על רקע הדיווחים על עלייה גדולה במספר החולים בדרום קוריאה, משרד הבריאות הגדיר היום (חמישי) כי גם אנשים שחוזרים מדרום קוריאה יפן או טייוון יידרשו לבידוד בית, זאת אך ורק אם הופיעו אצלם תסמינים כמו חום, שיעול או קשיי נשימה בשבועיים שלאחר חזרתם ועד לקבלת תשובות מעבדה.
חולים ללא תסמינים לא נדרשים לנקוט צעדים מיוחדים. בהנחיות שנשלחו למנהלים במערכת הבריאות צוין כי חולים אלו מחויבים בבידוד בית של 14 יום עד לקבלת תוצאות בדיקת מעבדה. אם התוצאה היא שלילית הם פטורים מהמשך בידוד בית.
על ההנחיות חתומות פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות וד"ר ורד עזרא, ראש מנהל הרפואה במשרד.
דרום קוריאה הפכה למדינה שבה מספר החולים מחוץ לסין הוא הגדול ביותר (מלבד מאשר ב"ספינת הקורונה"). במדינה אובחנו 104 חולים, ביפן 84 חולים ובטייוואן 24 חולים.
אתמול התייחס מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב לדינמיות שבקבלת ההחלטות לגבי בידוד נוסעים, ואמר: "תאילנד היא המדינה שהיה מורכב לקבל לגביה החלטה. אך החלטנו להנחות על בידוד של החוזרים, משום שמערך ניטור התחלואה שלהם רחוק מלהיות מספק, ולכן המספרים שאנחנו רואים רחוקים מהאמת. הדבר השני שהתאילנדים לא הגבילו תנועה של סינים וזה אומר שהסינים עשויים להגיע במסות.
"השילוב הזה גורם לפוטנציאל הדבקה גדול שם. ניתן לזה עוד כמה ימים ונעקוב אחרי מה שקורה. אם נראה שאפשר לקבל החלטות שמקלות על הציבור, נעשה זאת ללא היסוס. ההנחיוות שלנו משתנות מפעם לפעם", אמר בר סימן טוב.