בתי החולים מתריעים: חולים מוותרים על טיפול דחוף בגלל חשש מקורונה - ומתים

בצל הנגיף הקטלני, אנשים רבים נשארים בבתים ולא מקבלים את הטיפול הדחוף לו הם זקוקים • בכיר באיכילוב: "אנשים מחכים בבית כי הם חוששים להגיע למיון, חלקם נפטרים וחלקם סובלים מסיבוכים קשים" • הערכה: התמותה ה"היקפית" יכולה להגיע ל-4,600 בני אדם בתוך חצי שנה

בי"ח שערי צדק. אנשים לא מגיעים בגלל החשש מהקורונה // צילום ארכיון: אורן בן חקון ,
בי"ח שערי צדק. אנשים לא מגיעים בגלל החשש מהקורונה // צילום ארכיון: אורן בן חקון

הפחד מנגיף הקורונה מרתיע אנשים רבים אשר חוששים להגיע אל בתי החולים השונים. באיכילוב נקבע מותו של אדם שסבל מאצירת שתן, סיבוך פשוט שניתן לטיפול והגיע לחדר המיון במצב של שוק זיהומי ונפטר. במקרה אחר הגיע למיון אדם שסבל מדימום במערכת העיכול, מצב מסכן חיים, אך המתין שישה ימים בביתו והגיע מחוסר הכרה.

רק אתמול (שני) פורסם דוח של "מכון טאוב", בו העריכו כי לצד תמותה מקורונה עשויה להיות תמותה "היקפית", זאת בשל מחסור בכוח אדם רפואי ומכך שמערכת הבריאות ממוקדת בטיפול במגיפה. תמותה זו מוערכת ב- 460 איש ועד 4600 איש בתרופה של חצי שנה, כאמור תמותה מסיבות אחרות שאינן קורונה.

"אנחנו רואים ירידה של בערך 80% בפניות המוצדקות למיון. אנשים צריכים להגיע במצבים מסכני חיים ולא לחשוש מקורונה", אומר ד"ר גיא להט, מנהל שותף של החטיבה הכירורגית באיכילוב. "הגיעה אלינו בת 82 אחרי ארבעה ימים של כאבי בטן ובניתוח גילינו תוספתן שהתפוצץ. היא היתה צריכה להגיע כבר אחרי יום. טיפלנו בגבר צעיר שהתוספתן שלו התפוצץ וצריך עכשיו לעבור ניתוח גדול יותר בגלל שאיחר להגיע.

אנשים מחכים בבית כי הם חוששים להגיע למיון וזה מגיע עד כדי סכנת מוות. לא האמנתי שנראה כאלה מצבי הזנחה. אנשים לא אמורים למות מאצירת שתן שהסתיים בזיהום ובמוות זה לא מקרה שאנחנו רגילים לראות. ובאופן ברור חולה אומר שלא הגיע כי חשש מהקורונה".

עוד בנושא:

ישראל ראשונה בממד המדינות הבטוחות

מנהל המכון למחר ביולוגי: "אנחנו לקראת חיסון לקורונה"

שיעור תחלואה נמוך ביחס לשפעת

פרסום ראשון: עובדים חיוניים במערכת הבריאות יוכלו לקצר את תקופת הבידוד

ד"ר להט הדגיש שבחדר המיון ישנה הפרדה בין חולים עם תסמינים נשימתיים או חולים החשודים לקורונה לבין שאר החולים וכי אנשי הצוות ממוגנים. "תעזרו לנו לעזור לכם למען בריאותכם. גם בימי הקורונה איננו חסינים ממחלות אחרות - "שגרתיות", חלקן מסכנות חיים, ואסור להזניח את הטיפול בהם. מרפאות המומחים של איכילוב פתוחות בפניכם, ואנו ערוכים לקבל אתכם באופן בטוח, להמשיך בתהליכי האבחון והטיפול בהקדם".

אנשים לא מגיעים בגלל החשש מהקורונה // צילום ארכיון: אורן בן חקון
אנשים לא מגיעים בגלל החשש מהקורונה // צילום ארכיון: אורן בן חקון

גם שמוליק בן יעקב, יו"ר האגודה לזכויות החולה מתריע שאנשים עלולים להפסיק טיפול רפואי מחשש להגיע למרפאות ומבקש לכנס את "ועדת הקורונה" בכנסת לדיון דחוף בנושא: "אנשים המתמודדים עם מחלות כרוניות, מוגדרים כקבוצת סיכון ביחס לווירוס הקורונה. אנשים אלה, הנדרשים לקבלת טיפול רפואי שוטף בשל מחלתם, חווים בהלה, בלבול וחוסר בהירות ביחס להנחיות משרד הבריאות לחולים במצבם.

חלקם נתקל בקושי לבצע את הטיפול עקב הנחיות משרד הבריאות להימנע מהגעה לבתי החולים, חלקם חוששים מהגעה למרפאות הקופה לקבלת טיפול בשל החשיפה לאחרים וחשש מהידבקות במהלך ההמתנה, ורובם ככולם, חוששים לצאת מהבית בשל היותם בקבוצת סיכון. כתוצאה מכך חלקם עלולים להפסיק את הטיפול הרפואי השוטף ולסכן עצמם".

נשיא האיגוד הקרדיולוגי בישראל וראש מערך הלב בסורוקה, פרופ' דורון זגר: "אנו מוטרדים מכך שחולים עם אירועי לב דחופים ומסכני חיים עלולים להימנע מאשפוז מפחד הקורונה ולגרום לעצמם נזק כבד עד כדי סיכון חייהם. הנזק באירוע לב לא מטופל עולה לעתים קרובות מאד על סכנת ההדבקה בקורונה ותוצאותיה.

"אנו קוראים לציבור לא להתעלם מסימני אזהרה כגון כאב בחזה, בזרועות או בכתפיים, קוצר נשימה או אבדן הכרה. כתמיד, מומלץ במקרים דחופים לפנות למוקד מד"א שידע לטפל בכם כראוי. במקרים של החמרת מחלת לב ידועה או תלונות פחות פתאומיות אנא צרו קשר עם הרופא המטפל והתייעצו, אל תימנעו מטיפול על דעת עצמכם, זה עלול להיות הרבה יותר מסוכן מהקורונה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר