלפני כן נראו בלתי ניתנים לשינוי, יכולים להתפוגג ברגע שאנחנו פותחים את הלב ואת המחשבות.
השלב הראשון הוא להכיר בכך שהמחשבות הכבדות לא מגדירות אותנו. אנחנו לא חייבים לתת למתח ולדאגות לשלוט בנו. לפעמים הדרך לשחרר את הכובד היא פשוט להפסיק להילחם בו. לא כל דבר דורש תגובה מיידית או פתרון מיידי. לפעמים החופש נמצא באי־העשייה, בהבנה שכשאנחנו משחררים יש לנו הרבה יותר מרחב פנוי לאפשרויות חדשות.
יש משמעות גדולה לשחרור ולסבלנות כלפי עצמנו. מפעם לפעם אנחנו חייבים להזכיר לעצמנו שהחיים הם לא רק סדרה של משימות ויעדים - הם גם זמן ליהנות מהאנשים שסובבים אותנו ומהרגעים הפשוטים. אנחנו לא חייבים להיות רציניים כל הזמן או להצליח במטרות. חשוב לשמוח, לצחוק, לנשום - כל אלה לא פחות חשובים בדרך.
כן, גם לשכוח מהכל ולהסתער על מתכוני הכבדים החורפיים והנפלאים האלה זה משהו שעשוי להקליל את האווירה. בהצלחה.
כבד עם בצל ופטריות
המרכיבים:
- 1 ק"ג כבדים נקיים
- 1 בצל פרוס
- 1 חב' פטריות שמפיניון
- 1 חב' פטריות שימג'י (או כל סוג שאוהבים)
- מלח, פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- חופן כוסברה קצוצה
- שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל והפטריות עד להשחמה טובה, ומניחים בצד.
- צולים את הכבדים על אש גלויה כדי להוציא מהם את הדם, ומטגנים בנפרד עד להשחמה.
- מתבלים את הכבדים במלח, בפלפל ובכמון, ומוסיפים את הפטריות והבצל.
- אם רוצים רוטב, מוסיפים כוס מים רותחים, מביאים לרתיחה ומצמצמים לכחצי מכמות הנוזלים.
- לפני ההגשה מערבבים עם הכוסברה הקצוצה.
כבד צלוי עם תפוז ואשכולית אדומה
המרכיבים:
- 1/2 ק"ג כבדים
- 1 תפוז
- 1 אשכולית אדומה
- 1 כוס ציר בקר או מים
- 1 בצל פרוס לרצועות
- 1 כוס יין אדום
- 1 בצל ירוק קצוץ
- שמן קנולה לטיגון
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מגררים בפומפיה את הקליפה של התפוז והאשכולית האדומה ושמים בקערית.
- מקלפים את הפירות וחותכים מהפלחים פילטים (פלח נקי, ללא הקרום הלבן), את מה שנשאר מהפרי שומרים.
- מעבירים את ציר הבקר לסיר קטן ומבשלים עד שהוא מצטמצם לחצי מהכמות.
- מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
- צולים את הכבדים על אש גלויה כדי להוציא את הדם, מוסיפים אותם לסיר ומשחימים היטב.
- מתבלים במלח ובפלפל.
- מוסיפים את היין ואת ציר הבקר ומביאים לרתיחה.
- לוקחים את שאריות התפוז והאשכולית שחתכנו מהם פילטים וסוחטים מעל הכבדים.
- ממשיכים לבשל במשך 7 דקות, כדי שכל הטעמים יתחברו.
- לפני ההגשה מפזרים מעל בצל ירוק ואת הפילטים של האשכולית והתפוז.
- מפזרים מעט מהקליפה מעל ומגישים.