בעולם בו יש חתירה לשוויון מגדרי, מסתבר שבתחום היזמות העסקית ישראל מדשדשת מאחור: מנתונים עולה ש-9 אחוזים בלבד מהיזמים העסקיים הן נשים. מחקר שבוצע בשנה שעברה ע"י הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה חושף את אחת הסיבות לתופעה. לפי תוצאות המחקר, קיים פער גדול בין תחושת המסוגלות של נשים וגברים בנוגע ליכולת הניהול שלהם: כ-43% מהגברים ענו שהם סבורים כי יש להם את הכישורים לניהול, לעומת 27% בלבד מקרב הנשים.
על רקע הנתונים המדאיגים, יתקיים מחרתיים (רביעי) כנס של 7 נציגות חברות סטארט אפ חברתיות המנוהלות על ידי נשים, במהלכו הן יפגשו עם משקיעים במסגרת מיזם מיוחד לקידום נשים בעסקים. הכנס מקודם על ידי מיזם "פנתרה" – חלל עבודה משותף לעסקים בבעלות או בשותפות של נשים, הראשון מסוגו בישראל, שהוקם בתל אביב על ידי היזמיות גלית בן שמחון, שני בורשטיין ולימור דהאן, במטרה להזניק ולקדם עסקים ומיזמים בבעלות או שותפות של נשים.
בכנס, שזכה לשם PantherUP, ישתתפו יזמיות מתחומים שונים אשר יציגו את הפיתוחים שלהן בפני 20 משקיעים מקרנות הון סיכון ואנג'לים, כאשר המשותף להן הוא הובלת פרויקטים בעלי חשיבות חברתית.
כך למשל, יוצג בכנס מיזם חדש בשם "גבס שקוף", בהובלת תמר איש כסית, אשר מאפשר לאנשים עם פגיעות ומוגבלויות בידיים בכל מקום בעולם לקבל פתרון מותאם אישית, איכותי ובמחיר נגיש. חברת Pink Of View, בהובלת עדי זמיר, מפתחת אינדיקטור דיגיטלי להערכת וחיזוי הסיכון לחלות בסרטן השד ללא רקע גנטי או משפחתי.
עוד יוזמה מעניינת שתוצג בכנס היא מערכת הפעלה לטלפונים ומחשבים מבוססת לשון, בהובלת טל פרנס, המבקשת לתת מענה לצרכי היומיום של אנשים עם מוגבלויות קשות. פרויקט אחר, מטעם חברת Familist של עו"ד מילי אינדיג, מתמקד בניסיון להקל על הורים גרושים לשתף פעולה למען ילדיהם.
האירוע יתקיים כחלק משיתוף פעולה בין "פנתרה" לחברת "ברוקס-קרת" העוסקת בניהול פיננסי של סטרטאפים.
גלית בן שמחון, מייסדת ומנכ"לית 'פנתרה' אמרה ל"ישראל היום": "אני מאמינה בעסקים מצוינים, עם מודלים עסקיים ברורים, שעושים טוב ומייצרים אימפקט חברתי, כל העסקים שנבחרו מייצגים פיתוחים בעלי חשיבות חברתית ומובלים על ידי נשים. האירוע מגשים את החזון שלנו לקידום נשים והגדלת ההון שלהן".